Post Bachelor Leidinggeven voor Teamleiders VO

Praktische, korte opleiding voor teamleiders in het VO - 6 maanden

Vanaf

€ 3.953,35

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je een visie op de organisatie en management van onderwijsinstellingen? Heb je het idee dat dit beter kan op jouw school? Met deze opleiding ontwikkel je het benodigde inzicht om schoolbeleid te ontwikkelen en om te zetten naar praktisch uitvoerbare handelingen. Je coacht je collega's en voert functioneringsgesprekken met leraren. Je ideeën en ervaringen deel je binnen de onderwijssector. Zo werk je samen aan een kwalitatief hoogstaand onderwijsaanbod.

Doelgroep

Ben je een ambitieuze leraar in het voortgezet onderwijs en wil je je ontwikkelen tot teamleider? Dan is deze opleiding perfect voor jou.

Doel en opzet

Met deze Post Bachelor doorloop je een zeer praktisch programma, dat je direct kunt toepassen in je eigen onderwijspraktijk. De specifieke kenmerken van leidinggeven in een onderwijsorganisatie komen in dit programma uitgebreid aan bod. Je bekwaamt je in het voeren van lastige gesprekken, het leiden van vergaderingen en het aansturen van veranderingen in een project. Daarnaast word je je bewust van je visie op onderwijs en leidinggeven. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling als teamleider. Alle essentiële thema’s waarmee je in de praktijk te maken krijgt, komen aan bod.

Tijdens de opleiding kun je gebruikmaken van onze zeer professionele online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie.

Praktijktoepassing

De praktijkopdrachten zijn gericht op het toepassen van kennis en vaardigheden in de onderwijspraktijk. Indien je niet werkzaam bent in het onderwijs, is het nodig om een onderwijsinstelling in je omgeving te benaderen, zodat je een geschikte praktijksituatie hebt waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Post Bachelor Leidinggeven voor Teamleiders VO

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.