Sport en bewegen

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover...

Lees verder >

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover dat er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl. Dat trekt mensen juist over de streep om wel...

Lees verder >

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover dat er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl. Dat trekt mensen juist over de streep om wel te gaan sporten. Ontdek als professionele sportbegeleider of -manager hoe je deze ontwikkelingen benut.

Trends...

Lees verder >

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveaus

Trainingen (2) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

2 dagen Trainingen Vanaf  € 713,00  incl. BTW
2 dagen Trainingen Vanaf  € 763,00  incl. BTW

Vakopleiding (1) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

3 maanden Vakopleiding Vanaf  € 1.452,60  incl. BTW

MBO-programma (3) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

6 maanden MBO-programma Vanaf  € 2.770,79  incl. BTW
3 maanden MBO-programma Vanaf  € 1.044,65  incl. BTW
12 maanden MBO-programma Vanaf  € 3.345,10  incl. BTW

MBO Niveau 4 (3) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

24 maanden MBO Niveau 4 Vanaf  € 8.524,60  incl. BTW
24 maanden MBO Niveau 4 Vanaf  € 8.524,60  incl. BTW
24 maanden MBO Niveau 4 Vanaf  € 8.524,60  incl. BTW

HBO-programma (4) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

12 maanden HBO-programma Vanaf  € 4.126,85  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 3.826,85  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 6.697,35  incl. BTW

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

3 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 10.178,01  incl. BTW

(10)

4 maanden Vanaf  € 398,12  incl. BTW
4 maanden Vanaf  € 538,30  incl. BTW
14 maanden Vanaf  € 1.026,30  incl. BTW
12 maanden Vanaf  € 979,90  incl. BTW
2 maanden Vanaf  € 251,30  incl. BTW
5 dagen Vanaf  € 197,23  incl. BTW
4 dagen Vanaf  € 197,23  incl. BTW
5 dagen Vanaf  € 197,23  incl. BTW

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Sport en bewegen

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover dat er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl. Dat trekt mensen juist over de streep om wel te gaan sporten. Ontdek als professionele sportbegeleider of -manager hoe je deze ontwikkelingen benut.

Trends & ontwikkelingen

De sportwereld is onderhevig aan allerlei ontwikkelingen. Zo zal de manier waarop mensen sporten sterk veranderen, onder invloed van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan vergrijzing en migratie. Deze factoren zorgen voor een daling van sportdeelname, want ouderen en niet-westerse migranten sporten gemiddeld minder. Hoe kun je deze groepen meer aan het sporten krijgen?

Daar tegenover staat dat de toenemende aandacht voor een gezonde leefstijl juist zorgt voor een stijging van sportdeelname. Er liggen op dit gebied kansen om sport op nieuwe manieren te organiseren.

Daarnaast krijgt het georganiseerde sporten via clublidmaatschappen concurrentie van flexibel sporten. In de toekomst sporten mensen vaker individueel of in zelfgevormde groepen. Ze doen dat bovendien niet langer op traditionele locaties. Dit is een duidelijke uitdaging voor georganiseerde clubs. Hoe zou jij er mee omgaan?

Ten slotte willen mensen het liefste een ‘totaalbeleving’ als ze sporten. Evenementen zoals marathons en toertochten worden daardoor belangrijker. Sportverenigingen zullen daarom moeten nadenken over de manier waarop ze hun aanbod organiseren. Wat zou jij doen als je hierover de leiding hebt?

Populaire opleidingen binnen Sport en Bewegen zijn:

HBO Bachelor Sportmanagement

Goed opgeleide mensen zijn onmisbaar in de sportindustrie om kansen te grijpen en te benutten. In de opleiding HBO Bachelor Sportmanager ontwikkel jij je tot een praktijkgerichte sportmanager met kennis van zowel de bedrijfsmatige als de organisatorische kant van de sector. Je leert hoe je de sportsector kunt professionaliseren en wat dat van jou vraagt. Je behaalt met deze NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding een officiële Bachelorgraad.

HBO Sport, Lifestyle en Bewegen

Jij wilt mensen op weg helpen naar een gezondere levensstijl. Je wilt meer leren over gedragsverandering en lifestyle in relatie tot sport. Daarom kies je voor de opleiding HBO Sport, Lifestyle en Bewegen. Hierin de je kennis op van beweegprogramma’s en voedingsschema die je combineert met lifestyle sporten, zoals yoga. Onder begeleiding van ervaren en deskundige docenten ga je met verschillende werkvormen aan de slag om je kennis en kunde te ontwikkelen en verbeteren.

MBO Professioneel Sport- en Bewegingscoach

Wil jij mensen op een goede manier begeleiden bij het bewegen en sporten? Wil je alles leren over coachen, trainingsleer en de medische aspecten van sport? Kies dan voor de opleiding MBO Professioneel Sport- en Bewegingscoach. Hierin leer je zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten te verzorgen. Je kunt die meteen gebruiken in je werk als professioneel sportbegeleider of als trainer van een lokale sportvereniging.