Sport en bewegen

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten...

Lees verder >

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover...

Lees verder >

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover dat er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl....

Lees verder >

Sport en bewegen: 102 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (102)

3 maanden Trainingen vanaf € 2.312,55 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 05-04-2025 STAP
1 week Trainingen vanaf € 197,23 incl. BTW E-learning
3 weken Trainingen vanaf € 197,23 incl. BTW E-learning

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Sport en bewegen

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover dat er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl. Dat trekt mensen juist over de streep om wel te gaan sporten. Ontdek als professionele sportbegeleider of -manager hoe je deze ontwikkelingen benut.

Trends & ontwikkelingen

De sportwereld is onderhevig aan allerlei ontwikkelingen. Zo zal de manier waarop mensen sporten sterk veranderen, onder invloed van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan vergrijzing en migratie. Deze factoren zorgen voor een daling van sportdeelname, want ouderen en niet-westerse migranten sporten gemiddeld minder. Hoe kun je deze groepen meer aan het sporten krijgen?

Daar tegenover staat dat de toenemende aandacht voor een gezonde leefstijl juist zorgt voor een stijging van sportdeelname. Er liggen op dit gebied kansen om sport op nieuwe manieren te organiseren.

Daarnaast krijgt het georganiseerde sporten via clublidmaatschappen concurrentie van flexibel sporten. In de toekomst sporten mensen vaker individueel of in zelfgevormde groepen. Ze doen dat bovendien niet langer op traditionele locaties. Dit is een duidelijke uitdaging voor georganiseerde clubs. Hoe zou jij er mee omgaan?

Ten slotte willen mensen het liefste een ‘totaalbeleving’ als ze sporten. Evenementen zoals marathons en toertochten worden daardoor belangrijker. Sportverenigingen zullen daarom moeten nadenken over de manier waarop ze hun aanbod organiseren. Wat zou jij doen als je hierover de leiding hebt?

Populaire opleidingen binnen Sport en Bewegen zijn:

HBO Bachelor Sportmanagement

Goed opgeleide mensen zijn onmisbaar in de sportindustrie om kansen te grijpen en te benutten. In de opleiding HBO Bachelor Sportmanager ontwikkel jij je tot een praktijkgerichte sportmanager met kennis van zowel de bedrijfsmatige als de organisatorische kant van de sector. Je leert hoe je de sportsector kunt professionaliseren en wat dat van jou vraagt. Je behaalt met deze NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding een officiële Bachelorgraad.

HBO Sport, Lifestyle en Bewegen

Jij wilt mensen op weg helpen naar een gezondere levensstijl. Je wilt meer leren over gedragsverandering en lifestyle in relatie tot sport. Daarom kies je voor de opleiding HBO Sport, Lifestyle en Bewegen. Hierin de je kennis op van beweegprogramma’s en voedingsschema die je combineert met lifestyle sporten, zoals yoga. Onder begeleiding van ervaren en deskundige docenten ga je met verschillende werkvormen aan de slag om je kennis en kunde te ontwikkelen en verbeteren.

MBO Professioneel Sport- en Bewegingscoach

Wil jij mensen op een goede manier begeleiden bij het bewegen en sporten? Wil je alles leren over coachen, trainingsleer en de medische aspecten van sport? Kies dan voor de opleiding MBO Professioneel Sport- en Bewegingscoach. Hierin leer je zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten te verzorgen. Je kunt die meteen gebruiken in je werk als professioneel sportbegeleider of als trainer van een lokale sportvereniging.