MBO Correct Nederlands

Praktijkgericht programma voor je schriftelijke vaardigheden - 3 maanden

Vanaf

€ 1.452,60

Duur

3 maanden

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Schrijf je geregeld teksten op je werk? Wil je leren hoe je de grammaticaregels op de juiste wijze toepast, zodat je professionele teksten kunt schrijven? Dan is dit programma zeer geschikt voor je. In dit programma verbeter je je schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal sterk. Het programma is speciaal ontwikkeld voor werkenden en sluit daarom uitstekend aan op je dagelijkse praktijk. Het programma wordt afgesloten met een diploma op MBO-niveau.

Doelgroep

Dit programma is geschikt voor iedereen die wel eens documenten, rapporten of e-mails moet schrijven in het Nederlands en soms twijfelt over de juiste spelling (d’s en t’s, aan elkaar of los, hoofdletters of kleine letters, punt of komma, enzovoort).

Doel en opzet

In dit praktijkgerichte programma krijg je kennis over de Nederlandse taal aangereikt. Je gaat aan de slag met zaken als spelling, werkwoordvervoeging, grammatica en zinsbouw. Daarnaast leer je je teksten aanpassen aan de doelgroep en leer je teksten schrijven voor verschillende media. Na dit programma ben je in staat correcte en doelgerichte teksten te schrijven.

De praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat de leerstof herkenbaar en begrijpelijk wordt. De bijeenkomsten zijn zeer afwisselend en uitdagend. Je werkt aan praktijkopdrachten en schrijfoefeningen, waarbij je geholpen wordt door je ervaren docent. Daarnaast krijg je ondersteuning via onze moderne online leeromgeving. Hier vind je studiemateriaal en oefeningen en kun je communiceren met je docent en medestudenten.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

MBO Correct Nederlands

Vakgebied

Taalcursussen

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.