Alles over omscholing

De arbeidsmarkt vertoont in verschillende sectoren al een aantal jaren een grote krapte. Denk maar aan de zorg, de techniek, het onderwijs en de IT. In andere branches raken mensen juist hun baan kwijt door bijvoorbeeld automatisering en digitalisering.

Omscholing biedt kansen

Veel mensen verloren hun baan of konden maar deels aan het werk. Geen situatie waarin je terecht wilt komen. Maar deze situatie kan je ook kansen bieden: wil je misschien een nieuw vak gaan leren? Of juist in korte tijd bijleren om een andere functie te kunnen bekleden? Omscholen om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren kan op verschillende manieren. We hebben de opties voor je op een rijtje gezet:

Kansrijke sectoren

Subsidiemogelijkheden 

Zowel de overheid als werkgevers vinden het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Er zijn dan ook meerdere subsidies en regelingen die jouw opleiding een stuk betaalbaarder maken. Informatie over subsidiemogelijkheden vind je hier.

Weet je nog niet goed wat je wilt?

Dan is een loopbaanadvies wellicht iets voor jou. Opleiding.nl biedt jou samen met Loopbaanadviescentrum Nederland een frisse kijk op wat je kunt, waar je interesses liggen en wat je ambities en je kansen zijn. Heb je interesse in zo’n loopbaanadvies? 

Neem contact op
Heb je een vraag?