Professionaliseringsprogramma voor Leraren (VO)

Waardevolle handvatten voor de leraar - 8 maanden

Vanaf

€ 4.782,76

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een effectieve leraar beheerst uitstekende interpersoonlijke vaardigheden, kan zijn tijd efficiënt indelen en weet gebruik te maken van moderne communicatiemiddelen en lesmethoden. In deze opleiding Professionaliseringsprogramma voor Leraren (VO) ontwikkel je je tot deze veelzijdige en professionele leraar die goed kan inspelen op de behoeften van leerlingen. Je past de stof direct toe in je eigen werkomgeving en merkt dat je meer controle krijgt over je eigen taken en dat je werkdruk afneemt. Je vorderingen bespreek je met je docenten en medestudenten, zo leer je al doende van elkaar.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

Je geeft les in het voortgezet onderwijs en wilt je professionaliseren door je te ontwikkelen op het gebied van zelfinzicht, communicatie, timemanagement en mediawijsheid.

Doel en opzet

In deze opleiding ontwikkel je je door middel van 4 cursussen tot professional met goede interpersoonlijke vaardigheden en een uitstekende kennis van de hedendaagse technologie. Je leert je eigen kwaliteiten en belemmeringen kennen en kunt inspelen op uiteenlopende reacties van leerlingen, ouders en collega’s. Je herkent tijdverspillers en kunt hoofdzaken van bijzaken scheiden. Hierdoor kun je je agenda voor de korte en lange termijn efficiënt indelen. Ook verdiep je je in de wereld van de media. Je onderzoekt hoe ze werken. Hierdoor kun je je leerlingen op een veilige manier bekendmaken met de mogelijkheden van diverse communicatiemiddelen.

De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in de praktijk. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten die je gelijk in praktijk brengt. Tijdens je studie kun je ook gebruikmaken van onze moderne online leeromgeving. Hierin vind je lesinformatie, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je via de online leeromgeving communiceren met je docent en medestudenten.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Professionaliseringsprogramma voor Leraren (VO)

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.