Sport en bewegen

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover...

Lees verder >

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover dat er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl. Dat trekt mensen juist over de streep om wel...

Lees verder >

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover dat er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl. Dat trekt mensen juist over de streep om wel te gaan sporten. Ontdek als professionele sportbegeleider of -manager hoe je deze ontwikkelingen benut.

Trends...

Lees verder >

Sport en bewegen: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Sport en bewegen

De sportwereld is aan het veranderen. Door de vergrijzing en de groeiende groep niet-westerse immigranten sporten er minder mensen. Daar staat tegenover dat er meer aandacht is voor een gezonde leefstijl. Dat trekt mensen juist over de streep om wel te gaan sporten. Ontdek als professionele sportbegeleider of -manager hoe je deze ontwikkelingen benut.

Trends & ontwikkelingen

De sportwereld is onderhevig aan allerlei ontwikkelingen. Zo zal de manier waarop mensen sporten sterk veranderen, onder invloed van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan vergrijzing en migratie. Deze factoren zorgen voor een daling van sportdeelname, want ouderen en niet-westerse migranten sporten gemiddeld minder. Hoe kun je deze groepen meer aan het sporten krijgen?

Daar tegenover staat dat de toenemende aandacht voor een gezonde leefstijl juist zorgt voor een stijging van sportdeelname. Er liggen op dit gebied kansen om sport op nieuwe manieren te organiseren.

Daarnaast krijgt het georganiseerde sporten via clublidmaatschappen concurrentie van flexibel sporten. In de toekomst sporten mensen vaker individueel of in zelfgevormde groepen. Ze doen dat bovendien niet langer op traditionele locaties. Dit is een duidelijke uitdaging voor georganiseerde clubs. Hoe zou jij er mee omgaan?

Ten slotte willen mensen het liefste een ‘totaalbeleving’ als ze sporten. Evenementen zoals marathons en toertochten worden daardoor belangrijker. Sportverenigingen zullen daarom moeten nadenken over de manier waarop ze hun aanbod organiseren. Wat zou jij doen als je hierover de leiding hebt?

Populaire opleidingen binnen Sport en Bewegen zijn:

HBO Bachelor Sportmanagement

Goed opgeleide mensen zijn onmisbaar in de sportindustrie om kansen te grijpen en te benutten. In de opleiding HBO Bachelor Sportmanager ontwikkel jij je tot een praktijkgerichte sportmanager met kennis van zowel de bedrijfsmatige als de organisatorische kant van de sector. Je leert hoe je de sportsector kunt professionaliseren en wat dat van jou vraagt. Je behaalt met deze NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding een officiële Bachelorgraad.

HBO Sport, Lifestyle en Bewegen

Jij wilt mensen op weg helpen naar een gezondere levensstijl. Je wilt meer leren over gedragsverandering en lifestyle in relatie tot sport. Daarom kies je voor de opleiding HBO Sport, Lifestyle en Bewegen. Hierin de je kennis op van beweegprogramma’s en voedingsschema die je combineert met lifestyle sporten, zoals yoga. Onder begeleiding van ervaren en deskundige docenten ga je met verschillende werkvormen aan de slag om je kennis en kunde te ontwikkelen en verbeteren.

MBO Professioneel Sport- en Bewegingscoach

Wil jij mensen op een goede manier begeleiden bij het bewegen en sporten? Wil je alles leren over coachen, trainingsleer en de medische aspecten van sport? Kies dan voor de opleiding MBO Professioneel Sport- en Bewegingscoach. Hierin leer je zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten te verzorgen. Je kunt die meteen gebruiken in je werk als professioneel sportbegeleider of als trainer van een lokale sportvereniging.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000