Logopedie

Als logopedist behandel je mensen die problemen ondervinden op het gebied van communicatie, slikken...

Lees verder >

Als logopedist behandel je mensen die problemen ondervinden op het gebied van communicatie, slikken of ademhalen. Wil jij je verdiepen in dit vakgebied?...

Lees verder >

Als logopedist behandel je mensen die problemen ondervinden op het gebied van communicatie, slikken of ademhalen. Wil jij je verdiepen in dit vakgebied? Op deze pagina lees je alles over de verschillende...

Lees verder >
Alle opleidingen en trainingen over logopedie

Logopedie: 1 opleiding

Alle filters
Niveau
Opleider
Duur
Filteren

Opleidingen (1)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Logopedie

Als logopedist behandel je mensen die problemen ondervinden op het gebied van communicatie, slikken of ademhalen. Wil jij je verdiepen in dit vakgebied? Op deze pagina lees je alles over de verschillende opleidingen en trainingen logopedie waar je uit kunt kiezen.

Welke logopedie opleidingen zijn er?

Er zijn veel facetten binnen de logopedie en dat zie je terug in de diverse opleidingen. Wanneer je in het bezit bent van een HBO-Bachelordiploma Logopedie, kun je daarna jouw kennis verbreden met een training of cursus. Voorbeelden hiervan zijn:

  • opleiding logopedie en downsyndroom
  • opleiding preventieve logopedie
  • opleiding logopedie in de zangtechnieken

 

Opleiding logopedie en downsyndroom

Kinderen met downsyndroom hebben ontzettend veel aan logopediebehandelingen. Uiteraard heb je gerichte kennis nodig wanneer je als logopedist kinderen met downsyndroom behandelt. Denk aan onderwerpen als behandelmogelijkheden, oorzaken en gevolgen herkennen en een behandelplan opzetten én uitvoeren. Deze kennis ontwikkel je met een cursus logopedie en downsyndroom.

Opleiding preventieve logopedie

Preventieve logopedie houdt in dat je je als logopedist bezighoudt met het voorkomen en op tijd onderkennen van logopedische stoornissen, zoals spraak- en taalontwikkelingsstoornissen. Daarnaast is het als logopedist niet alleen belangrijk dat je patiënten kunt behandelen, het is ook nuttig om je bewust te zijn van de markt en maatschappelijke thema’s. Tijdens een opleiding preventieve logopedie komen al deze onderwerpen aan bod. 

Opleiding logopedie in de zangtechnieken

Als je denkt aan zangles, denk je mogelijk eerder aan een zangcoach dan een logopedist. Toch kan die laatste een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van zangtechnieken bij beginnende én professionele zangers. Door onjuist of overmatig gebruik van stemgeluid kunnen mensen namelijk stemproblemen krijgen. Kies voor een specialistische cursus om meer kennis op te doen over het toepassen van zangtechnieken binnen de logopedie.

Toch op zoek naar een andere opleiding? Bekijk dan het volledige opleidingsaanbod voor logopedie bovenaan deze pagina of bekijk alle opleidingen zorg, welzijn en hulpverlening

Welke opleidingsniveaus heb je bij logopedie?

Als je logopedist wilt worden, is het essentieel om een HBO-opleiding te volgen. Heb je deze succesvol afgerond? Dan is het mogelijk om je kennis te verruimen met een selectie aan praktijkgerichte cursussen logopedie. 

HBO logopedie

Met een HBO-Bachelor Logopedie word je klaargestoomd om aan de slag te gaan als logopedist. Je leert alles over de verschillende stoornissen, de diagnostiek, behandelingen, communicatie en medische dienstverlening. Past een volledige Bacheloropleiding op dit moment (nog) niet in je dagelijks leven? Dan is een eenjarig HBO-programma de perfecte tussenstap. Hiermee doe je alle basiskennis op die je op een later moment kunt gebruiken wanneer je verder wilt studeren binnen de logopedie.

Cursus logopedie

Heb je al een stevige basis in de logopedie en wil je verder de diepte in? Dan hebben we goed nieuws. Op Opleiding.nl vind je diverse cursussen en trainingen waarmee je je kennis van het vakgebied logopedie kunt uitbreiden. Op die manier ben je in staat om patiënten nog gerichter te kunnen behandelen. 

Jouw ideale opleiding logopedie

Heb je behoefte aan een duwtje in de rug bij het maken van de juiste keuze voor een studie logopedie? Of wil je gewoon nog iets meer over bepaalde onderwerpen weten? Onze studieadviseurs helpen je graag! Je kunt ons toegewijde team bereiken op 088 – 9 390 000 of door ons contactformulier in te vullen.

Hierom kies je voor een opleiding logopedie via Opleiding.nl

Op Opleiding.nl vind je een groot aanbod aan opleidingen die je op een snelle en overzichtelijke manier met elkaar kunt vergelijken. Wel zo makkelijk! We werken samen met opleiders die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Dat betekent dat je zeker bent van een kwalitatief hoogstaande opleiding die jou klaarstoomt als logopedist. En het mooie is: je kunt de opleiding ook direct via Opleiding.nl boeken. Op die manier kun je snel beginnen aan die nieuwe uitdaging.