Interieur

Is het ontwerpen van smaakvolle interieurs jouw passie? En wil je daar jouw beroep van maken? Of werk...

Lees verder >

Is het ontwerpen van smaakvolle interieurs jouw passie? En wil je daar jouw beroep van maken? Of werk je al in dit boeiende vakgebied en wil je je verder...

Lees verder >

Is het ontwerpen van smaakvolle interieurs jouw passie? En wil je daar jouw beroep van maken? Of werk je al in dit boeiende vakgebied en wil je je verder specialiseren? Ontwikkel dan je kennis over interieurdesign...

Lees verder >

Interieur: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Interieur

Is het ontwerpen van smaakvolle interieurs jouw passie? En wil je daar jouw beroep van maken? Of werk je al in dit boeiende vakgebied en wil je je verder specialiseren? Ontwikkel dan je kennis over interieurdesign met een opleiding tot interieurstylist of binnenhuisarchitect. Op Opleiding.nl vind je opleidingen op elk niveau. Zo zit er altijd een passende opleiding interieurdesign voor jou bij.

Interieurstylist of binnenhuisarchitect – wat is het verschil?

Veel mensen denken dat interieurstylist en binnenhuisarchitect hetzelfde zijn, maar dat klopt niet. Een interieurstylist houdt zich vooral bezig met het inrichten en decoreren van een ruimte. Binnenhuisarchitecten zijn vaak betrokken bij renovaties of ruimtelijke aanpassingen. Hierbij staat de functie van de ruimte en de beleving van de gebruiker voorop. In tegenstelling tot de interieurstylist, kan de binnenhuisarchitect ook onderdelen van de ruimte op maat ontwerpen.

Daarnaast is er nog een groot verschil. Waar iedereen zichzelf in principe interieurstylist mag noemen, is binnenhuisarchitect een beschermde titel. Om aan de slag te mogen als binnenhuisarchitect of interieurarchitect moet je dan ook minimaal een opleiding op HBO Master-niveau hebben gevolgd. Voor interieurstylist heb je geen specifieke opleiding nodig, maar een opleiding helpt je wel om je werk beter uit te voeren. En natuurlijk zullen je klanten ook eerder voor jou kiezen als je kunt aantonen dat je je vak verstaat.

Aan de slag met interieur

Wil jij aan de slag als interieurstylist? Of is dit al je beroep, maar wil je je kennis en ervaring vergroten met een opleiding? Dan vind je op Opleiding,nl verschillende passende opleidingen. Leer bijvoorbeeld hoe je ruimten kunt stylen met de Vakopleiding Interieurstylist. Wil je graag leren hoe je klanten (beter) kunt adviseren over hun interieur? Kies dan voor de Basisopleiding Interieuradviseur. Wil je een opleiding tot binnenhuisarchitect volgen? Dan leg je met de opleiding HBO Binnenhuisarchitectuur en Styling een goede basis.

Voor jezelf beginnen als interieurontwerper

Wil jij graag je eigen interieurontwerpbureau beginnen? Dan heb je naast je vakkennis en ontwerpvaardigheden ook zakelijk inzicht nodig. De opleiding Eigen interieurontwerpbureau starten bereidt je voor op alle aspecten waar je mee te maken krijgt. Na afloop heb je alles in huis om vol vertrouwen een professioneel interieurontwerpbureau te beginnen.

Meer weten over onze opleidingen interieur?

Wil je meer weten over onze opleidingen interieur? Heb je behoefte aan advies of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.