HBO-opleidingen

HBO Bacheloropleidingen

Wil jij graag je Bachelorgraad behalen? Met de HBO-Bacheloropleidingen uit ons aanbod heb je een ruime keuze voor een stevige titel. Je kan een Bachelor volgen in de richting van je baan of juist een nieuwe uitdaging aangaan. Of je nu werk hebt of druk bent met andere zaken. De praktijkgerichte en flexibele HBO-Bacheloropleidingen in ons aanbod zijn gericht op volwassenen. Daarom zijn ze ideaal te combineren met een drukke baan en privéleven. Dus ook voor jou is een Bachelor mogelijk! Afhankelijk van de door jou gekozen HBO-Bacheloropleiding behaal je een erkende graad, zoals Bachelor of Science (BSc), Bachelor of Business Administration (BBA) of Bachelor of Arts (BA).

Flexibel studeren

De HBO Bacheloropleiding kan je volgen wanneer het jou uitkomt. Je kunt kiezen voor een opleiding in de avonduren, overdag of op zaterdag of deels op afstand met online ondersteuning. Dit biedt optimale flexibiliteit. Werken en leren op HBO-niveau is daardoor ook voor jou altijd mogelijk.

Bovendien worden de opleidingen verzorgd op locaties door heel Nederland. Op die manier kun je jouw opleiding dicht bij je woonplaats of werk volgen en blijft je reistijd beperkt. Een HBO Bacheloropleiding is dus prima te combineren met je privéleven en je werk.

De meeste studenten van onze opleiders zijn binnen vier jaar klaar met hun opleiding. Afhankelijk van je de hoeveelheid tijd die je aan de opleiding kunt besteden, rond je de opleiding af in drie tot zes jaar. Dus als het even wat drukker is, je krijgt een kind, of er komt een verhuizing aan, kan je even rustiger aan doen met studeren. Dat is geen probleem.

Praktijkgerichte aanpak voor iedereen

Je combineert werken en leren op een heel doeltreffende manier. Je maakt praktijkopdrachten in je eigen werkomgeving. Deze opdrachten maken het leren leuk en efficiënt. Het is voor deze aanpak van belang dat jouw werkplek goed aansluit bij de opleiding, zodat je de opdrachten goed kunt uitvoeren. Heb je geen passende baan? Dan loop je stage. Dat kan bijvoorbeeld aan het eind van je studie, zodat je dit combineert met je afstuderen.

Propedeusegetuigschrift

Volg je een deelprogramma dat gelijk is aan fase 1 van de HBO Bacheloropleiding? Dan kun je tijdens dit deelprogramma het Propedeusegetuigschrift behalen. Door het volgen van een praktijkprogramma volg je feitelijk de HBO Bacheloropleiding. Als je dit praktijkprogramma en de overige onderdelen van fase 1 met goed gevolg afrondt, en je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseisen, dan ontvang je een officieel Propedeusegetuigschrift.

Vrijstelling op basis van opleidingen

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kun je vrijstelling aanvragen. Je hebt dan al eerder aangetoond dat je de relevante onderwerpen op HBO-niveau beheerst. Bij je aanmelding wordt dit direct bekeken. Je moet hiervoor alle diploma kunnen overhandigen. Hier zijn kosten aan verbonden, dit kan per opleider verschillen.

Vrijstelling op basis van ervaring

Heb je door werkervaring kennis en vaardigheden op HBO-niveau ontwikkeld, maar kun je dat niet aantonen met diploma’s of certificaten? Ook dan kun je in aanmerking komen voor vrijstelling. Met de procedure Erkenning van Verworven Competenties(EVC) is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen van de HBO Bacheloropleiding.

Toelatingsvoorwaarden

Wil je een HBO Bacheloropleiding gaan volgen? Dan heb je een diploma HAVO, VWO of MBO (niveau 4) nodig. Heb je dit niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je mogelijk deelnemen aan de zogenoemde 21+ regeling. Bij de intake bij je inschrijving wordt onderzocht of je voor deze regeling in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan maak je een korte toets en heb je een gesprek met een opleidingsadviseur. Hierin wordt besproken of je een reële kans maakt om de HBO Bachelor met goed gevolg af te ronden. Dan kan je worden toegelaten.
Soms is het verstandig om eerst een korte en voorbereidende opleiding te volgen, zodat je goed voorbereid aan een volledige HBO Bacheloropleiding begint. Ook dat wordt onderzocht bij de intake.

HBO Associate degree

Naast HBO Bachelor biedt NCOI een aantal tweejarige opleidingen HBO Associate degree. Dit zijn wettelijk erkende opleidingen met een omvang van 120 EC. Je volgt dan een programma dat bestaat uit verschillende onderdelen van een HBO Bacheloropleiding. Deze onderdelen vormen een samenhangend geheel. Met het officiële diploma van een HBO Associate degree is het mogelijk om door te studeren. Je volgt dan alleen nog de ontbrekende onderdelen voor je complete HBO Bachelor.

HBO-deelprogramma’s

Behalve volledige, erkende HBO Bacheloropleidingen hebben wij ook zeer interessante deelprogramma’s op HBO-niveau in ons aanbod. Deze programma’s maken vaak deel uit van een volledige opleiding en voldoen dus aan dezelfde kwaliteitscriteria als de Bacheloropleidingen. Een belangrijk voordeel van een deelprogramma is dat je precies kunt kiezen voor de onderwerpen die jou aanspreken. Als je na afronding van het deelprogramma alsnog de volledige erkende opleiding wilt afronden, neem dan direct deel aan het praktijkprogramma. Zo ben je verzekerd van een soepele doorstroom naar de erkende HBO Bacheloropleiding. Wil je gebruik maken van deze optie om het leren nog praktischer te maken? En wil je optimaal aansluiten bij een erkende vervolgopleiding? Geef dit dan meteen aan bij jouw inschrijving. Hier zijn kosten aan verbonden.

Subsidie, studiefinanciering en belastingvoordeel

Bij een groot deel van de HBO-opleidingen en programma’s kun je subsidie of studiefinanciering krijgen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag je vragen. Ze zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 21:00 en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  • 088 93 90 000
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/persoonlijk-advies-desktop.jpg?ext=.jpg

Help mij te kiezen

Vind je het lastig om een opleiding te kiezen? Daar helpen wij je graag bij. Doorloop de keuzehulp in vier stappen en vind een opleiding die bij je past.

 

https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

95.500

Mensen per jaar die een deeltijd opleiding starten
https://image.opleidingsgroep.nl/static/media/opleiding/opleiding/teasers/icon-book.png?ext=.png

7,7

Gemiddelde waardering van bij Opleiding.nl aangesloten opleiders