Welzijn

Mensen die extra aandacht nodig hebben, ondersteunen en begeleiden. Dat is de kern van de welzijnssector. Of het nou gaat om mensen met een ziekte of...

Lees verder >

Mensen die extra aandacht nodig hebben, ondersteunen en begeleiden. Dat is de kern van de welzijnssector. Of het nou gaat om mensen met een ziekte of handicap, of jeugd en verslaafden. Hoe bied je hen de beste zorg? Verdiep je in de laatste ontwikkelingen...

Lees verder >

Mensen die extra aandacht nodig hebben, ondersteunen en begeleiden. Dat is de kern van de welzijnssector. Of het nou gaat om mensen met een ziekte of handicap, of jeugd en verslaafden. Hoe bied je hen de beste zorg? Verdiep je in de laatste ontwikkelingen en ontdek wat de behoeften van deze tijd zijn.

Trends & ontwikkelingen

Weet jij welke trends en ontwikkelingen...

Lees verder >

Welzijn: 134 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (4) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Vakopleiding (4) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO-programma (11) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

MBO Niveau 3 (4) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.
 

MBO Niveau 4 (2) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MHBO (2) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

HBO-programma (14) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (14) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 19.721,00
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 19.721,00
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 19.721,00

(79)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Welzijn

Mensen die extra aandacht nodig hebben, ondersteunen en begeleiden. Dat is de kern van de welzijnssector. Of het nou gaat om mensen met een ziekte of handicap, of jeugd en verslaafden. Hoe bied je hen de beste zorg? Verdiep je in de laatste ontwikkelingen en ontdek wat de behoeften van deze tijd zijn.

Trends & ontwikkelingen

Weet jij welke trends en ontwikkelingen er gaande zijn op het gebied van zorg en welzijn? Er is steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl. De hoeveelheid informatie rondom aandoeningen gerelateerd aan leefstijl groeit. De effecten van een ongezonde leefstijl en de relatie tussen leefstijl, welzijn en gezondheid worden steeds inzichtelijker. Ook is er meer informatie beschikbaar over de voordelen van een gezonde leefstijl, door de groeiende kennis over dit onderwerp. Niet alleen de gezondheidszorg wordt steeds slimmer, ook de maatschappij wordt wijzer. Door de digitalisering en internet, is veel informatie voor iedereen toegankelijk. Ook media besteden veel aandacht aan de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte.

Wat betreft het welzijn van de mens, is er een sterke en nog steeds groeiende focus op de kwaliteit van leven. Hoe draagt een gezonde leefstijl bij aan de kwaliteit van leven? Een gezonde leefstijl heeft een positieve, preventieve werking. Het voorkomt een verslechtering van de gezondheidssituatie. Ziektes kunnen worden voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium opgespoord worden. De verwachting is dat zorgaanbieders het bevorderen van gezondheid en kwaliteit van leven steeds meer een plek zullen geven in hun dagelijkse werkzaamheden.

Populaire opleidingen binnen Welzijn zijn:

HBO Verslavingszorg

Verslaving aan drank, drugs of gokken zijn bekend, maar ook ‘nieuwere’ verslavingen als game- en internetverslaving kunnen het leven van mensen negatief beïnvloeden. Goede hulpverlening is dan ook belangrijker dan ooit. In de opleiding leer je verslaving signaleren, methodieken ontwikkelen, behandelings- en begeleidingsvaardigheden én je bestudeert innovatieve behandelvormen van verschillende verslaving. Een perfecte balans tussen theorie en praktijk met mooie cases en praktische opdrachten.

HBO Autismezorg

Wat zijn de oorzaken en symptomen van autisme en hoe herken je ze? Hoe begeleid je patiënten en hun familie bij het omgaan met autisme? Met deze praktijkgerichte opleiding ontwikkel je je kennis van het autismespectrum en word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Ze laten je kennismaken met actuele cases en leren je de theoretische kennis toe te passen in de praktijk.

MBO Basisopleiding Kinderopvang

Werken in een kinderopvang of peuterspeelzaal vraagt om specifieke kwaliteiten. Want hoe creëer je een veilige en stimulerende omgeving voor de kleintjes? Hoe ga je om met wensen en eisen van ouders of opvoeders? In de opleiding Basisopleiding Kinderopvang leer je de basiskennis en vaardigheden van ervaren docenten uit het vakgebied. Met de gedegen theorie en uitdagende praktijkopdrachten kun je al snel aan de slag.