Zorgmanagement

Veranderingen volgen elkaar snel op binnen de gezondheidszorg. Dat vraagt veel van managers. Om mensen zo efficiënt mogelijk te laten werken én de kwaliteit...

Lees verder >

Veranderingen volgen elkaar snel op binnen de gezondheidszorg. Dat vraagt veel van managers. Om mensen zo efficiënt mogelijk te laten werken én de kwaliteit van de zorg hoog te houden, heb je als zorgmanager veel kwaliteiten nodig. Of je nu manager bent...

Lees verder >

Veranderingen volgen elkaar snel op binnen de gezondheidszorg. Dat vraagt veel van managers. Om mensen zo efficiënt mogelijk te laten werken én de kwaliteit van de zorg hoog te houden, heb je als zorgmanager veel kwaliteiten nodig. Of je nu manager bent in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of crèche.

Trends & ontwikkelingen

De gezondheidszorg ondergaat...

Lees verder >

Zorgmanagement: 5 opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Zorgmanagement

Veranderingen volgen elkaar snel op binnen de gezondheidszorg. Dat vraagt veel van managers. Om mensen zo efficiënt mogelijk te laten werken én de kwaliteit van de zorg hoog te houden, heb je als zorgmanager veel kwaliteiten nodig. Of je nu manager bent in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of crèche.

Trends & ontwikkelingen

De gezondheidszorg ondergaat grote veranderingen. Welke invloed heeft dat op zorgmanagement? De rol van de zorgverlener verandert door de veranderende zorgbehoefte, waardoor posities verschuiven. Behandelmethoden vernieuwen continu door toepassing van nieuwe technologieën en processen innoveren. Als leidinggevende, manager of coördinator in zo’n dynamische omgeving als de zorgsector, moet je flexibel kunnen reageren op trends en ontwikkelingen. Ben jij op de hoogte?

Wist je bijvoorbeeld dat een stijgend aandeel van de huidige zorgkosten te herleiden is op een ongezonde manier van leven? Terwijl tegelijkertijd de belangstelling voor gezondheid en de relatie met leefstijlfactoren als stress, voeding en beweging de laatste jaren juist is toegenomen. Ondanks de groeiende behoefte aan een kwalitatief en gezond leven, maken nog veel mensen ongezonde keuzes.

Een andere ontwikkeling is dat veel mensen hun eigen ziekte managen, omdat ze dit willen, steeds makkelijker kunnen en soms ook moeten. De verwachting is dat deze ontwikkeling op termijn doorzet.

Een groeiende uitdaging van een manager in de zorgsector is het nauwlettend monitoren van zowel de kwaliteit van de zorg als het zorgbudget. De zorgkosten zijn de laatste jaren flink gestegen; sneller dan de groei van de economie. De behoefte aan zorg neemt toe, omdat de levensverwachting stijgt. De maatschappij vergrijst en het aantal chronische ziektes is daardoor aanzienlijk toegenomen. De zorgvraag groeit dus niet alleen, maar wordt ook steeds complexer.

Populaire opleidingen binnen Zorgmanagement zijn:

HBO Associate Degree Management in de Zorg

Management in de zorg, organisatiegedrag, kwaliteitsmanagement en leiderschap; wie succesvol leiding wil geven in de zorg, vindt in deze opleiding de juiste tools. Je verdiept je in verandermanagement en werkt aan leidinggevende en communicatieve vaardigheden. Alles wat je hier leert kun je direct toepassen in je baan in de zorg. En heb je (nog) geen baan in de zorg dan loop je een half jaar stage.

HBO Bedrijfskundig Zorgmanagement

De ontwikkeling van de zorg is een belangrijk aandachtspunt in onze maatschappij. Hoe worden zorginstellingen succesvoller en hoe kun je leiding geven aan werkprocessen in de zorg? Dat zijn onderwerpen die ruim aan bod komen in deze opleiding gericht op leidinggevenden in de zorgsector. Je verdiept je in management, financiën en doelstellingen van de zorgorganisatie. Onder leiding van ervaren docenten werk je aan cases en praktische opdrachten en je maakt gebruik van onze online leeromgeving.

HBO Manager Kinderopvang

Als manager in de kinderopvang heb je een breed takenpakket. Je bent verantwoordelijk voor zaken als coaching en teambuilding, je onderzoekt kwaliteitsprocessen in de organisatie en je geeft leiding aan de medewerkers. Tijdens deze opleiding ga je samen met deskundige docenten en actuele literatuur aan de slag met kernthema’s op het gebied van kinderopvang en management om je effectiviteit te vergroten. De koppeling van theorie en praktijkopdrachten zorgt voor  een efficiënte en inspirerende leersituatie.