HBO Nederlands Zakelijke Communicatie

Praktijkgericht aan de slag met professioneel zakelijk communiceren

Vanaf

€ 1.608,55

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Schoevers

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je als supportprofessional je zakelijke communicatievaardigheden verder ontwikkelen op HBO-niveau? In dit korte programma van Schoevers leer je op een professionele manier communiceren met collega's, stakeholders en klanten. Je gaat onder andere aan de slag met lastige taalkwesties, tekstopbouw en het controleren van je eigen teksten. Daarnaast oefen je met het schrijven voor verschillende doelgroepen. Door de praktijkgerichte aanpak van onze docenten kun je alles wat je leert direct toepassen in je eigen werkomgeving.

Doelgroep

Dit programma is speciaal voor supportmedewerkers, officemanagers en secretaresses die hun kennis en vaardigheden op het gebied van zakelijke communicatie verder willen professionaliseren. Je werkt voor een manager of de directeur en kunt ook de managementafdeling ondersteunen met de kennis en vaardigheden die je in dit programma opdoet.

Doel en opzet van het programma

In dit programma leer je alles over professionele schriftelijke communicatie. Je oefent met het schrijven van teksten die een goede balans hebben tussen doelgerichtheid en zakelijkheid. Deze balans kan verschuiven, afhankelijk van de persoon waar je mee correspondeert en het onderwerp dat je behandelt. Je verdiept je daarom in je doelgroep. En je ontdekt meerdere manieren om een tekst op te bouwen.

Praktijkdocenten zorgen ervoor dat jij je talent in zakelijke communicatie naar een hoger niveau brengt. Je leert dingen die je direct in je eigen werk kunt toepassen. Dat maakt het programma boeiend. Er wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal en je hebt toegang tot een moderne online leeromgeving. Hierin vind je handige informatie, maar ook praktische opdrachten. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie.

Vooropleiding

Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Studiefinanciering voor volwassenen

Je kunt in dit HBO-programma gebruikmaken van levenlanglerenkrediet. Dit HBO-programma maakt deel uit van de HBO Bacheloropleiding Executive Officemanagement en heeft een omvang van 8 EC. Zie voor meer informatie Levenlanglerenkrediet (LLLK) .

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

HBO Nederlands Zakelijke Communicatie

Vakgebied

Taalcursussen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Schoevers - Opleidersscore 6,5

Schoevers. Dan ben je meer waard.
Met meer dan 100 jaar ervaring is Schoevers dé aanbieder van MBO- en HBO-opleidingen en trainingen voor secretaresses en managementondersteuners. Onze opleidingen bieden een geweldige carrièrestart voor jonge, gedreven en servicegerichte mensen. Daarnaast biedt Schoevers een compleet pakket van opleidingen en trainingen voor werkende supportprofessionals en voor professionals die een overstap maken richting dit vakgebied.