Algemene psychologie

Wil jij psychologie studeren? Een goede keuze, want dit is een boeiend vakgebied van groot maatschappelijk...

Lees verder >

Wil jij psychologie studeren? Een goede keuze, want dit is een boeiend vakgebied van groot maatschappelijk belang. Het aanbod van psychologieopleidingen...

Lees verder >

Wil jij psychologie studeren? Een goede keuze, want dit is een boeiend vakgebied van groot maatschappelijk belang. Het aanbod van psychologieopleidingen in Nederland is groot. Zie je door de bomen het...

Lees verder >

Algemene psychologie: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Algemene psychologie

Wil jij psychologie studeren? Een goede keuze, want dit is een boeiend vakgebied van groot maatschappelijk belang. Het aanbod van psychologieopleidingen in Nederland is groot. Zie je door de bomen het bos niet meer? Op deze pagina zetten we het aanbod van de beste opleiders van Nederland overzichtelijk voor je op een rij. Zo vind je precies de juiste psychologieopleiding voor jou.

Wat is psychologie?

Psychologie is een wetenschap die draait om de menselijke geest. Als psycholoog houd je je dus bezig met het bewustzijn en gedrag van mensen. Hiervoor voer je gesprekken en doe je onderzoeken en observaties. Op basis van die diagnoses behandel of adviseer je cliënten. Zo help je hen weer beter in hun vel te zitten. Belangrijk en dankbaar werk dus! Belangrijk en dankbaar werk dus!

Wat doe je als psycholoog?

Als psycholoog is geen dag hetzelfde. Dat is ook logisch, want er is ook geen cliënt hetzelfde. Elke cliënt heeft een ander verhaal en dat vraagt dan om andere aanpak. Dat maakt het werk van een psycholoog erg afwisselend. Bovendien bestaan er binnen de psychologie veel verschillende specialisaties. We noemen er een aantal:

 

Populaire opleidingen psychologie

Omdat psychologie zo’n verantwoordelijk vakgebied is, moet je natuurlijk ook goed opgeleid zijn om  in dit vakgebied aan de slag te mogen. Met een psychologieopleiding leg je hiervoor de juiste basis. Of je nu kiest voor een complete HBO-psychologieopleiding of een korte cursus psychologie. Inspiratie nodig? Onderstaande opleidingen worden vaak gekozen.

Basisopleiding Psychologie 

De Basisopleiding Psychologie is een boeiende en praktijkgerichte kennismaking met psychologie. In dit programma ontwikkel je inzicht in algemene psychologische uitgangspunten die het menselijk gedrag bepalen. Ook leer je hoe iemands persoonlijkheid gevormd wordt.

HBO Sportpsychologie

In de opleiding HBO Sportpsychologie leg je de verbinding tussen psychologie en sport(prestaties). Je bent in staat te motiveren, stimuleren en coachen. Na afloop kun je sporters begeleiden en door lastige situaties heen helpen. 

Post Bachelor Neuropsychologie en Cognitieve Psychologie

Welke behoeften en emoties heeft je cliënt en hoe kun je hierop inspelen voor een optimaal resultaat? In de Post Bachelor Neuropsychologie en Cognitieve Psychologie verdiep je je in de ontwikkeling van de hersenen op het gebied van cognitie, gedrag en emotie. 

Vind precies de juiste studie psychologie voor jou

Wil je psychologie studeren? Dan vind je op Opleiding.nl altijd precies de juiste studie psychologie. Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.