Secretariële vaardigheden

Werk jij als secretaresse en wil je je secretariële vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan heb...

Lees verder >

Werk jij als secretaresse en wil je je secretariële vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan heb je de keuze uit een breed aanbod van vaardigheidstrainingen...

Lees verder >

Werk jij als secretaresse en wil je je secretariële vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan heb je de keuze uit een breed aanbod van vaardigheidstrainingen voor secretaresses. Zie je in dit aanbod...

Lees verder >

Secretariële vaardigheden: 413 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (413)

6 weken MHBO vanaf € 1.975,- incl. BTW Dag 4 locaties 1e startmoment: 28-05-2024
3 maanden MBO-programma vanaf € 260,- incl. BTW E-learning
12 maanden Trainingen vanaf € 5.109,69 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 23-09-2024 STAP
12 maanden Trainingen vanaf € 8.496,99 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 23-09-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 3.743,49 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 23-09-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Secretariële vaardigheden

Werk jij als secretaresse en wil je je secretariële vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan heb je de keuze uit een breed aanbod van vaardigheidstrainingen voor secretaresses. Zie je in dit aanbod door de bomen het bos niet meer? Dan helpen we je graag. Op deze pagina zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij.

Vaardigheden secretaresse

Het secretaressevak is volop in beweging. Hierdoor veranderen ook de secretariële vaardigheden en competenties die daarbij horen. Als secretaresse van nu heb je onder andere de volgende vaardigheden en competenties nodig:

  • Gestructureerd en georganiseerd kunnen werken
  • Mondelinge en schriftelijke communicatie
  • Typevaardigheid
  • ICT-vaardigheden
  • Notuleren
  • Assertiviteit en persoonlijk leiderschap

Vaardigheidstrainingen voor secretaresses

Wil jij een of meerdere van bovenstaande secretaressevaardigheden verder ontwikkelen? Dan vind je op Opleiding.nl een breed aanbod van vaardigheidstrainingen voor secretaresses. We lichten er een aantal voor je uit:

Communicatieve vaardigheden

Als secretaresse moet je zowel mondeling als schriftelijk kunnen communiceren. Wil je je hier verder in ontwikkelen? Dan zit je goed met de trainingen Basis schrijfvaardigheidKlantgerichte communicatie en ontvangst  en HBO Nederlands Zakelijke communicatie

Typen en notuleren

Notuleren en typen zijn onmisbare vaardigheden voor elke secretaresse. Wil je hier nog beter in worden? Volg dan de Basisopleiding Typevaardigheid  Notuleren of Notuleren in de boardroom.

ICT-vaardigheden

Als secretaresse krijg je steeds meer te maken met digitalisering. Aan de ene kant nemen computers taken over en aan de andere kant krijg je er nieuwe taken bij. Daarom is het van belang dat je naast je secretariële vaardigheden ook aan je ICT-vaardigheden blijft werken. Bijvoorbeeld met de training Microsoft Office voor Supportprofessionals.

Persoonlijke vaardigheden

Als secretaresse heb je niet alleen praktijkgerichte vaardigheden nodig. Ook je persoonlijke vaardigheden zijn van groot belang om sterker in je schoenen te staan tijdens je werk. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Trainingsprogramma Persoonlijk Leiderschap en Effectiviteit?

Ontwikkel je secretaressevaardigheden met een Schoevers Skills-training

Onze partner Schoevers weet als geen ander welke vaardigheden de supportprofessional van nu nodig heeft. Met de training Schoevers Skills ontwikkel je alle vaardigheden die je nodig hebt als supportprofessional. Extra fijn: Na positieve afronding kun je je laten registreren in het Schoevers Kwaliteit Register. Hiermee kun je je meerwaarde als secretaresse aantonen. Je kunt kiezen uit Schoevers Skills MBO en Schoevers Skills HBO.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.