Toegepaste psychologie

Wil je op een praktische manier aan de slag met psychologie? Dan is toegepaste psychologie iets voor...

Lees verder >

Wil je op een praktische manier aan de slag met psychologie? Dan is toegepaste psychologie iets voor jou. Op deze pagina vind je het complete aanbod van...

Lees verder >

Wil je op een praktische manier aan de slag met psychologie? Dan is toegepaste psychologie iets voor jou. Op deze pagina vind je het complete aanbod van toegepaste psychologie-opleidingen van de beste...

Lees verder >

Toegepaste psychologie: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Toegepaste psychologie

Wil je op een praktische manier aan de slag met psychologie? Dan is toegepaste psychologie iets voor jou. Op deze pagina vind je het complete aanbod van toegepaste psychologie-opleidingen van de beste opleiders van Nederland.

Wat is toegepaste psychologie?

Wat kun je worden met toegepaste psychologie? En wat houdt het vakgebied precies in? Dat zijn geen gekke vragen, want toegepaste psychologie is nog een vrij nieuw vakgebied. De opleiding leidt je op tot toegepast psycholoog, maar die term zorgt ook vaak voor verwarring. Een toegepast psycholoog is namelijk iets anders dan een psycholoog. Zo mag je als toegepast psycholoog bijvoorbeeld niet zelf een officiële diagnose vaststellen.

Wat doet een toegepast psycholoog dan wel? Als toegepast psycholoog houd je je op een praktijkgerichte manier bezig met psychologie. Je gebruikt psychologische principes om problemen in de praktijk op te lossen. Denk hierbij aan het begeleiden, coachen en adviseren van mensen met psychische problemen. 

HBO toegepaste psychologie vs. WO psychologie

Anders dan de meeste psychologie-opleidingen, volg je de studie toegepaste psychologie op HBO-niveau. Tijdens je opleiding ontwikkel je meer praktische vaardigheden dan bij een WO-opleiding psychologie. Je leert praktische vaardigheden als adviseren, coachen en praktisch onderzoeken. De universitair opgeleide psycholoog houdt zich juist meer bezig met wetenschappelijk onderzoek. Het een is niet beter dan het ander. Sterker nog, als toegepast psycholoog vul je de wetenschappelijke psycholoog perfect aan – en andersom.

Populaire opleidingen toegepaste psychologie

Op Opleiding.nl vind je verschillende opleidingen op het gebied van toegepaste psychologie. Onderstaande opleidingen worden vaak gekozen.

HBO Toegepaste Psychologie en Sociologie 

Met het programma HBO Toegepaste Psychologie en Sociologie verdiep je je in de psychologie van mensen en groepen. Je leert gedragspatronen van groepen herkennen en kunt deze aan de hand van de psychologische theorieën verklaren. Je bekijkt de psychologische processen bij specifiek gedrag en ontwikkelt de kennis en vaardigheden om dit gedrag te beïnvloeden.

HBO Bachelor Toegepaste Psychologie

Op welke manier ontwikkelt een mens zich? In hoeverre zijn mensen in staat om te veranderen? Wat beïnvloedt ons en waarin verschillen mensen van elkaar? In de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie ga je op zoek naar het antwoord op deze en andere vragen over het gedrag van mensen. Hierbij staat de gezonde mens centraal en richt je je op gedragsverandering door voorlichten, trainen of coachen. 

HBO Toegepaste Psychologie

Hoe ontwikkelen persoonlijkheid en gedrag zich? Hoe werkt het brein van de mens? Dit zijn boeiende vragen die in HBO Toegepaste Psychologie beantwoord worden. Het programma geeft je een breed inzicht in de belangrijkste aspecten van psychologie, waardoor je mensen beter leert begrijpen. Je gaat aan de slag met onderwerpen als persoonlijkheidsontwikkeling, persoonlijkheidsvariatie en ontwikkelingspsychologie. Je leert onder andere hoe psychische processen werken, hoe gedrag beïnvloed kan worden en hoe het menselijk geheugen in elkaar steekt.

Vind precies de juiste opleiding toegepaste psychologie voor jou

Wil je aan de slag met toegepaste psychologie? Dan vind je op Opleiding.nl altijd precies de juiste opleiding. Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.