Fotografie

Wil jij voor je werk aan de slag met fotografie? Als professioneel fotograaf of vanuit een andere functie?...

Lees verder >

Wil jij voor je werk aan de slag met fotografie? Als professioneel fotograaf of vanuit een andere functie? Dan vind je op Opleiding.nl een uitgebreid...

Lees verder >

Wil jij voor je werk aan de slag met fotografie? Als professioneel fotograaf of vanuit een andere functie? Dan vind je op Opleiding.nl een uitgebreid aanbod fotografieopleidingen op elk niveau. Van beginnerscursus...

Lees verder >

Fotografie: 8 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (8)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Fotografie

Wil jij voor je werk aan de slag met fotografie? Als professioneel fotograaf of vanuit een andere functie? Dan vind je op Opleiding.nl een uitgebreid aanbod fotografieopleidingen op elk niveau. Van beginnerscursus fotografie tot complete opleiding om fotograaf te worden. Bekijk snel het aanbod en vind de juiste opleiding voor jou.

Volg een opleiding tot beroepsfotograaf

Wil je aan de slag als professioneel fotograaf? Dan kies je voor een veelzijdig beroep. Je maakt namelijk niet alleen foto's, maar bewerkt deze ook. Daarnaast onderhoud je contacten met bestaande en nieuwe klanten. Om je hierop voor te bereiden, vind je op Opleiding.nl verschillende opleidingen tot professioneel fotograaf. Kies bijvoorbeeld voor de opleiding Beroepsfotograaf of Freelance fotograaf.

Aan de slag met fotografie in andere functies

Met de komst van social media is kwalitatief beeldmateriaal steeds belangrijker geworden. Het is dan ook niet zo vreemd dat fotografie allang niet meer alleen een taak is voor beroepsfotografen. Ook in onderstaande functies is het handig wanneer je zelf foto's kunt maken:

  • (Online) marketeer
  • Communicatiemedewerker
  • Journalist
  • Vormgever


Heb je nog geen ervaring met fotografie, maar zou je graag de basis willen leren voor je functie? Kies dan voor een cursus fotografie voor beginners, zoals Digitale fotografie. Met deze cursus leer je de basis van fotografie en leer je je camera beter kennen.

Fotograferen met drones

Een vrij nieuwe ontwikkeling binnen de fotografie is het werken met drones. Wil jij aantrekkelijke foto's maken vanuit de lucht? Kies dan voor de cursus Dronebeeld met Hans Bracke. Goed om te weten: het vliegen en fotograferen met drones is aan strenge regels gebonden. Om te mogen fotograferen met drones heb je een dronecertificaat nodig.

Leer fotograferen vanuit huis

Wil je vanuit huis werken aan je fotografievaardigheden? Dat kan met een online fotocursus, zoals Digitale fotografie en beeldbewerking. Tijdens deze thuisstudie fotografie leer je de technische en creatieve mogelijkheden van je digitale spiegelreflexcamera kennen. Ook ontwikkel je alle technieken om je digitale foto’s geheel naar wens te bewerken.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze opleidingen fotografie, heb je behoefte aan opleidingsadvies of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.