MBO Psychologie

Wil jij mensen in beweging zetten en hen helpen het beste uit zichzelf te halen? Dan is inzicht in hun...

Lees verder >

Wil jij mensen in beweging zetten en hen helpen het beste uit zichzelf te halen? Dan is inzicht in hun psychologische achtergronden onmisbaar. Met een...

Lees verder >

Wil jij mensen in beweging zetten en hen helpen het beste uit zichzelf te halen? Dan is inzicht in hun psychologische achtergronden onmisbaar. Met een opleiding psychologie verdiep je je in waarom mensen...

Lees verder >

MBO Psychologie: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Psychologie

Wil jij mensen in beweging zetten en hen helpen het beste uit zichzelf te halen? Dan is inzicht in hun psychologische achtergronden onmisbaar. Met een opleiding psychologie verdiep je je in waarom mensen doen wat ze doen en waarom ze reageren zoals ze reageren. Heb je moeite met het vinden van de juiste psychologieopleiding binnen het grote aanbod in Nederland? Op deze pagina zetten we het aanbod van de beste opleiders van Nederland overzichtelijk voor je op een rij, zodat je jouw opleiding makkelijker kunt vinden.

Wat kun je met een opleiding psychologie?

Psychologie wordt in veel meer gebieden ingezet dan je misschien denkt. Bijvoorbeeld voor het begrijpelijk houden van software of het zorgen voor betere prestaties in de sportwereld. Ook in bedrijven zie je steeds meer organisatiepsychologen die zich bijvoorbeeld bezighouden met het werkklimaat. Een opleiding psychologie is dan ook veel meer dan een opleiding tot psycholoog. Je verdiept je ermee in alle facetten van het menselijk welzijn en dat is nuttig in ieder vakgebied.

Welke vorm van psychologie past bij jou?

Wanneer je psychologie gaat studeren, zijn er verschillende opleidingen waar je uit kunt kiezen. Welke studie psychologie het best bij jou past is afhankelijk van wat voor soort werk je wilt gaan doen. Hieronder zetten we een aantal populaire richtingen voor je op een rij.

Kinderpsychologie

Wil je je bezig houden met psychische klachten bij kinderen en jongeren tot 18 jaar? Dan is een opleiding kinderpsychologie iets voor jou. In dit vakgebied heb je niet alleen te maken met het kind zelf, maar ook met de personen om hem of haar heen, zoals ouders of leerkrachten.

Organisatiepsychologie

Wil je weten wat mensen drijft binnen een organisatie? Kies dan voor een opleiding organisatiepsychologie. Hiermee kun je bijvoorbeeld aan de slag als arbeidspsycholoog. In die rol begeleid je medewerkers bij problemen als stress of een burn-out. Daarnaast is kennis van organisatiepsychologie ook heel nuttig voor HR-medewerkers.

Toegepaste psychologie

Op een praktische manier aan de slag met psychologie? Kies dan voor toegepaste psychologie. In deze opleiding houd je je bijvoorbeeld bezig met het begeleiden, coachen en adviseren van mensen met psychische problemen. Tijdens een opleiding toegepaste psychologie leer je dan ook vooral de praktische toepassing van psychologische principes.

Algemene psychologie

Weet je nog niet precies welke kant je op wilt? Of wil je gewoon brede psychologische kennis opdoen? Dan zit je goed met een opleiding algemene psychologie.

Populaire opleidingen psychologie

Omdat psychologie zo’n verantwoordelijk vakgebied is, moet je natuurlijk ook goed opgeleid zijn om in dit vakgebied aan de slag te mogen. Met een psychologieopleiding leg je hiervoor de juiste basis. Inspiratie nodig? Onderstaande opleidingen worden vaak gekozen.

Basisopleiding Psychologie 

De Basisopleiding Psychologie is een boeiende en praktijkgerichte kennismaking met psychologie. In dit programma ontwikkel je inzicht in algemene psychologische uitgangspunten die het menselijk gedrag bepalen. Ook leer je hoe iemands persoonlijkheid gevormd wordt.

MHBO Psychologie

Wil je na je MBO opleiding psychologie studeren? Dan is de MHBO Psychologie een goede keuze. Hierin maak je kennis met de uitgangspunten van psychologie en leer je de toepassingsgebieden hiervan kennen. Ook ga je aan de slag met het gedrag dat een individu vertoont in een groep. Tot slot ontwikkel je inzicht in verschillende stoornissen en welke therapievormen daarbij passen.

Psychologie en Coaching

Wil jij je collega's of medewerkers beter kunnen begeleiden? Dan is het volgen van de opleiding Psychologie en Coaching een uitstekende stap. In deze opleiding observeer je gedrag om beter inzicht te krijgen in persoonlijkheidskenmerken. Je gaat actief aan de slag met het oefenen van coachingstechnieken. Je leert menselijk gedrag herkennen en daar succesvol en discreet op inspelen. 

Vind de juiste opleiding psychologie voor jou

Heb je moeite om een keuze te maken uit het aanbod psychologieopleidingen op deze pagina? Dan staan onze opleidingsadviseurs graag voor je klaar. Neem contact met hen op voor een persoonlijk studieadvies.