O&O-fondsen

Wat is een O&O-fonds?

Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen) zijn stichtingen die door werkgevers- en werknemersorganisaties worden bestuurd. Deze fondsen zorgen ervoor dat het aanbod en het niveau van de vakbekwaamheid van (potentiële) werknemers op peil blijft.

Waarom O&O-fondsen?

O&O-fondsen dragen bij aan een evenwichtige arbeidsmarkt. Zo maken de fondsen het bijvoorbeeld met subsidies mogelijk dat bedrijven kunnen investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van hun medewerkers. Het vinden en behouden van geschikte medewerkers wordt hierdoor eenvoudiger. Werknemers voelen zich prettiger in hun werk en beschikken over de juiste competenties om hun taken goed uit te kunnen voeren.

Opleiding.nl voor uw organisatie

Opleiding.nl biedt een overzicht van duizenden beschikbare opleidingen, trainingen en cursussen. Voor grotere organisaties stellen we een eigen leer- en ontwikkelplatform samen waarmee uw medewerkers zelfs onbeperkt kunnen leren, tegen een vast bedrag per jaar. Lees meer over ons zakelijk leer- en ontwikkelaanbod en neem contact op.

Wilt u weten of er binnen uw sector subsidiemogelijkheden zijn?

Nederland kent zo'n honderd O&O-scholingsfondsen binnen de verschillende sectoren van de arbeidsmarkt. Het overzicht van alle O&O-fondsen kunt u terugvinden op de website van OOverzicht.nl

Heb je een vraag?
Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur of contact opnemen via whatsapp van 10:00 tot 15:00.