Nederlands

Wil jij beter Nederlands leren spreken en schrijven? Bijvoorbeeld omdat dit nodig is voor je baan, of...

Lees verder >

Wil jij beter Nederlands leren spreken en schrijven? Bijvoorbeeld omdat dit nodig is voor je baan, of omdat dit niet je moedertaal is? Dan is het een...

Lees verder >

Wil jij beter Nederlands leren spreken en schrijven? Bijvoorbeeld omdat dit nodig is voor je baan, of omdat dit niet je moedertaal is? Dan is het een goed idee om je hier verder in te ontwikkelen met...

Lees verder >

Nederlands: 27 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (27)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Nederlands

Wil jij beter Nederlands leren spreken en schrijven? Bijvoorbeeld omdat dit nodig is voor je baan, of omdat dit niet je moedertaal is? Dan is het een goed idee om je hier verder in te ontwikkelen met een opleiding of cursus Nederlands. Op deze pagina vind je het brede aanbod aan opleidingen Nederlands van de beste opleiders in Nederland. 

Opleidingen Nederlands op elk niveau

Op Opleiding.nl vind je altijd precies de juiste opleiding. Of je nu op zoek bent naar een opleiding HBO Nederlands of een cursus Nederlands op MBO-niveau. Ook vind je hier opleidingen gericht op de verschillende taalniveaus:

NT1: Nederlands als moedertaal

Is Nederlands je moedertaal? Dan wordt je taalniveau uitgedrukt met de standaard NT1. Deze bestaat uit 4 niveaus: 

  • 1F: (eind-)basisonderwijs-niveau
  • 2F: VMBO-niveau
  • 3F: MBO/HAVO-niveau
  • 4F: VWO/WO-niveau

Wil je je taalniveau verhogen? Dan kan dat bijvoorbeeld met de MBO-programma’s Nederlands 2F en Nederlands 3F.

NT2: Nederlands als tweede taal

Is Nederlands je tweede taal? Dan wordt je taalniveau uitgedrukt met de standaard NT2. Deze bestaat uit 6 niveaus van A1 tot en met C2:
  • A1-A2: Basisgebruiker: je begrijpt vertrouwde woorden, namen en basiszinnen
  • B1-B2: Onafhankelijke gebruiker: je kunt je redden in de meeste situaties en begrijpt de belangrijkste punten in standaardteksten.
  • C1-C2: Vaardige gebruiker: Je kunt jezelf vloeiend uitdrukken en begrijpt lange, ingewikkelde teksten.

Wil je staatsexamen doen voor NT2? Dan bereid je je hier uitstekend op voor met NT2 - Staatsexamen Programma I (niveau A2 -> B1) of Programma II (niveau B1 ->  B2).

Correct Nederlands leren spreken en schrijven?

Goed Nederlands schrijven en spreken is best ingewikkeld, zelfs wanneer het je moedertaal is. Er zijn ontzettend veel regels en uitzonderingen op het gebied van spelling en grammatica. En die regels veranderen ook nog eens in de zoveel tijd. Niet zo gek dat je er af en toe over twijfelt of je iets wel goed zegt of schrijft. Gelukkig zijn er verschillende opleidingen die je hierbij kunnen helpen, zoals de Training Correct Nederlands, MBO Correct Nederlands en Nederlands foutloos schrijven en spreken.

Zakelijk Nederlands

Op de werkvloer is goed Nederlands kunnen spreken ontzettend belangrijk. Je moet je goed kunnen uitdrukken en foutloos kunnen schrijven. Daarnaast vraagt je werk om ander taalgebruik dan een gesprek met vrienden of familie. Wil je zakelijk Nederlands leren schrijven? Kies dan voor een opleiding of cursus zakelijk Nederlands, zoals de opleiding HBO Nederlands Zakelijke Communicatie.

Nederlands voor anderstaligen

Is Nederlands niet je moedertaal en wil je de Nederlandse taal leren? Kies dan voor de cursus Nederlands voor anderstaligen (niveau A1->A2) of de online training Dutch for Non-natives.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.