Zorgmanagement

Bij werken in de zorg zul je misschien eerst denken aan artsen, verpleegkundigen of sociaal hulpverleners....

Lees verder >

Bij werken in de zorg zul je misschien eerst denken aan artsen, verpleegkundigen of sociaal hulpverleners. Maar minstens zo belangrijk zijn de zorgmanagers....

Lees verder >

Bij werken in de zorg zul je misschien eerst denken aan artsen, verpleegkundigen of sociaal hulpverleners. Maar minstens zo belangrijk zijn de zorgmanagers. Deze vormen met hun coördinerende en leidinggevende...

Lees verder >
Alle opleidingen en trainingen over zorgmanagement

Zorgmanagement: 88 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (88)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Zorgmanagement

Bij werken in de zorg zul je misschien eerst denken aan artsen, verpleegkundigen of sociaal hulpverleners. Maar minstens zo belangrijk zijn de zorgmanagers. Deze vormen met hun coördinerende en leidinggevende rol de verbindende factor tussen zorginstelling en cliënt. Wil jij graag een leidinggevende rol in de zorg gaan vervullen? Opleiding.nl legt je graag uit hoe je dat doet. 

Welke zorgmanagement opleidingen zijn er?

Werk je al in de zorg en lijkt het je leuk om een meer leidinggevende rol te vervullen? Dan zet je met een opleiding zorgmanagement een mooie, volgende stap. Ook als je geen zorgachtergrond hebt kun je je om laten scholen tot zorgmanager. Goed om te weten is dat je ook binnen het vakgebied zorgmanagement nog verschillende kanten op kunt.  We leggen je graag uit welke soorten zorgmanagementopleidingen er zijn:

  • Opleiding manager zorg
  • Opleiding kwaliteitsmanagement zorg
  • Opleiding manager kinderopvang
  • Opleiding zorgadministratie

 

Opleiding zorgadministratie

Zorgadministratie vormt vooral bij kleinschalige zorginstellingen een belangrijk onderdeel van het takenpakket van de zorgmanager. Met een afgeronde opleiding zorgadministratie beheer je cliëntgegevens en bewaak je de budgetten binnen de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het verwerken van declaraties en houdt tarieven, codelijsten en behandelgegevens actueel.

Ben jij nauwkeurig en hecht je veel waarde aan een goed geordende administratie? Dan biedt het HBO-programma HBO Zorgadministratie de juiste handvatten om jouw kennis van zorgadministratie naar HBO-niveau te tillen.

Liever nog meer mogelijkheden bekijken? In ons volledige opleidingsaanbod zorgadministratie is er altijd wel een zorgopleiding die bij jouw wensen past.

Opleiding manager zorg

Werk je al in de zorg en zoek je een opleiding die je opleidt tot een allround manager in de zorg? Dan is de volledige HBO-Bachelor Management in de Zorg misschien interessant voor jou. Je kunt ook kiezen voor een korter programma, zoals HBO Manager in de Zorg. Tijdens dit programma komen in 12 maanden alle basisvaardigheden aan bod die je nodig hebt als zorgmanager. 

Opleiding kwaliteitsmanagement zorg

Ben je al zorgmanager met een HBO-diploma op zak, maar ben je nog niet uitgeleerd? En vind je het interessant om je te verdiepen in manieren om de zorgkwaliteit te verbeteren? Dan is er voor jou de Post HBO kwaliteitsmanagement voor Zorg en Welzijn. Dit is een kort programma waarin je de fijne kneepjes van kwaliteitsmanagement leert. Wil je de aandacht meer leggen op procesmanagement? De Post HBO Kwaliteits- en Procesmanagement voor Zorg en Welzijn leert je de werkprocessen binnen je organisatie te verbeteren.

Bekijk ons volledige aanbod kwaliteitsmanagement zorg.

Opleiding manager kinderopvang

Heb je affiniteit met kinderen en wil je graag aan de slag als leidinggevende in de kinderopvang? Dan kun je kiezen voor de HBO-Bachelor HBO Management in de Zorg met als keuzedeel Manager Kinderopvang. Liever losse modules volgen? Er bestaan ook korte HBO-programma’s, zoals bijvoorbeeld HBO Management van Kinderopvang. Wil je je meer richten op leidinggeven? Dan kun je ook kiezen voor HBO Management en Leidinggeven in de Kinderopvang. 

Voor nog meer opleidingen kun je ons volledige aanbod opleidingen zorgmanagement bekijken. Wil je graag in de zorg werken, maar weet je nog niet precies welke andere richtingen er zijn? Bekijk onze pagina Zorg, Welzijn en Hulpverlening voor het complete zorgaanbod. 

Welke opleidingsniveaus heb je bij zorgmanagement?

Als zorgmanager heb je een uitdagende en verantwoordelijke functie. Doordat je leidinggeeft aan anderen wordt naast HBO-werk- en denkniveau vaak ook een HBO-diploma verwacht. Op Opleiding.nl kun je kiezen uit een breed aanbod zorgmanagementopleidingen op de volgende niveaus:

  • MHBO zorgmanagement
  • HBO zorgmanagement
  • Master zorgmanagement
  • Cursus zorgmanagement

 

MHBO zorgmanagement

Management- en leidinggevende functies vereisen bijna altijd een HBO-diploma. Heb je een MBO-diploma en weet je nog niet of een volledige HBO-Bachelor bij je past? Dan kun je ook een MHBO-programma volgen. MHBO-niveau ligt precies tussen MBO-4 en HBO-niveau in. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten van een HBO-Bachelor.

HBO zorgmanagement

Werk je al in de zorg en wil je graag doorgroeien naar een leidinggevende functie? Dan een HBO-Bacheloropleiding richting (zorg)management een goede keuze. Tijdens de HBO-Bachelor is het ook mogelijk om je te specialiseren, bijvoorbeeld richting de ambulante zorg of juist projectmanagement.

Twijfel je nog of HBO-niveau bij je past? Of wil je wel de kennis opdoen, maar heb je geen behoefte aan een vierjarige Bacheloropleiding? Dan past een tweejarige Associate degree Management in de Zorg misschien beter bij je.

Ook met korte HBO-programma’s kun je je kennis en vaardigheden snel tot HBO-niveau brengen. Zo kun je het programma HBO Zorgmanagement en Verandering volgen voor algemene kennis over zorg- en verandermanagement. Maar je kunt je ook specialiseren met een HBO-programma Marktwerking in de Zorg.  

Master zorgmanagement

Met je HBO-bachelor op zak kun je al veel kanten uit in het zorgmanagement. Toch is het mogelijk om nóg verder te studeren met een Masteropleiding. Met de MBA voor Zorg en Welzijn werk je in twee jaar toe naar een erkend Masterdiploma. Ook mag je na afronding de officiële Mastertitel ‘Master of Business Administration’ voeren.

Cursus zorgmanagement

Werk je al als zorgmanager maar wil je graag extra kennis opdoen die je direct kunt toepassen in je functie? Dan kun je ook korte cursussen volgen, zoals de training Lean in de Zorg. Wil je je verdiepen in financieel zorgmanagement? Dan is de tweedaagse korte cursus Inkopen van Zorg zeer geschikt voor jou.
Voor meer trainingen richting zorgmanagement kun je ons volledige aanbod cursussen zorgmanagement bekijken.

Waarom een opleiding zorgmanagement via Opleiding.nl?

Op Opleiding.nl vind je een uitgebreid aanbod opleidingen op het gebied van zorgmanagement. We werken alleen samen met erkende opleiders die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo weet je dat als je kiest voor Opleiding.nl, je altijd kiest voor kwaliteit. Als je je inschrijft via Opleiding.nl profiteer je daarnaast ook nog van andere voordelen, zoals onze LaagstePrijsGarantie of een cadeau bij inschrijving. 

Meer informatie?

We begrijpen dat het aanbod opleidingen zorgmanagement zeer divers is en dat een keuze maken daarom soms lastig kan zijn. Heb je behoefte aan meer informatie? Dan kun je altijd contact opnemen met onze studieadviseurs voor een persoonlijk gesprek. Je kunt hen telefonisch bereiken op 088 - 93 90 000 of door ons contactformulier in te vullen.