Fysiotherapie

Als fysiotherapeut help je mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten bij hun herstel. Daarbij houd...

Lees verder >

Als fysiotherapeut help je mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten bij hun herstel. Daarbij houd je je niet alleen bezig met het verhelpen en verminderen...

Lees verder >

Als fysiotherapeut help je mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten bij hun herstel. Daarbij houd je je niet alleen bezig met het verhelpen en verminderen van de klachten, maar ook met het voorkomen...

Lees verder >
Alle opleidingen en trainingen over fysiotherapie

Fysiotherapie: 4 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (4)

3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024
2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 04-07-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Fysiotherapie

Als fysiotherapeut help je mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten bij hun herstel. Daarbij houd je je niet alleen bezig met het verhelpen en verminderen van de klachten, maar ook met het voorkomen hiervan. Wil jij aan de slag binnen het vakgebied fysiotherapie? Of wil je je juist specialiseren? Bekijk dan het opleidingsaanbod op deze pagina en ontdek jouw mogelijkheden.

Welke fysiotherapie opleidingen zijn er? 

Hoewel de patiënten die je behandelt als fysiotherapeut allemaal klachten aan hun bewegingsapparaat hebben, kunnen deze klachten wel sterk uiteenlopen: van rugpijn tot sportblessures. En al deze klachten vragen om een andere behandeling. Daarom bestaan er binnen de fysiotherapie verschillende richtingen. Je begint altijd met een brede studie fysiotherapie, maar kunt je daarna verder specialiseren, bijvoorbeeld met één van deze opleidingen:

  • opleiding COPD en astma in de fysiotherapie
  • opleiding fysiotherapie bij reumatische aandoeningen
  • opleiding fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

 

Opleiding COPD en astma in de fysiotherapie

Patiënten met COPD of astma kunnen heel veel baat hebben bij fysiotherapie. Het helpt hen hun conditie en kracht te verbeteren en beter om te gaan met benauwdheidsklachten. Om als fysiotherapeut patiënten met astma of COPD te mogen behandelen heb je veel specifieke kennis nodig. Bijvoorbeeld over de achtergrond van COPD en astma, de werking van het adembewegingsapparaat en ademhalingsoefeningen. Dat en meer leer je tijdens een opleiding gericht op COPD en astma in de fysiotherapie.

Opleiding fysiotherapie bij reumatische aandoeningen

Reumatische klachten, zoals pijn, stijfheid en vermoeidheid, kunnen mensen flink beperken in hun dagelijkse activiteiten. Om deze klachten zoveel mogelijk af te remmen is bewegen heel belangrijk. Als fysiotherapeut kun je patiënten met reumatische aandoeningen hierin ondersteunen. Zo help je bijvoorbeeld bij het soepel maken en houden van de gewrichten en bij het vergroten van de spierkracht en conditie. De kennis die je hiervoor nodig hebt doe je op tijdens een opleiding fysiotherapie bij reumatische aandoeningen.

Opleiding fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

Behandel je patiënten met de ziekte van Parkinson? En wil je hen helpen bij het verminderen, stabiliseren of zelfs voorkomen van bewegingsproblemen? Volg dan een specialisatie gericht op fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson. Hiermee leer je niet alleen alles over de achtergronden, oorzaken en symptomen van Parkinson, maar oefen je ook direct in de praktijk met echte patiënten. 

Bovenaan deze pagina vind je nog veel meer opleidingen fysiotherapie. Toch op zoek naar iets anders? Bekijk dan alle opleidingen zorg, welzijn en hulpverlening.

Welke opleidingsniveaus heb je bij fysiotherapie? 

Wanneer je fysiotherapeut wilt worden, is een HBO-opleiding een must. Wanneer je deze hebt afgerond kun je je verder specialiseren met diverse praktijkgerichte trainingen.

HBO fysiotherapie

Tijdens een HBO-Bachelor fysiotherapie ontwikkel je in 4 jaar tijd alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te kunnen als fysiotherapeut. Zo leer je bijvoorbeeld alles over anatomie, bewegingsanalyse en diagnostiek, maar ook de juiste gesprekstechnieken om je patiënten nog beter te kunnen helpen. Vind je een complete Bacheloropleiding nog een te grote stap? Dan kun je ook kiezen voor een 1-jarig HBO-programma als introductie tot het vakgebied. En wil je later toch een volledige HBO-Bachelor volgen? Dan kun je mogelijk vrijstellingen krijgen voor de onderdelen die je al in dit programma hebt gevolgd.

Training fysiotherapie

Beheers je de basis al en wil je je vakkennis verdiepen? Of wil je je specialiseren in een bepaalde richting van fysiotherapie? Dan vormt een training fysiotherapie een mooie aanvulling op de kennis die je al in huis hebt. Dankzij de specialistische kennis die je hiermee opdoet, kun je patiënten met specifieke klachten nog beter helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bekkenbodemproblematiek, artrose of chronische pijn. 

Vind de juiste opleiding fysiotherapie voor jou

Wil je fysiotherapie gaan studeren, maar weet je nog niet goed welke opleiding het best bij jou past? Of heb je een andere vraag? Dan denken onze studieadviseurs graag met je mee. Bel 088 - 9 390 000 of vul ons contactformulier in voor advies op maat.

Waarom kiezen voor een opleiding of training fysiotherapie via Opleiding.nl?

Opleiding.nl biedt je overzicht in het enorme opleidingsaanbod in Nederland. We werken alleen samen met opleiders die kwaliteit net zo belangrijk vinden als wij zelf. Zo weet je zeker dat je kiest voor een kwalitatieve opleiding fysiotherapie die jou echt vooruit helpt. Op Opleiding.nl kan je niet alleen makkelijk opleidingen zoeken en vergelijken, maar ook direct boeken bij de opleider. Zo ben jij nog sneller klaar om te starten met je opleiding.