HBO Inleiding literair vertalen Engels (LOI)

Vanaf

€ 493,00 incl. BTW

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Meer informatie

Download brochure

Opleider

LOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Het korte HBO-programma Inleiding literair vertalen Engels is een goede keuze voor vertalers die zich in korte tijd willen specialiseren in de richting van literair vertalen. De opleiding biedt inzicht in verschillende typen literaire vertalingen. Daarbij ga je zelf aan de slag met het vertalen van literaire teksten (poëzie en proza), onder begeleiding van vertalers die gespecialiseerd zijn in deze richting.

Deze opleiding geeft bovendien recht op 140 PE-punten voor het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Zo haal je in zeer korte tijd het verplichte aantal nascholingsuren voor vijf jaar.

Met het diploma van het korte HBO-programma Inleiding literair vertalen Engels toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. De opleiding is dan ook ideaal als opstap om literair vertaler Engels te worden en als basisspecialisatie tot literair vertaler Engels. Veel vertalers werken als zelfstandig ondernemer, maar je kunt ook aan de slag bij een vertaalbureau, overheidsinstantie of een multinational. 

Daarom kies je voor de opleiding HBO Inleiding literair vertalen Engels

 • Onderdeel van een NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding.
 • Ideaal als oriëntatie of basisspecialisatie literair vertalen.
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Geeft recht op 140 PE-punten.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bachelor HBO Vertaler Engels.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur.

Doelgroep

De opleiding HBO Inleiding literair vertalen – Engels is bestemd voor vertalers Engels die ingeschreven staan in het Register beëdigde tolken en vertalers en in het kader van nascholing PE-punten moeten halen. Maar ook voor iedereen die zich buiten de PE-verplichting om wil specialiseren in literair vertalen.

In literatuur zitten veel woordspelingen, verborgen boodschappen en uitdrukkingen die je kwijtraakt als je letterlijk vertaalt. Als literair vertaler ben je daarom in feite vertaler en schrijver ineen, wat het beroep ook creatief maakt.

Je bent bij voorkeur werkzaam als vertaler en hebt een (ver)taalopleiding Engels op HBO- of WO-niveau met succes afgerond. Je kunt deze opleiding ook volgen wanneer je bijna bent afgestudeerd. Specifieke voorkennis op het gebied van literair vertalen is niet vereist.

Studie informatie

Tijdens de opleiding Inleiding literair vertalen Engels komen diverse onderwerpen aan bod, zoals vorm en stijl, vertaalstrategieën, het beoordelen van een vertaling, literatuurgeschiedenis, bekende romanschrijvers en culturele en linguïstische verschillen.

Na afronding van de opleiding:

 • heb je kennis van de vertaalwetenschap literair vertalen.
 • heb je inzicht in de culturele en maatschappelijke betekenis van literaire vertalingen.
 • ken je het proces van literair vertalen en weet je hoe een vertaalstrategie bepaalt.
 • ben je in staat om literaire vertalingen te beoordelen op gekozen vertaalstrategie.
 • kun je zelf een eenvoudige literaire vertaling maken.
 • heb je zicht op het beroep literair vertaler Engels.
 • heb je een netwerk opgebouwd van medestudenten en docenten op het gebied van literair vertalen Engels.
 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Dit bestaat uit een vertaling van een tekst vanuit het Engels naar het Nederlands. Een voldoende resultaat van een examen geeft recht op een HBO-certificaat. 

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit HBO-programma geeft recht op het diploma HBO Inleiding literair vertalen Engels van LOI Hogeschool. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt. Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Met dit HBO-programma worden bovendien 140 Permanente Educatie Punten (PE-punten) behaald (categorie A t/m D) voor het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Zo haal je in slechts één maand het verplichte aantal nascholingsuren (categorie A t/m D) voor vijf jaar.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 1 maand

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand, per jaar (met 3% korting) of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie: 1 x € 329,00
Inschrijfkosten en dossiervorming: € 75,00 (éénmalig)

Het collegegeld is inclusief:

 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten (tot twee keer de aanbevolen studieduur).

Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 89,00. Hiervoor mag het examen één keer worden afgelegd.

Schrijf nu in en start binnenkort. Bekijk de en schrijf je meteen in via , of bel (071) 545 1234.

Kosten

Cursusgeld: € 329,-
Examenkosten: € 89,-
Inschrijfgeld: € 75,-

BTW Informatie

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. De opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Studie -, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9 % btw
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

HBO Inleiding literair vertalen Engels (LOI)

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

LOI - Opleidersscore 7,9

Groei door. Met een opleiding die zich aanpast aan jou.

De LOI is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot de bekendste opleider van Nederland, met meer dan 1000 opleidingen en jaarlijks ruim 100.000 studenten. Onze kracht en missie: kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk maken voor iedereen. Bij de LOI studeer je dan ook altijd op de meest flexibele manier. Of je nu kiest voor een thuisstudie, met docentbegeleiding via internet of voor onze nieuwste Klassikaal+-methode, die lessen op locatie afwisselt met bijeenkomsten online. Met keuze uit een breed scala aan erkende en geaccrediteerde MBO- en HBO-opleidingen en een groot aantal korte programma’s en cursussen, is er altijd een opleiding die bij je past.