Welzijn

Mensen die extra aandacht nodig hebben, ondersteunen en begeleiden. Dat is de kern van de welzijnssector. Of het nou gaat om mensen met een ziekte of...

Lees verder >

Mensen die extra aandacht nodig hebben, ondersteunen en begeleiden. Dat is de kern van de welzijnssector. Of het nou gaat om mensen met een ziekte of handicap, of jeugd en verslaafden. Hoe bied je hen de beste zorg? Verdiep je in de laatste ontwikkelingen...

Lees verder >

Mensen die extra aandacht nodig hebben, ondersteunen en begeleiden. Dat is de kern van de welzijnssector. Of het nou gaat om mensen met een ziekte of handicap, of jeugd en verslaafden. Hoe bied je hen de beste zorg? Verdiep je in de laatste ontwikkelingen en ontdek wat de behoeften van deze tijd zijn.

Trends & ontwikkelingen

Weet jij welke trends en ontwikkelingen...

Lees verder >

Welzijn: 118 opleidingen

Opleidingen (118)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Welzijn

Mensen die extra aandacht nodig hebben, ondersteunen en begeleiden. Dat is de kern van de welzijnssector. Of het nou gaat om mensen met een ziekte of handicap, of jeugd en verslaafden. Hoe bied je hen de beste zorg? Verdiep je in de laatste ontwikkelingen en ontdek wat de behoeften van deze tijd zijn.

Trends & ontwikkelingen

Weet jij welke trends en ontwikkelingen er gaande zijn op het gebied van zorg en welzijn? Er is steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl. De hoeveelheid informatie rondom aandoeningen gerelateerd aan leefstijl groeit. De effecten van een ongezonde leefstijl en de relatie tussen leefstijl, welzijn en gezondheid worden steeds inzichtelijker. Ook is er meer informatie beschikbaar over de voordelen van een gezonde leefstijl, door de groeiende kennis over dit onderwerp. Niet alleen de gezondheidszorg wordt steeds slimmer, ook de maatschappij wordt wijzer. Door de digitalisering en internet, is veel informatie voor iedereen toegankelijk. Ook media besteden veel aandacht aan de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte.

Wat betreft het welzijn van de mens, is er een sterke en nog steeds groeiende focus op de kwaliteit van leven. Hoe draagt een gezonde leefstijl bij aan de kwaliteit van leven? Een gezonde leefstijl heeft een positieve, preventieve werking. Het voorkomt een verslechtering van de gezondheidssituatie. Ziektes kunnen worden voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium opgespoord worden. De verwachting is dat zorgaanbieders het bevorderen van gezondheid en kwaliteit van leven steeds meer een plek zullen geven in hun dagelijkse werkzaamheden.

Populaire opleidingen binnen Welzijn zijn:

HBO Verslavingszorg

Verslaving aan drank, drugs of gokken zijn bekend, maar ook ‘nieuwere’ verslavingen als game- en internetverslaving kunnen het leven van mensen negatief beïnvloeden. Goede hulpverlening is dan ook belangrijker dan ooit. In de opleiding leer je verslaving signaleren, methodieken ontwikkelen, behandelings- en begeleidingsvaardigheden én je bestudeert innovatieve behandelvormen van verschillende verslaving. Een perfecte balans tussen theorie en praktijk met mooie cases en praktische opdrachten.

HBO Autismezorg

Wat zijn de oorzaken en symptomen van autisme en hoe herken je ze? Hoe begeleid je patiënten en hun familie bij het omgaan met autisme? Met deze praktijkgerichte opleiding ontwikkel je je kennis van het autismespectrum en word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Ze laten je kennismaken met actuele cases en leren je de theoretische kennis toe te passen in de praktijk.

MBO Basisopleiding Kinderopvang

Werken in een kinderopvang of peuterspeelzaal vraagt om specifieke kwaliteiten. Want hoe creëer je een veilige en stimulerende omgeving voor de kleintjes? Hoe ga je om met wensen en eisen van ouders of opvoeders? In de opleiding Basisopleiding Kinderopvang leer je de basiskennis en vaardigheden van ervaren docenten uit het vakgebied. Met de gedegen theorie en uitdagende praktijkopdrachten kun je al snel aan de slag.