Sportmanagement

De mondiale sportindustrie is een dynamische wereld met grote belangen en spectaculaire evenementen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid,...

Lees verder >

De mondiale sportindustrie is een dynamische wereld met grote belangen en spectaculaire evenementen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, ticketing en omgaan met fans gaan hand in hand met de laatste technologische ontwikkelingen. Niet...

Lees verder >

De mondiale sportindustrie is een dynamische wereld met grote belangen en spectaculaire evenementen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, ticketing en omgaan met fans gaan hand in hand met de laatste technologische ontwikkelingen. Niet voor niets zijn onze opleidingen up-to-date en state-of-the-art en bereiden we jou voor op een mooie baan in...

Lees verder >

Sportmanagement: 6 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (4) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Sportmanagement

De mondiale sportindustrie is een dynamische wereld met grote belangen en spectaculaire evenementen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, ticketing en omgaan met fans gaan hand in hand met de laatste technologische ontwikkelingen. Niet voor niets zijn onze opleidingen up-to-date en state-of-the-art en bereiden we jou voor op een mooie baan in deze boeiende wereld.

Trends & ontwikkelingen

De mondiale sportindustrie is een wereld waar grote belangen en grote bedragen elkaar ontmoeten. Sponsoring, uitzendrechten of organisatie; de professionalisering zet snel door en daar liggen grote kansen voor mensen met kennis van zaken.

Sportevenementen wereldwijd, en dus ook de organisatie ervan, maken de laatste jaren grote veranderingen door. Deze veranderingen worden veelal ingezet door de achterliggende technologie die verschillende functies heeft veranderd.

Denk bijvoorbeeld aan veiligheid; zeker na de aanslagen in Stade de France in Parijs, waardoor beveiliging van evenementen nu vraagt om ‘location-based social media monitoring’ om te zien welke dreiging er mogelijk aanwezig is.

Maar ook onderwerpen als ticketverkoop, waarbij de smartphone een grote rol speelt, of  duurzaamheid, personeelstrainingen en omgaan met de fans spelen een grote rol in een sportwereld die constant verandert.
Is dit een wereld die jou aanspreekt en waar jij een voorloper in wilt zijn, dan hebben wij de opleidingen die jou voorbereiden op je rol.

Populaire opleidingen binnen Voeding zijn:

 

HBO Bachelor Sportmanagement

Wil jij een toekomst in de spectaculaire wereld van sportmanagement? Dan is het zaak om alles te weten over de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied. Daarnaast worden er uiteraard ook beleidsmatige en organisatorische kwaliteiten van je verwacht. Tijdens de opleiding HBO Bachelor Sportmanagement wordt je op praktische wijze, aan de hand van boeiende cases, ingewijd in deze wereld.

MBO Coordinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau

Leer alles over de belangrijkste thema’s rond sport en bewegen zoals coaching, voeding en het organiseren van wedstrijden en toernooien. Met deze opleiding bereid je je voor op een leuke baan bij een sportvereniging, fitnesscentrum, buurtvereniging of een andere maatschappelijke organisatie. De kennis die je aangereikt krijgt tijdens de opleiding kun je al snel in de praktijk brengen.

MBO Sportorganisatie en Evenementen

Wil jij sportevenementen organiseren op professioneel niveau, dan worden er heel wat kwaliteiten van je gevraagd. Organisatie, planning, een draaiboek maken. Tijdens deze praktisch gerichtte opleiding leer je alles dat je nodig hebt en kun je eventueel makkelijk doorstromen naar verschillende erkende sportopleidingen op MBO-niveau 4.