Lerarenbeurs

€ 7.000,- subsidie voor studerende docenten

Ben jij docent en wil je naast je baan een opleiding volgen? Dat kan extra voordelig met de lerarenbeurs! Daarmee krijg je namelijk tot € 7.000,- overheidssubsidie als je een erkende HBO Bachelor- of Masteropleiding volgt.

Lerarenbeurs aanvragen: 1 april tot en met 30 juni

De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 30 juni. Op de website van DUO lees je hoe de lerarenbeurs werkt en wat de voorwaarden zijn. Ook kun je daar zien hoeveel subsidie je maximaal kunt krijgen.

Je kunt de lerarenbeurs inzetten voor de volgende opleidingen:

Basisonderwijs
Voortgezet onderwijs
MBO- en HBO-onderwijs

Tegemoetkoming leraren

Het tekort aan leraren is in Nederland nog steeds enorm groot. Daarom biedt de overheid een aantrekkelijke subsidie voor studenten die een lerarenopleiding volgen aan een hogeschool of universiteit. Met de Tegemoetkoming leraren haal je dus heel voordelig je 1e- of 2e-graadsbevoegdheid in het voortgezet of beroepsonderwijs.
Benieuwd hoeveel je met deze subsidie kunt besparen? Kijk dan op de informatiepagina van DUO.

Twents Fonds voor Vakmanschap - Scholingsbudget

Woon je in Twente en wil je jezelf door scholing verder ontwikkelen tot en met maximaal MBO niveau 4? Dan kun je gebruikmaken van de persoonlijke scholingscheques van Twents Fonds voor Vakmanschap.

Wat is Twents Fonds voor Vakmanschap?

De arbeidsmarkt in de regio Twente verandert in een hoog tempo. Investeren in vakmanschap is belangrijk om werknemers én de Twentse economie vitaal te houden. Daarom maken ondernemers, onderwijs en overheid het met Twents Fonds voor Vakmanschap mogelijk om je te blijven ontwikkelen.

Voor wie zijn de scholingscheques?

De scholingscheque is er voor werkenden, zzp’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen op MBO-niveau. Je kunt jouw cheque gebruiken om je verder te ontwikkelen binnen je eigen vakgebied, maar ook om je klaar te stomen voor een ander beroep.

Voorwaarden:

  • Je woont in Twente
  • De gewenste scholing is maximaal op MBO-niveau 4
  • Er is geen/onvoldoende financiering beschikbaar uit andere fondsen of regelingen om jouw opleiding van te betalen
  • Je volgt jouw opleiding bij een erkende onderwijsinstelling

 

Hoe werkt het?

Je vraagt een loopbaangesprek aan bij een loopbaanconsulent van het Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation. Zij beoordelen of je aan alle voorwaarden voldoet en in aanmerking komt voor een scholingscheque. Vervolgens stellen jullie samen een scholingsplan op. Ook tijdens je opleiding blijven jullie in contact.

Haal het maximale uit je scholingscheque!

Op Opleiding.nl vind je een groot aantal opleidingen die precies aansluiten bij het initiatief van Twents Fonds voor Vakmanschap. Het gaat om bijscholings- en omscholingsprogramma’s in de vakgebieden IT, techniek, transport/logistiek, dienstverlening en zorg. Deze kun je betalen met je persoonlijke scholingscheque!

Je kunt voor de volgende opleidingen gebruikmaken van het Twents Fonds voor Vakmanschap:

Dienstverlenend
Zorg
Transport en Logistiek
IT
Techniek

Overijssels Vakmanschap/Overijsselse Techniekuitdaging

Binnen de provincie Overijssel bestaat een groot tekort aan technisch personeel. Daarom hebben de provincie, bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O&O-fondsen hun krachten gebundeld in het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging. Vanuit dit actieplan zijn opleidingsvergoedingen mogelijk voor om-, bij- en herscholingstrajecten in de techniek, zowel voor werkenden als werkzoekenden.

Duizenden euro’s subsidie

Op dit moment zijn er nog scholingsvouchers beschikbaar voor mensen die de overstap willen maken naar de techniek en voor mensen die technisch onderwijs willen geven. Afhankelijk van de opleiding wordt tussen de € 1.000,- en € 3.000,- vergoed.

Meer weten?

Wil jij weten wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl