HBO-bachelor Vertaler Spaans (LOI)

Vanaf

€ 10.443,00 incl. BTW

Duur

36 maanden

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

LOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Niveau

Het accent bij de HBO-opleiding Vertaler Spaans ligt uiteraard op vertalen. Zowel van het Spaans naar het Nederlands als andersom. Daarbij is aandacht voor alle aspecten van vertalen. Zo werk je aan vocabulaire en idioom, maar ook aan grammatica en taalkunde. Daarnaast is er in de opleiding ruimschoots aandacht voor spreek- en luistervaardigheid. Een goede vertaler houdt in zijn werk bovendien rekening met maatschappelijke en culturele verschillen tussen Nederland en Spaanstalige gebieden. Ook daar besteedt de opleiding ruimschoots aandacht aan. Daarnaast behandelt de opleiding verschillende digitale en papieren vertaalhulpmiddelen en wordt er uitgebreid ingegaan op zelfstandig ondernemen/freelance vertalen. In het laatste jaar worden er diverse inleidingen op vertaalspecialisaties aangeboden.

Tijdens de opleiding ga je natuurlijk veel oefenen met vertalen, zodat je je vaardigheden steeds verder uitbreidt. Dit doe je zowel in de verschillende opdrachten als tijdens de gratis contactdagen.

In het studieprogramma zie je precies welke onderdelen en modules je kunt verwachten. De studiepunten (EC's) geven een indicatie van de relatieve omvang per module.

Het studieprogramma van de opleiding bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. In dertien modules komen alle aspecten van het vak aan bod. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkleerperiode (stage) en een afstudeeropdracht.

Tijdens de praktijkleerperiode (stage) maak je een aantal praktijkopdrachten. Hiermee toon je het het niveau van een beginnend vertaler aan. De praktijkleerperiode mag worden uitgevoerd op een werkplek of op een stageplaats. In beide gevallen zal dat een vertaalbureau of een vertaalafdeling van een organisatie zijn. De uitvoering van de praktijkopdrachten wordt begeleid en beoordeeld door een coach. Indien je over een stageplaats beschikt, kan op de stageplaats aanvullende begeleiding plaatsvinden. Door deze praktijkleerperiode ben je straks optimaal voorbereid op het beroep van vertaler.

Studie informatie

Studiemethode en begeleiding

Toelatingscriteria

De opleiding HBO Vertaler Spaans  is een goede keuze voor iedereen die van de Spaanse taal houdt en zich hier beroepsmatig in wil specialiseren. Met het bachelorgetuigschrift HBO Vertaler Spaans op zak zijn de mogelijkheden legio. Zo ligt een startfunctie als vertaler Spaans bij een vertaalbureau binnen handbereik, maar is het ook mogelijk om als zelfstandig vertaler aan de slag te gaan en volledig eigen baas te zijn. Een freelance vertaler heeft alle vrijheid en flexibiliteit, waardoor de werkzaamheden gemakkelijk te combineren zijn met bijvoorbeeld een gezin of andere bezigheden.

Wil je je na deze opleiding verder specialiseren in een bepaalde vertaaldiscipline? Ook dan biedt deze opleiding een uitstekende basis. Je volgt al tijdens deze opleiding inleidende modules waarin je alvast proeft aan een specialisatie op het gebied van juridisch, medisch, financieel-economisch, technisch of literair vertalen.

Je volgt deze opleiding via flexibel deeltijdonderwijs. Deeltijdopleidingen zijn bij uitstek geschikt voor professionals die een opleiding willen volgen naast een baan.

Je kunt je direct inschrijven voor deze opleiding als je beschikt over een van de onderstaande diploma’s of bewijzen:

  • HAVO-diploma
  • VWO-diploma
  • MBO 4-diploma
  • Propedeusegetuigschrift (HBO of WO)
  • Diploma kort HBO-programma LOI Hogeschool
  • Behaalde 21+-toets
 

HBO-bachelor Vertaler Spaans (LOI)

Vakgebied

Taalcursussen

Opleidingsniveau

HBO Bacheloropleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

LOI - Opleidersscore 7,8

Groei door. Met een opleiding die zich aanpast aan jou.

De LOI is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot de bekendste opleider van Nederland, met meer dan 1000 opleidingen en jaarlijks ruim 100.000 studenten. Onze kracht en missie: kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk maken voor iedereen. Bij de LOI studeer je dan ook altijd op de meest flexibele manier. Of je nu kiest voor een thuisstudie, met docentbegeleiding via internet of voor onze nieuwste Klassikaal+-methode, die lessen op locatie afwisselt met bijeenkomsten online. Met keuze uit een breed scala aan erkende en geaccrediteerde MBO- en HBO-opleidingen en een groot aantal korte programma’s en cursussen, is er altijd een opleiding die bij je past.