Ergotherapie

Als ergotherapeut help je mensen met lichamelijke of psychische klachten weer optimaal te functioneren....

Lees verder >

Als ergotherapeut help je mensen met lichamelijke of psychische klachten weer optimaal te functioneren. Daarbij ligt de focus op wat iemand wél kan in...

Lees verder >

Als ergotherapeut help je mensen met lichamelijke of psychische klachten weer optimaal te functioneren. Daarbij ligt de focus op wat iemand wél kan in plaats van wat hij of zij niet kan. Is dit werk iets...

Lees verder >
Alle opleidingen en trainingen over ergotherapie

Ergotherapie: 2 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (2)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 07-03-2024
3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 24-04-2024 STAP

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Ergotherapie

Als ergotherapeut help je mensen met lichamelijke of psychische klachten weer optimaal te functioneren. Daarbij ligt de focus op wat iemand wél kan in plaats van wat hij of zij niet kan. Is dit werk iets voor jou? Bekijk dan snel alle opleidingen ergotherapie op deze pagina.

Welke ergotherapie opleidingen zijn er?

Wanneer je werkt in het vakgebied ergotherapie, dan heb je een dankbaar en uitdagend beroep. Bij Opleiding.nl vind je altijd wel een opleiding of training die bij je past. Binnen dit vakgebied is er namelijk een ruime keuze aan opleidingen en cursussen. Allereerst heb je een HBO-Bacheloropleiding nodig. Daarna heb je de mogelijkheid om jezelf te specialiseren als ergotherapeut, bijvoorbeeld met een specialistische cursus ergotherapie. Je kunt uit diverse opleidingen en/of trainingen kiezen, zoals:

  • opleiding kinderergotherapie
  • opleiding oncologie en ergotherapie 
  • opleiding ergotherapie bij cliënten in laatste levensfase

Opleiding kinderergotherapie

Ook kinderen kunnen problemen hebben met hun dagelijkse activiteiten, zoals bewegen, spel en vaardigheden op school. Een kinderergotherapeut kan hen helpen met het verbeteren van  bijvoorbeeld de motoriek of informatieverwerking. In een opleiding kinderergotherapie leer je hier alles over. 

Opleiding oncologie en ergotherapie

Met een cursus oncologie en ergotherapie leer je hoe je een belangrijke rol vervult in de behandeling, revalidatie en nazorg van cliënten met kanker. Zo kom je alles te weten over oorzaken, diagnostiek, medische behandelmogelijkheden en symptoombestrijding. Bovendien leer je hoe je invulling kunt geven aan de ergotherapeutische behandeling in de diverse fases.

Opleiding ergotherapie bij cliënten in de laatste levensfase

Wil je leren wat je als ergotherapeut kunt doen voor mensen in de palliatieve of terminale fase? Volg dan een opleiding of cursus ergotherapie bij cliënten in de laatste levensfase. Hierin kom je meer te weten over onderwerpen als het vergroten van je inhoudelijke deskundigheid, het adviseren van mantelzorgers, afscheid nemen van gezondheid en ethische dilemma’s.  

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan alle ergotherapie opleidingen in het overzicht bovenaan de pagina. Weet je nog niet zeker of ergotherapie iets voor jou is? Bekijk dan ook alle andere opleidingen op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening.

Welke opleidingsniveaus heb je bij ergotherapie?

Ben je van plan om binnen het vakgebied ergotherapie een opleiding te volgen? Dan heb je de keuze uit een HBO-opleiding ergotherapie of een praktijkgerichte training.

HBO ergotherapie

Je kunt ergotherapeut worden wanneer je in het bezit bent van een HBO-Bachelordiploma. Als je er (nog) niet helemaal zeker van bent of je een volledige Bacheloropleiding wilt volgen, dan kun je ook kiezen voor een eenjarig HBO-programma. Hiermee doe je kennis op over de basis van ergotherapie. Mocht je later alsnog kiezen voor een volledige HBO-Bacheloropleiding, dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen voor de modules die je al gevolgd hebt. 

Training ergotherapie

Als je momenteel geen tijd hebt voor een complete opleiding, kun je natuurlijk ook kiezen voor het volgen van een cursus of training ergotherapie. Met de trainingen op Opleiding.nl kun je jouw kennis van ergotherapie uitstekend bijspijkeren. Ook kan je je hiermee verdiepen in een specifiek onderwerp, zoals oncologie of COPM.

Welke opleiding ergotherapie past het best bij jou?

Weet je al dat je een opleiding binnen het vakgebied ergotherapie wilt volgen, maar nog niet exact welke opleiding of in welke vorm? Of wil je simpelweg iets meer weten over een specifieke opleiding? Geen punt, wij helpen je graag! Bel ons op 088 – 9 390 000 voor een gericht en persoonlijk studieadvies of vul het contactformulier in.

Waarom kiezen voor een opleiding of training ergotherapie via Opleiding.nl?

Voor opleidingen en trainingen op het gebied van ergotherapie ben je bij Opleiding.nl aan het juiste adres. Omdat we samenwerken met de grootste opleiders van Nederland, weet je zeker dat de opleidingen van hoogstaande kwaliteit zijn. We begrijpen dat niet iedereen op dezelfde manier studeert. Daarom kun je bij ons kiezen voor verschillende studievarianten. Zo kun je niet alleen klassikaal, maar ook via afstandsonderwijs ergotherapie studeren. Wel zo handig! Daarbovenop profiteer je ook nog eens van extra voordelen (zoals onze LaagstePrijsGarantie) als je je inschrijft voor een opleiding via Opleiding.nl.