Welzijn

Binnen het vakgebied welzijn help je mensen met het verbeteren van hun levenstevredenheid en kwaliteit...

Lees verder >

Binnen het vakgebied welzijn help je mensen met het verbeteren van hun levenstevredenheid en kwaliteit van leven. Voor dit mooie en dankbare werk heb...

Lees verder >

Binnen het vakgebied welzijn help je mensen met het verbeteren van hun levenstevredenheid en kwaliteit van leven. Voor dit mooie en dankbare werk heb je natuurlijk wel de juiste kennis en 

Welke opleidingen...

Lees verder >
Alle opleidingen en trainingen over welzijn

Welzijn: 28 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Duur
Filteren

Opleidingen (28)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Welzijn

Binnen het vakgebied welzijn help je mensen met het verbeteren van hun levenstevredenheid en kwaliteit van leven. Voor dit mooie en dankbare werk heb je natuurlijk wel de juiste kennis en 

Welke opleidingen welzijn zijn er? 

Binnen het vakgebied welzijn kun je veel verschillende kanten op: van helpende zorg en welzijn tot schuldhulpverlener. Zo veelzijdig als de beroepen in zorg en welzijn zijn, zo veelzijdig zijn ook de opleidingsmogelijkheden binnen deze sector. We noemen er een aantal:

  • Opleiding verslavingszorg
  • Opleiding autismezorg 
  • Opleiding teamleider zorg & welzijn
  • Opleiding schuldhulpverlening 

 

Opleiding verslavingszorg

Verslavingen heb je in alle soorten en maten. De meest bekende zijn misschien wel alcohol-, drugs- en gokverslavingen, maar mensen kunnen aan veel meer dingen verslaafd zijn. Bijvoorbeeld aan eten of gamen. Wil jij mensen hulp bieden bij het overwinnen van hun verslaving? Dan is een opleiding verslavingszorg een goede keuze.

Opleiding autismezorg

Wil jij werken aan het welzijn van mensen met autisme? Dan is het niet alleen belangrijk dat je voldoende kennis hebt van het autismespectrum, je moet ook goed om kunnen gaan met bijvoorbeeld probleemgedrag en agressie. Met een opleiding autismezorg bereid je je hier uitstekend op voor.

Opleiding teamleider zorg & welzijn

Werk je al op het gebied van zorg en welzijn en wil je graag verder doorgroeien naar een coördinerende of leidinggevende functie? Dan is een baan als teamleider zorg & welzijn misschien wel iets voor jou. Ontwikkel alle kennis die je daarvoor nodig hebt met een opleiding op het gebied van management in de zorg.

Opleiding schuldhulpverlening

Wil jij mensen helpen bij het oplossen van hun schulden? Als schuldhulpverlener bemiddel je tussen schuldeisers en personen met schulden. Ook preventie is een belangrijk onderdeel van je werk. Met een opleiding schuldhulpverlening ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om jouw cliënten zo goed mogelijk bij te staan.

Natuurlijk zijn bovenstaande opleidingen slechts een kleine greep uit het enorme opleidingsaanbod op het gebied van welzijn. Bovenaan deze pagina vind je een volledig overzicht. Zoek je iets anders? Bekijk dan het complete aanbod op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening.

Welke opleidingsniveaus heb je binnen welzijn?

Op welk niveau je ook een opleiding zoekt, er is altijd een passende opleiding zorg en welzijn te vinden. Je kunt kiezen uit:

  • MBO-opleidingen welzijn
  • HBO-opleidingen welzijn
  • Masteropleidingen welzijn
  • Trainingen welzijn

 

MBO-opleidingen welzijn

Alleen al op MBO-niveau zijn de mogelijkheden op het gebied van welzijn eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een opleiding helpende zorg en welzijn op niveau 2 of ontwikkel je tot begeleider specifieke doelgroepen op niveau 3 of niveau 4. Wil je graag vanaf MBO doorgroeien naar HBO-niveau? Dan kun je ook kiezen voor diverse MHBO-opleidingen welzijn.

HBO-opleidingen welzijn

Wil je meer de diepte in? Kies dan voor een opleiding welzijn op HBO-niveau. Ga voor een brede HBO-Bacheloropleiding of kies voor een specialistisch HBO-programma over bijvoorbeeld verslavingszorg, ouderenzorg of social work.

Masteropleidingen welzijn

Ook op Masterniveau kan je aan de slag met zorg en welzijn. Hiermee ga je op meer strategisch niveau in op het vakgebied. Verdiep je in een specifiek onderwerp met een korte Masterclass of ga voor een complete Masteropleiding en behaal je Mastergraad.

Trainingen welzijn

Wil je in korte tijd je kennis van een specifiek onderdeel van welzijn vergroten? Dan zit je goed met een training op het gebied van welzijn. Hiermee ontwikkel je precies de kennis en vaardigheden die jij in de praktijk nodig hebt, zonder dat je hier lang de schoolbanken voor in moet.

Meer weten over de welzijn opleidingen in ons aanbod?

Wil je aan de slag met je ontwikkeling op het gebied van welzijn, maar weet je nog niet met welke opleiding? Of wil je gewoon meer weten over de welzijn opleidingen op Opleiding.nl? Dan helpen we je graag! Bel 088 - 9 390 000 voor een studieadvies op maat of vul ons contactformulier in.

Waarom kiezen voor een opleiding welzijn via Opleiding.nl?

Het aanbod opleidingen en trainingen op het gebied van welzijn in Nederland is zo groot, dat het lastig kan zijn om hierin de juiste opleiding voor jou te vinden. Opleiding.nl biedt hierin overzicht door je alleen het aanbod van de beste opleiders van Nederland te tonen. Dit aanbod kun je bovendien eenvoudig filteren op bijvoorbeeld niveau, opleidingsvariant of locatie. Zo vind je snel en eenvoudig de opleiding of training die het best bij jou past.