Vakopleiding Interieurstylist (NTI)

Vanaf

€ 548,45 incl. BTW

Opleidingsniveau

Overig

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NTI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Met de opleiding Interieurstylist ontwikkel je al je talenten. Richt ruimtes in met jouw eigen inzicht en creativiteit! Start nu bij NTI!

Toelatingscriteria

Geen vooropleiding nodig

Om de opleiding Interieurstylist te volgen heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Heb je aanvullende vragen over de cursus Interieurstyling, dan kun je terecht bij jouw docent. Het huiswerk bestaat uit moodboards, plattegronden, stoffen staaltjes, stukjes tapijt en nog meer praktische uitvoeringen. Houd er dus rekening mee dat je het huiswerk per post moet insturen naar je docent.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Vakopleiding Interieurstylist? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Examens van de opleiding Interieurstylist

Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een extern examen bij EHCB. Rond je het examen met succes af, dan ben je officieel gediplomeerd als interieurstylist. Het lesmateriaal van de opleiding sluit inhoudelijk perfect aan op het externe examen. Kijk voor actuele examendata- en prijzen op de website van EHCB.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Vakopleiding Interieurstylist hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,75 inclusief administratie- en portokosten.

Wat leer je tijdens de opleiding Interieurstylist?

Tijdens de opleiding Interieurstylist leer je hoe je ruimten kunt stylen. Daarbij houd je rekening met aspecten als de functie van de ruimte, de plaats en vorm van objecten en de psychologische effecten van de inrichting. De lesstof van de vakopleiding is zo samengesteld, dat deze je perfect voorbereidt op het externe examen van EHCB. Dit examen is niet verplicht.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Interieurstijlen, interieurtypen en interieurtrends
 • Geschiedenis van de interieurvormgeving
 • Ontwerpuitgangspunten
 • Ontwerpproces
 • Plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Visualisaties van interieurontwerpen
 • Verlichtingsplanning
 • De badkamer
 • De keuken
 • Materialen en hun interieureffecten
 • Kleuren in het interieur
 • Slaapkamer
 • Kunst in het interieur
 • Trappen en deuren

Gratis 2 praktijkdagen Interieurstyling

Bij de opleiding Interieurstyling zijn 2 gratis praktijkdagen inbegrepen. Tijdens de eerste praktijkdag 'Interieuradvisering' leer je hoe je prettig en effectief kunt communiceren met je opdrachtgever. Op de tweede praktijkdag 'Presentatie- en communicatietechnieken' leer je hoe je je interieurconcept het best kunt presenteren.

Inclusief examenvoorbereiding

Tijdens het examen van deze interieur design opleiding moet je een examenopdracht presenteren. Om je optimaal voor te kunnen bereiden op het examen, biedt NTI voor deze interieur design opleiding examenvoorbereiding aan. Tijdens de voorbereiding op de examenopdracht kun je jouw werk digitaal insturen naar jouw docent. Deze geeft je advies en tips. Zo weet je zeker dat jouw werk aan de eisen van de examenopdracht van deze interieur design opleiding voldoet.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Blended Learning, ieder gewenst moment starten mogelijk
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Rooster

Blended Learning, ieder gewenst moment starten mogelijk
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Cursusgeld: € 513,45
Inschrijfgeld: € 35,-

BTW Informatie

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. De opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Studie -, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9 % btw
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Vakopleiding Interieurstylist (NTI)

Opleidingsniveau

Overig

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NTI - Opleidersscore 8,1

FlexibelStuderen® doe je bij NTI
Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier. Kies uit ruim 850 opleidingen: van korte cursus tot masteropleiding. Ervaar het nieuwe studeren van NTI en haal dat erkend diploma.