Assertiviteitstrainingen

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden?...

Lees verder >

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg...

Lees verder >

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg je je gemakkelijker door het leven, zowel privé...

Lees verder >

Assertiviteitstrainingen: 16 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (16)

3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024 STAP
6 maanden Trainingen vanaf € 559,70 incl. BTW E-learning
1 dag Trainingen vanaf € 1.043,08 incl. BTW Dag 8 locaties 1e startmoment: 18-09-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Assertiviteitstrainingen

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg je je gemakkelijker door het leven, zowel privé als op je werk. Geef je persoonlijke ontwikkeling een flinke impuls met een assertiviteitstraining!

Trends & ontwikkelingen

Assertiviteitstrainingen bestaan al een lange tijd en de voordelen van het volgen van een assertiviteitstraining zijn in de basis hetzelfde. In vergelijking met andere opleidingen op Opleiding.nl spelen bepaalde trends en ontwikkelingen niet echt een belangrijke rol. Maar wat is dan wel belangrijk om te weten?

Het allerbelangrijkste is dat assertiviteit werkt. Het werkte eeuwen geleden, het werkt nu, en het zal ook in de toekomst werken. Assertiviteit is dus van alle tijden. Wel kunnen we steeds meer leren over assertiviteit, dankzij wetenschappelijke onderzoeken.

Zo is door middel van wetenschappelijk onderzoek bewezen dat het streven naar win-winsituaties werkt. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat assertiviteit tot meer zelfvertrouwen leidt. En meer zelfvertrouwen komt goed van pas om je angsten te overwinnen, jezelf te ontplooien en motiveren. Het helpt je om allerlei lastige situaties op een assertieve manier op te lossen. Handig, toch?

Bovendien helpt assertiviteit je om beter oplossingsgericht te denken. Als een probleem zich voordoet, denk je niet alleen aan jezelf of aan de andere partij. Je denkt aan beide. Dit helpt je om constructieve oplossingen te bedenken, die voor iedereen werken.

Tot slot ben je minder gestrest wanneer je assertiever bent. Stress is met name een gevolg van het opkroppen van emoties. Bovendien speelt een gebrek aan zelfvertrouwen een rol. Meer assertiviteit leidt dus tot minder stress. Heb jij wellicht baat bij een assertiviteitstraining?