Organisatiepsychologie

Wil je je ontwikkelen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie? Een goede keuze, want organisatiepsychologie...

Lees verder >

Wil je je ontwikkelen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie? Een goede keuze, want organisatiepsychologie is een ontzettend boeiend én...

Lees verder >

Wil je je ontwikkelen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie? Een goede keuze, want organisatiepsychologie is een ontzettend boeiend én belangrijk vakgebied. Twijfel je nog over wat voor...

Lees verder >

Organisatiepsychologie: 2 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (2)

3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 24-04-2024 STAP

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Organisatiepsychologie

Wil je je ontwikkelen op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie? Een goede keuze, want organisatiepsychologie is een ontzettend boeiend én belangrijk vakgebied. Twijfel je nog over wat voor jou de juiste opleiding is of wil je eerst nog meer weten over dit vakgebied? Op deze pagina vertellen we je er alles over.

Wat is organisatiepsychologie?

Arbeids- en organisatiepsychologie draait om wat mensen drijft binnen een organisatie. Als arbeidspsycholoog begeleid je medewerkers bij werkgerelateerde en psychische problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress of een burn-out. Maar ook als je geen arbeidspsycholoog wilt zijn kan een opleiding organisatiepsychologie erg nuttig zijn. Omdat je tijdens deze opleiding veel kennis opdoet over motivatie, cultuur, werkdruk, arbeidstevredenheid en prestatie, heb je er ook veel aan in een HR-functie.

Hoe word je arbeids- en organisatiepsycholoog?

Om arbeidspsycholoog te worden moet je eerst een WO Bachelor psychologie of HBO Bachelor Toegepaste Psychologie volgen. Daarna volg je nog een Master in arbeids- en organisatiepsychologie. Wil je geen arbeidspsycholoog worden, maar heb je wel kennis van organisatiepsychologie nodig voor bijvoorbeeld een HR-functie? Dan zijn de opleidingen organisatiepsychologie op deze pagina zeer geschikt. Deze opleidingen vormen ook een goede basis wanneer je later alsnog wilt doorstuderen tot arbeidspsycholoog.

Post HBO HRM en Organisatiepsychologie

Wil je vanuit een HR-functie meer inzicht krijgen in het gedrag van je medewerkers en hoe je hierop kunt inspelen? Kies dan voor de opleiding Post HBO HRM en Organisatiepsychologie. Met deze opleiding leer je samenwerkingen te verbeteren, gedrag van medewerkers te sturen en de organisatie te adviseren over verbetertrajecten. 

HBO Arbeids- en Gezondheidspsychologie

Medewerkers van je organisatie kunnen om verschillende redenen uit balans raken. Bijvoorbeeld omdat ze een te grote werkdruk ervaren, zich vervelen in hun functie of geen klik hebben met hun collega’s. Met de opleiding HBO Arbeids- en Gezondheidspsychologie leer je ziekterisico’s te inventariseren. Ook ontwikkel je kennis over regelgeving op het gebied van arbeid en gezondheid. Zo kun je eerder ontdekken waar het probleem zit en hier iets aan doen.

Professional Master Organisatiepsychologie

Wil je alles weten over het gedrag van mensen in organisaties? Kies dan voor de Professional Master Organisatiepsychologie. In 4 Masterclasses verbreed en verdiep je je kennis op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. Zo ontwikkel je kennis over organisatiedynamiek en analyseer je groepsprocessen. Ook leer je de cultuur en veranderbereidheid binnen je organisatie beïnvloeden. 

Vind precies de juiste opleiding organisatiepsychologie voor jou

Ben je op zoek naar een organisatiepsychologie-opleiding? Dan vind je op deze pagina het complete aanbod opleidingen van de beste opleiders in Nederland. Zo ben je zeker van de kwaliteit en kun je makkelijker een passende opleiding vinden.  

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.