Post Bachelor Passend Onderwijs (VO)

Maatwerk in de klas - 9 maanden

Vanaf

€ 4.626,85

Duur

9 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt iedere leerling begeleiden naar het hoogst haalbare niveau voor hem of haar. Maar hoe doe je dat in een klas vol leerlingen die ieder hun eigen krachten en zwakten hebben? In de Post Bachelor Passend Onderwijs (VO) krijg je de benodigde handvatten aangereikt om leerlingen te onderwijzen volgens een leerstijl en niveau die aansluiten bij de behoefte van het kind. Dyslexie en hoogbegaafdheid vormen aparte expertisegebieden binnen deze opleiding. Wat je leert, pas je meteen toe in je eigen praktijk. Zo leer je steeds beter inschatten waar je leerlingen behoefte aan hebben.

Doelgroep

Je geeft les in het voortgezet onderwijs en zoekt naar manieren om maatwerk te leveren aan je leerlingen.

Doel en opzet

In de Post Bachelor Passend Onderwijs (VO) ga je uit van de mogelijkheden van individuele leerlingen. Je leert op basis van hun kunnen en behoeften differentiëren. Zo maak je je diverse begeleidingstechnieken eigen en kun je differentiëren in lesmateriaal en toetsingen. Daarbij ben je je goed bewust van de voor- en nadelen van differentiatie in verschillende situaties.

Je verdiept je daarnaast in dyslexie en hoogbegaafdheid. Je leert beide uitdagingen herkennen en bent op de hoogte van de actuele kennis binnen deze vakgebieden. Je weet hoe je hoogbegaafde leerlingen en leerlingen met dyslexie het beste kunt begeleiden en bent in staat hier met ouders over te praten.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in de praktijk. Je gaat aan de slag met diverse praktijkopdrachten die je meteen in je eigen werkomgeving toepast. Je ervaringen bespreek je met je docenten en medestudenten. Zo leer je van elkaar.

Praktijktoepassing

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien je niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in je omgeving te benaderen, zodat je een geschikte praktijksituatie hebt waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Post Bachelor Passend Onderwijs (VO)

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.