Financieel voordeel voor particulieren

Een diploma kan een goede impuls geven aan je carrière. Misschien wil je wel een diploma om eindelijk die promotie te krijgen. Of omdat je een andere functie op het oog hebt. Of gewoon omdat je beter wilt worden in je werk. Zo’n diploma kan je dus een hoger salaris, een interessantere functie of meer werkplezier opleveren. Daar staat tegenover dat je er wél wat voor moet doen: je gaat flink wat tijd in je opleiding investeren, en dan zijn er natuurlijk nog de studiekosten.

Goed nieuws!

Het volgen van een opleiding wordt in Nederland vanuit diverse hoeken gestimuleerd. Zowel de overheid als werkgevers vinden het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Er zijn dan ook meerdere subsidies en regelingen die ervoor zorgen dat jouw opleiding een stuk betaalbaarder wordt. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kun je gebruikmaken van een nieuwe subsidieregeling: het STAP-budget. STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Het doel van het STAP-budget is mensen de mogelijkheid bieden zichzelf verder te ontwikkelen en aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. Met deze regeling kun je jaarlijks maximaal € 1.000,- subsidie ontvangen voor het volgen van een opleiding of training.

Lees meer

Levenlanglerenkrediet

Volg je een HBO Associate degree-, een Bachelor- of Masteropleiding? Dan kun je heel voordelig geld lenen bij de overheid om je studie te betalen. Op dit moment is de rente zelfs nul procent! Goed om te weten: je kunt vaak ook levenlanglerenkrediet aanvragen als je een kortere HBO-opleiding volgt.

Lees meer

Betaling in termijnen of in één keer

Bij de meeste opleiders mag je zelf kiezen of je je opleiding in termijnen of in één keer betaalt. Het voordeel kan bij betaling in één keer oplopen tot enkele honderden euro’s. Bij iedere opleiding of training staat – indien van toepassing – vermeld wat de kosten voor beide varianten zijn.

Kansrijke beroepen

In de vakgebieden techniek, ICT en zorg bestaan grote personeelstekorten. We noemen beroepen in die vakgebieden daarom ‘kansrijke beroepen’. Een van de oplossingen voor dit personeelstekort is (om)scholing. Daarom geeft UWV subsidie aan werkzoekenden met een uitkering, zodat zij zich kunnen omscholen om in een van deze kansrijke beroepen aan de slag te gaan. Dankzij deze subsidie wordt een opleiding heel voordelig en in veel gevallen zelfs helemaal gratis! Meer weten welke kansrijke beroepen er momenteel zijn en welke opleiding daarbij past?

Lees meer

Snel en voordelig studeren met vrijstelling

Als je al eerder een opleiding hebt gevolgd in jouw vakgebied, of veel werkervaring hebt, kun je een EVC-procedure doorlopen. EVC staat voor ‘erkenning van verworven competenties’. Jouw relevante kennis en ervaring worden dan vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Op basis van dit certificaat kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor bepaalde modules van je opleiding. Als je verzoek wordt goedgekeurd, hoef je deze modules niet te volgen en dus ook niet te betalen.

Lees meer

Voordelen voor leraren

Wil jij leraar worden? Of ben je al leraar en wil je een opleiding gaan volgen? Dan is het goed om te weten dat je gebruik kunt maken van de regeling Tegemoetkoming leraren of van de Lerarenbeurs.

Lees meer

Twents fonds voor Vakmanschap

Woon je in Twente en wil je jezelf door scholing verder ontwikkelen tot en met maximaal MBO niveau 4? Dan kun je gebruikmaken van de persoonlijke scholingscheques van Twents Fonds voor Vakmanschap.

Lees meer

Overijssels Vakmanschap/Overijsselse Techniekuitdaging

De provincie Overijssel stelt scholingsvouchers ter waarde van € 1.000,- of € 3.000,- beschikbaar voor mensen die de overstap willen maken naar de techniek en voor mensen die technisch onderwijs willen geven.

Lees meer

SLIM-subsidieregeling

Werk je bij een bedrijf met maximaal 250 medewerkers en wil jij met een mbo-opleiding je verder ontwikkelen als supportprofessional? Vanaf maart 2020 kan jouw werkgever gebruikmaken van een subsidieregeling als je een derde leerwegtraject volgt bij Opleiding.nl! Zo word jij voordelig nog beter inzetbaar in je werk. Wij leggen je uit wanneer je hiervoor in aanmerking komt en hoe jouw werkgever de subsidieregeling aan kan vragen.

Lees meer

Overige subsidies

Kinderopvangtoeslag
Subsidie korte scholingstrajecten VO
Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen per mail. Je kunt ook het contactformulier invullen. Ook zijn wij op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 bereikbaar via onze social media kanalen FacebookTwitter en LinkedIn.

 

info@opleiding.nlKVK-nummer: 17113834