Paramedisch

Als paramedicus bied je een mooie aanvulling op de reguliere, medische zorg: je helpt patiënten hun...

Lees verder >

Als paramedicus bied je een mooie aanvulling op de reguliere, medische zorg: je helpt patiënten hun gezondheid op peil te brengen en te houden. Iets voor...

Lees verder >

Als paramedicus bied je een mooie aanvulling op de reguliere, medische zorg: je helpt patiënten hun gezondheid op peil te brengen en te houden. Iets voor jou? Bekijk dan op deze pagina het complete paramedische...

Lees verder >
Alle paramedische opleidingen en trainingen

Paramedisch: 108 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Duur
Filteren

Opleidingen (108)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Paramedisch

Als paramedicus bied je een mooie aanvulling op de reguliere, medische zorg: je helpt patiënten hun gezondheid op peil te brengen en te houden. Iets voor jou? Bekijk dan op deze pagina het complete paramedische opleidingsaanbod en vind de opleiding die voor je werkt.

Welke paramedische opleidingen zijn er?

Het paramedische vakgebied is erg breed en omvat veel uiteenlopende beroepen, van fysiotherapeut tot doktersassistent. Voor al deze beroepen is specifieke vakkennis vereist. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je op paramedisch gebied kunt kiezen uit een groot aantal opleidingen. We noemen er een aantal:

  • opleiding fysiotherapie
  • opleiding logopedie
  • opleiding ergotherapie
  • opleiding diëtetiek
  • opleiding doktersassistent
  • opleiding apothekersassistent

 

Opleiding fysiotherapie

Als fysiotherapeut richt je je op het stimuleren van mobiliteit door het voorkomen, opheffen en verminderen van beperkingen die gerelateerd zijn aan het bewegingsapparaat. Wil je graag aan de slag als fysiotherapeut? Dan is een HBO Bachelor Fysiotherapie een goede keuze. Twijfel je nog of fysiotherapie iets voor jou is? Dan kun je ook eerst een eenjarig HBO-programma volgen. 

Bekijk alle opleidingen fysiotherapie

Opleiding logopedie

Wil je je verdiepen in taal-, spraak- en stemproblematiek? Met een opleiding tot logopedist begeleid je mensen voor wie communicatieproblemen een lichamelijke oorzaak hebben. Om logopedist te worden is een HBO Bachelor Logopedie vereist. Ben je al logopedist en wil je je graag verder specialiseren? Dat kan je je vakkennis vergroten met een specialistische training.

Bekijk alle opleidingen logopedie

Opleiding ergotherapie

Als ergotherapeut help je mensen die door een lichamelijke of psychische beperking moeite hebben om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan wassen, haren kammen of eten koken. Om je als ergotherapeut te kunnen registreren, is een HBO-Bachelor een vereiste. Als je nog niet zeker weet of je de volledige HBO-opleiding wilt of kunt doorlopen, kun je ook kiezen voor een eenjarig HBO-programma Ergotherapie.

Bekijk alle opleidingen ergotherapie

 

Opleiding diëtetiek

Als diëtist adviseer je mensen over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Bijvoorbeeld omdat zij willen aankomen of afvallen. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom mensen de hulp van een diëtist nodig hebben. Zo vragen bepaalde ziekten of allergiën om een ander voedingspatroon. Wat precies gezonde voeding is, verschilt dan ook per persoon en situatie. Met een opleiding MBO- of HBO-opleiding diëtetiek leer je hoe je hier goed op inspeelt.

Bekijk alle opleidingen diëtetiek

Opleiding doktersassistent

Vervul je liever een assisterende functie? Als doktersassistent adviseer je patiënten, plan je afspraken in en verricht je zelf kleine medische basishandelingen. Met een opleiding op MBO-niveau 4 leer je alles om aan de slag te kunnen als doktersassistent. 

Bekijk alle opleidingen tot doktersassistent

Opleiding apothekersassistent

Cliënten adviseren, medicijnen uitgeven, informeren over medicijngebruik en de administratie bijhouden. Dit zijn enkele taken die een apothekersassistent dagelijks verricht. Zelfstandig of in een team, in een openbare apotheek of in een ziekenhuis of zorginstelling. Ben je geïnteresseerd in geneesmiddelenkennis en help je graag patiënten? Dan is een opleiding tot apothekersassistent op MBO-niveau 4 een goede keuze. 

Bekijk alle opleidingen tot apothekersassistent

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook onze andere paramedische opleidingen bovenaan deze pagina of bekijk alle opleidingen op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening

Welke opleidingsniveaus heb je bij paramedisch?

Paramedische opleidingen zijn er op verschillende niveaus. Afhankelijk van de specialisatie die je wilt kiezen, is vaak een bepaald niveau vereist. 

  • MBO paramedisch
  • HBO paramedisch
  • Trainingen paramedisch

MBO paramedisch

Op MBO-niveau zijn er genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen op paramedisch vlak. Zo kun je je op MBO-niveau 4 bijvoorbeeld ontwikkelen tot doktersassistente of tandartsassistente. 

HBO paramedisch

Wil je fysiotherapeut, logopedist of ergotherapeut worden? Dan heb je in de meeste gevallen een HBO-diploma nodig. Ook is het mogelijk om met een eenjarig HBO-programma alle basiskennis op te doen die je nodig hebt voor je werk in de paramedische zorg. Het certificaat dat je na afronding behaalt, kun je in veel gevallen inbrengen als vrijstelling in de volledige HBO-Bacheloropleiding.

Trainingen paramedisch

Met een paramedische basisopleiding kom je al een heel eind, maar voor elk paramedisch beroep is actuele kennis onmisbaar. Til je vakkennis en vaardigheden daarom naar een hoger niveau met een van de vele korte verdiepende paramedische trainingen in ons aanbod. 

Benieuwd welke paramedische opleiding het best bij jou past?

Twijfel je nog tussen meerdere opleidingen uit ons aanbod? Weet je nog niet precies of de opleiding geschikt is voor jou? Of wil je iets anders weten? We helpen je graag. Bel 088 - 9 390 000 voor een persoonlijk studieadvies of vul ons contactformulier in.

Waarom kiezen voor een paramedische opleiding via Opleiding.nl?

Opleiding.nl is de grootste matchmaker tussen opleidingen en studenten in Nederland. Hier heb je ruime keuze aan opleidingen en trainingen in de paramedische sector. De opleiders achter Opleiding.nl bieden hierin verschillende trainingen en opleidingen aan, zoals fysio- of oefentherapeut, doktersassistent. Bovendien vind je via Opleiding.nl altijd de juiste opleiding, of je nu net begint met je carrière of al langer in het vak zit.