MBO

MBO-opleidingen

Heb je al werkervaring, maar wil je graag verder leren? Wil je doorgroeien in je werk? Dan is een MBO-opleiding iets voor jou. Je leert...

Lees verder >

MBO-opleidingen

Heb je al werkervaring, maar wil je graag verder leren? Wil je doorgroeien in je werk? Dan is een MBO-opleiding iets voor jou. Je leert praktijkgericht nieuwe kennis en vaardigheden. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra werkzaamheden uitvoeren...

Lees verder >

MBO-opleidingen

Heb je al werkervaring, maar wil je graag verder leren? Wil je doorgroeien in je werk? Dan is een MBO-opleiding iets voor jou. Je leert praktijkgericht nieuwe kennis en vaardigheden. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra werkzaamheden uitvoeren of doorgroeien naar een middenkaderfunctie. Je vindt op Opleiding.nl een overzicht van praktijkgerichte,...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

Top 5 opleidingen

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

MBO

MBO-opleidingen

Heb je al werkervaring, maar wil je graag verder leren? Wil je doorgroeien in je werk? Dan is een MBO-opleiding iets voor jou. Je leert praktijkgericht nieuwe kennis en vaardigheden. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra werkzaamheden uitvoeren of doorgroeien naar een middenkaderfunctie. Je vindt op Opleiding.nl een overzicht van praktijkgerichte, erkende opleidingen op alle MBO-niveaus. Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen die graag een erkend MBO-diploma willen behalen. Of je nu aan een carrière­switch denkt, wilt herintreden of al in een bepaalde branche werkt en je verder wilt ontwikkelen: het kan allemaal.

Flexibel studeren voor werkenden

Wil je een opleiding combineren met een baan en privéleven? Dan is een MBO-opleiding in deeltijd voor jou de juiste keuze. Je hebt dan bijvoorbeeld maar 1 dag per 2 weken les. Je kunt kiezen voor lessen overdag, 's avonds of op zaterdag. Bovendien worden deeltijd MBO-opleidingen gegeven op locaties door heel Nederland. Ook kun je vaak een deel van de opleidingen via thuisstudie volgen. Je bepaalt dan zelf waar en waneer je leert. En je hoeft het niet alleen te doen, want je krijgt persoonlijke begeleiding.

Uitgebreid opleidingsprogramma

Of je nu verder wilt groeien in de IT, zorg of de bouw, voor elk vakgebied en elk niveau vind je bij ons een opleiding. We geven je een overzicht van erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3, of 4 en kortere deelprogramma’s. Hieronder lees je over de voordelen per MBO-niveau.

MBO-opleidingen niveau 4

Wil je een middenkaderfunctie of doorgroeien naar specialist? En heb je een diploma op MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar? Kies dan voor MBO niveau 4. Je leert bijvoorbeeld voor medewerker HRM, apothekersassistent, juridisch-administratief dienstverlener of doktersassistent. Na afloop kun je je werkzaamheden zelfstandig uitvoeren én kun je doorstromen naar een HBO-opleiding.

MBO-opleidingen niveau 3

Wil je graag een vakopleiding volgen en zelfstandig aan de slag gaan? Overweeg dan een MBO-opleiding op niveau 3. Wat je leert kun je direct toepassen in je werk, bijvoorbeeld als logistiek teamleider, medewerker beheer ICT of secretaresse. Na het behalen van een MBO-opleiding op niveau 3 kun je doorstromen naar niveau 4. Als vooropleiding heb je minimaal nodig: een MBO-diploma niveau 2, een VMBO-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Heb je dit niet, dan kun je een toelatingstoets maken.

MBO-opleidingen niveau 2

Met een MBO-opleiding op niveau 2 kun je aan de slag als medewerker in veel verschillende bedrijven en organisaties. Het aantal opleidingen is groot en je leert vooral door te doen. Je leert bijvoorbeeld voor helpende zorg en welzijn, medewerker operationele techniek of medewerker facilitaire dienstverlening.

Deelprogramma’s MBO

Naast volledige MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4, kun je ook kortere MBO-programma's volgen. Je verdiept je kennis in gebieden als management en bedrijfskunde, marketing, verpleegkunde, IT, techniek, logistiek en onderwijs. Deze programma’s worden verzorgd door docenten met veel praktijkervaring. Je voert verschillende praktijkopdrachten uit waarin je alles wat je leert meteen kunt toepassen. Effectief en leuk leren! En als je nog verder wilt leren, kun je mogelijk met het deelprogramma sneller een erkend diploma halen.

Persoonlijk opleidingsadvies nodig?

Twijfel je, heb je vragen, of wil je even sparren? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Schrijf je nu in voor een van de erkende MBO-opleidingen en behaal een diploma op MBO niveau 4, MBO niveau 3 of MBO niveau 2.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000