Management-, office en virtual assistent

Werk jij als management-, virtual- of office assistant of wil je dit worden? Met een passende opleiding...

Lees verder >

Werk jij als management-, virtual- of office assistant of wil je dit worden? Met een passende opleiding of training zorg je dat je de juiste kennis en...

Lees verder >

Werk jij als management-, virtual- of office assistant of wil je dit worden? Met een passende opleiding of training zorg je dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Heb je moeite een keuze...

Lees verder >

Management-, office en virtual assistent: 7 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (7)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 06-06-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Management-, office- en virtual assistant

Werk jij als management-, virtual- of office assistant of wil je dit worden? Met een passende opleiding of training zorg je dat je de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Heb je moeite een keuze te maken uit het brede aanbod? Op deze pagina zetten we de mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rij.

Management-, virtual- en office assistant, wat is het verschil?

De managementassistent, virtual assistant en office assistant zijn allemaal supportprofessionals, maar hun werkzaamheden en verantwoordelijkheden verschillen. Wie doet wat? Dat leggen we hieronder uit.

Werkzaamheden managementassistent

Als managementassistent ben je de rechterhand van het management. Je houdt je onder andere bezig met administratieve taken en het onderhouden van het relatienetwerk van de organisatie. Ook beheer je de agenda van het management. Hiervoor moet je goed kunnen plannen en stressbestendig en flexibel zijn. Ook moet je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend kunnen communiceren.

Opleidingen voor de managementassistent

Begin je net als junior managementassistent of zit je al langer in het vak? Op Opleiding.nl vind je altijd een opleiding om je verder te ontwikkelen. Wat denk je bijvoorbeeld van de opleiding HBO Managementassistent? Overweeg je een carrière in het buitenland? Dan is Internationaal Managementassistent een goede keuze.

Wat is een virtual assistant?

Als virtual assistant (VA), werk je op afstand voor verschillende opdrachtgevers. Je adviseert opdrachtgevers, denkt mee, geeft feedback en onderneemt actie wanneer dat nodig is. De verschillende opdrachten en systemen vergen een iets creatievere planning en organisatie. Je moet snel kunnen schakelen en prioriteiten stellen. Daarnaast is het van belang dat je precies weet waar je opdrachtgever behoefte aan heeft.

Opleidingen voor de virtual assistant

Op afstand werken als virtual assistant biedt een hoop vrijheid, maar vraagt ook om nieuwe, digitale vaardigheden. Wil jij virtual assistant worden? Dan is het belangrijk dat je deze vaardigheden ontwikkelt met een passende opleiding. Voorbeelden hiervan zijn Virtual Assistant (VA) en Tools voor de virtual support professional.

Wat doet een office assistant?

Als office assistant ondersteun je niet één persoon, maar een afdeling bij de organisatie en uitvoering van opdrachten. Voor deze functie moet je goed zijn in planning en organisatie. Ook moet je de juiste vaardigheden beheersen op het gebied van zakelijke correspondentie.

Opleidingen voor de office assistant

Voor de functie van office assistant heb je een opleiding op MBO-niveau nodig. Denk bijvoorbeeld aan MBO Vakopleiding Office Assistant of MBO Office Assistant niveau 3. Met deze opleidingen ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt.
 

Meer weten over onze opleidingen management-, virtual- en office assistant?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.