Leiderschap

Heb jij een leidinggevende functie of wil je leiding gaan geven? Dan is leiderschap een onmisbare kwaliteit....

Lees verder >

Heb jij een leidinggevende functie of wil je leiding gaan geven? Dan is leiderschap een onmisbare kwaliteit. Sommige mensen zijn geboren leiders. Wie...

Lees verder >

Heb jij een leidinggevende functie of wil je leiding gaan geven? Dan is leiderschap een onmisbare kwaliteit. Sommige mensen zijn geboren leiders. Wie dat niet is kan zich deze kwaliteit eigen maken met...

Lees verder >

Leiderschap: 57 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (57)

2 dagen Trainingen vanaf € 1.082,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 07-06-2024
3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024 STAP
2 dagen Trainingen vanaf € 840,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 07-06-2024
3 dagen Trainingen vanaf € 1.082,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 06-06-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Leiderschap

Heb jij een leidinggevende functie of wil je leiding gaan geven? Dan is leiderschap een onmisbare kwaliteit. Sommige mensen zijn geboren leiders. Wie dat niet is kan zich deze kwaliteit eigen maken met behulp van leiderschapstrainingen. Ben je op zoek naar een cursus leidinggeven of een verdiepende opleiding voor leidinggevenden? Dan ben je op Opleiding.nl aan het juiste adres. Hier vind je opleidingen leiderschap op elk niveau. Van een korte leiderschapstraining tot compleet HBO-programma op het gebied van inspirerend leiderschap. En omdat wij hiervoor samenwerken met de beste opleiders van Nederland, weet je zeker dat je kiest voor een opleiding van hoge kwaliteit.

Ontdek jouw leiderschapsstijl

De ene leidinggevende is de andere niet. Er zijn dan ook veel verschillende soorten leiderschapsstijlen. Het is goed om te weten dat de ene leiderschapsstijl niet beter is dan de andere. Het zijn alleen verschillende manieren om hetzelfde doel te bereiken: de juiste beslissingen nemen en anderen hierin meekrijgen. We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Coachend leiderschap: hierbij ondersteunt de leidinggevende de medewerker om zijn of haar competenties en kwaliteiten te ontwikkelen.
  • Dienend leiderschap: in plaats van macht en hiërarchie, staan hier bewustwording, zingeving, ontwikkeling en groei van medewerkers centraal.
  • Transformationeel leiderschap: hierbij gaat het om het ondersteunen van medewerkers bij het aan- of afleren van gedrag wanneer dit nodig is voor een verandering in de organisatie.
  • Transactioneel leiderschap: hierbij staat het ruilprincipe centraal: de medewerker ontvangt een beloning, zoals een bonus, voor zijn of haar inzet.
  • Situationeel leiderschap: hierbij wordt de manier van leidinggeven afgestemd op de individuele medewerker.
 

Persoonlijk leiderschap

Leiderschap gaat niet alleen om leidinggeven aan anderen. Er bestaat namelijk ook persoonlijk leiderschap. Dit gaat over het nemen van de regie over je eigen leven en het bereiken van je doelen. Persoonlijk leiderschap helpt je ook om beter om te gaan met veranderingen in je werk en privéleven. Wil je hiermee aan de slag? Volg dan een training persoonlijk leiderschap.

Aan de slag met leiderschap op HBO- of Masterniveau

Wil je op HBO- of Masterniveau aan de slag met je leiderschapsvaardigheden? Ook dat is mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor het HBO-programma Management en Leiderschap of ontwikkel je op Masterniveau met de Professional Master Management en Leiderschap.

Ontwikkel je leiderschap optimaal voor jouw vakgebied

Naast jouw leiderschapsstijl en de behoeften van je team, is ook je vakgebied bepalend voor de manier waarop je leidinggeeft. Leidinggeven bij de overheid is bijvoorbeeld iets heel anders dan leidinggeven in de zorg. Daarom vind je op Opleiding.nl ook diverse opleidingen die specifiek gaan over leiderschap in een bepaalde branche of sector. We noemen er een aantal:

 

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.