HBO Financieel Scheidingsadviseur

Begeleiding van de financiële afwikkeling rondom scheidingen

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met ruim 30.000 scheidingen per jaar in Nederland is het belangrijk om te weten hoe u uw klanten in die moeilijke periode goed kunt begeleiden. Volg daarom dit programma van NIBE-SVV. In dit programma krijgt u een helder inzicht in belangrijke factoren, de rol die zij spelen en de financiële gevolgen die zij hebben. Daarnaast werkt u actief aan communicatievaardigheden, zoals gesprekstechnieken. Dit is erg belangrijk bij dergelijke gevoelige zaken. Kortom: in dit praktijkgerichte programma leert u alles wat u nodig heeft om uw klanten bij een echtscheiding bij te staan met financieel advies.

Doelgroep

Dit programma is ontwikkeld voor (nieuwe) financieel adviseurs particulieren.

Doel en opzet

Het doel van dit programma is dat u klanten leert begeleiden die een scheiding doormaken. Van het eerste contact en de echtscheidingsmelding tot de verdeling van het vermogen. U let op de persoonlijke situatie van uw klanten en voorziet hen van passend advies. Zo houdt u rekening met het heden en de toekomst. Ook zorgt u ervoor dat eventuele kinderen financieel ontzien worden. Daarnaast kijkt u naar de pensioenverdeling en de benoeming van partners in het testament. De gesprekstechnieken die u zich aanleert helpen u bij het bieden van professionele begeleiding. U luistert naar de wensen van uw klanten en weet gespannen situaties onder controle te houden. Vaardigheden die u in andere situaties ook van pas kunnen komen.

Het programma wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden u uitstekend voor op de toets. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan uw docent of medestudenten.

Vooropleiding

Voor dit programma is geen speciale vooropleiding vereist. HBO-werk- en -denkniveau en ervaring met het werken bij een bank zijn wel gewenst.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 1 jaar. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 14 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee ben je verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

 

HBO Financieel Scheidingsadviseur

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.