Kinderpsychologie

Overweeg je een opleiding op het gebied van kinderpsychologie te volgen? Een goede keuze, want kinderpsychologie...

Lees verder >

Overweeg je een opleiding op het gebied van kinderpsychologie te volgen? Een goede keuze, want kinderpsychologie is een ontzettend boeiend én belangrijk...

Lees verder >

Overweeg je een opleiding op het gebied van kinderpsychologie te volgen? Een goede keuze, want kinderpsychologie is een ontzettend boeiend én belangrijk vakgebied. Twijfel je nog over wat voor jou de...

Lees verder >

Kinderpsychologie: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Kinderpsychologie

Overweeg je een opleiding op het gebied van kinderpsychologie te volgen? Een goede keuze, want kinderpsychologie is een ontzettend boeiend én belangrijk vakgebied. Twijfel je nog over wat voor jou de juiste opleiding is of wil je eerst nog meer weten over dit vakgebied? Op deze pagina vertellen we je er alles over.

Wat is kinderpsychologie?

Als kinderpsycholoog of jeugdpsycholoog analyseer en behandel je psychische klachten bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Dit kunnen bijvoorbeeld concentratieproblemen zijn, maar ook faalangst of gedragsproblemen. Als kinderpsycholoog heb je niet alleen te maken met kinderen, maar ook met de personen om hen heen, zoals hun ouders of leerkrachten.

Hoe word je kinderpsycholoog?

Wil je kinderpsycholoog worden? Dan moet je eerst een WO Bachelor Psychologie of HBO Bachelor Toegepaste Psychologie volgen. Daarna volg je nog een Master om je verder te specialiseren richting kinderpsychologie. Wil je geen kinderpsycholoog worden, maar je wel verdiepen in kinderpsychologie? Bijvoorbeeld om je baan op het gebied van pedagogiek beter te kunnen uitvoeren? Dan volstaat een opleiding op HBO- of MBO-niveau of zelfs een korte cursus.

Opleiding kinderpsychologie op HBO-niveau

Wil je op HBO-niveau aan de slag met kinderpsychologie? Kies dan voor de opleiding HBO Kinderpsychologie. Hiermee leer je het gedrag en de gedragsproblemen van kinderen te doorgronden. Ook leer je hoe je deze kinderen kunt begeleiden bij hun ontwikkeling. 

Opleiding kinderpsychologie op MBO-niveau

Heb je geen HBO-niveau, maar wil je  wel aan de slag met kinderpsychologie? Kies dan voor de opleiding MBO Pedagogiek en Kinderpsychologie. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je veel over de ontwikkeling die kinderen doormaken. Daarnaast leer je ook over het observeren van kinderen en het begeleiden van kind en ouders. Met deze kennis en vaardigheden kun je aan de slag in een hulpverlenende functie op het gebied van pedagogiek. Zo kun je bijvoorbeeld kinderen met leer- en opvoedingsproblemen begeleiden.

Cursus kinderpsychologie

Ben je wel geïnteresseerd in kinderpsychologie, maar wil je geen complete opleiding volgen? Dan kun je je ook in dit onderwerp verdiepen met een korte kinderpsychologiecursus. Tijdens de thuisstudie kinderpsychologie leer je het gedrag en gevoelens van kinderen herkennen. Ook leer je hoe je hierop moet reageren. Een handige cursus voor iedereen die met kinderen werkt.

Vind precies de juiste opleiding kinderpsychologie voor jou

Ben je op zoek naar een kinderpsychologie-opleiding, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan biedt Opleiding.nl het overzicht wat je nodig hebt. Op deze pagina vind je alleen het aanbod kinderpsychologie-opleidingen van de beste opleiders in Nederland. Zo ben je zeker van de kwaliteit en kun je makkelijker een passende opleiding vinden.  

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.