Stagefonds Zorg

Bedrijven die stageplaatsen aanbieden aan studenten van zorgopleidingen komen vaak in aanmerking voor de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II (Stagefonds). De regeling is bedoeld om het aantal stageplaatsen in de zorg te laten toenemen en de kwaliteit van de stagebegeleiding te verbeteren. Het gaat hierbij onder andere om stageplaatsen voor tandarts-, dokters- en apothekersassistenten, verpleegkundigen en verzorgenden.

MBO en HBO

Binnen het MBO is deze regeling van toepassing voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Bent u hierin geïnteresseerd, dan kunnen onze adviseurs u informeren over de mogelijkheden voor incompanytrajecten in uw organisatie. Voor HBO-opleidingen is deze subsidie mogelijk op basis van duale, deeltijd- en voltijdopleidingen die zowel incompany als via open inschrijvingen worden aangeboden. U ontvangt dan (achteraf) een bijdrage van de overheid voor de kosten van de stagebegeleiding. De hoogte van de subsidie hangt af van het vastgestelde subsidieplafond, de opleiding en opleidingsvariant.

Een beroep doen op het Stagefonds Zorg

Wilt u gebruikmaken van deze subsidieregeling, dan helpen onze adviseurs u graag verder.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.

    088 - 9 390 000