Projectmanagement

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van...

Lees verder >

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van software. Steeds meer taken worden geautomatiseerd. En door het gebruik van sociale samenwerkingstools...

Lees verder >

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van software. Steeds meer taken worden geautomatiseerd. En door het gebruik van sociale samenwerkingstools wordt projectmanagement zoals we dat kenden op een hoger plan gebracht. Ontwikkel jij je tot een succesvol...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Projectmanagement

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van software. Steeds meer taken worden geautomatiseerd. En door het gebruik van sociale samenwerkingstools wordt projectmanagement zoals we dat kenden op een hoger plan gebracht. Ontwikkel jij je tot een succesvol projectmanager?

Trends & ontwikkelingen

De agile methodologie wordt steeds vaker bedrijfsbreed toegepast: business agile. Dit heeft impact op de resultaten, maar ook op de manier waarop wordt gerapporteerd en mensen worden aangestuurd. Projectmanagers zullen steeds vaker te maken krijgen met agile, lean practises en Scrum. Ze zullen worden ingezet als adviseur in agile projecten, maar in toenemende mate zal worden verwacht dat ze de filosofie pro-actief toepassen.

Door het inzetten van millennials als projectmanager zal de toepassing van agile op de werkvloer verder versterken. De principes van de methodologie sluiten aan bij de intrinsieke motivatie van deze nieuwe generatie: platte hiërarchie binnen de agile teams en een continue uitwisseling van informatie in plaats van jaarlijkse evaluaties. De millennial projectmanager zal meer gebruikmaken van sociale samenwerkingstools dan van formele projectmanagement producten. Hun manier van werken zal de gevestigde projectmanagement routines op de schop gooien.

Terwijl the Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) zich in de nabije toekomst verder ontwikkelen, zullen ze voelbaar zijn in projectmanagement software en de rol van de projectmanager. Veel projectmanagement taken zullen worden geautomatiseerd, zoals het matchen van mensen aan taken, het berekenen van de kosten–batenanalyse, het creëren van een kennisplatform en het creëren van objectieve rapportages.

Soorten opleidingen

Wat heb jij nodig om je tot een succesvol projectmanager te ontwikkelen? Er zijn verschillende mogelijkheden, kies wat bij je past. Ga je voor een Master en daarmee wat meer theoretische onderbouwing, of wil je liever een praktijkgerichte training of HBO-programma? Bij Opleiding.nl vind je altijd een passende opleiding!

Populaire opleidingen binnen projectmanagement zijn:

Master Projectmanagement

Ben je verantwoordelijk voor steeds belangrijker wordende projecten? En wil je uitgroeien tot een toonaangevende en succesvolle projectmanager? Deze Masteropleiding brengt je de kennis, vaardigheden en inzichten die je zoekt. Je ontwikkelt je tot een professional op het gebied van strategisch projectmanagement; een waardevolle, breed onderlegde gesprekspartner op alle managementniveaus. Je bent in staat diverse projecten aan te sturen terwijl je oog hebt voor de  bijdrage van deze projecten aan het organisatieresultaat. Een rol met enorm veel perspectief!

HBO Projectmanagement

Ben je werkzaam binnen de informatica en wil jij je kennis en vaardigheden vergroten op het gebied van projectmanagement? Volg dan de HBO-opleiding Projectmanagement. In dit korte, intensieve programma leer je projectmanagement op HBO-niveau over projectvoorbereiding en -doelstellingen en verdiep jij je in planningsmethoden. Volg je dit programma in het kader van de HBO Bacheloropleiding Informatica, dan kun je aanspraak maken op de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt dan maar liefst € 1.250,- korting.

IPMA B Certified Senior Project Manager

Heb je minstens vijf jaar projectervaring in de afgelopen acht jaar (waarvan drie als verantwoordelijk programmamanager of projectmanager van complexe projecten)? En wil je het internationaal gewaardeerde IPMA B-certificaat bemachtigen? Dan is het programma IPMA B Certified Project Manager zeer interessant voor jou. Met de hulp van een coach werk je in dit hoogwaardige programma toe naar een certificering. Je coach beschikt over uitgebreide projectmanagementervaring en is op de hoogte van de IPMA B-eisen. Kortom: de ideale sparringpartner. Dat maakt deze opleiding bijzonder inspirerend.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000