Projectmanagement

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van...

Lees verder >

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van software. Steeds meer taken worden geautomatiseerd. En door het gebruik van sociale samenwerkingstools...

Lees verder >

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van software. Steeds meer taken worden geautomatiseerd. En door het gebruik van sociale samenwerkingstools wordt projectmanagement zoals we dat kenden op een hoger plan gebracht. Ontwikkel jij je tot een succesvol...

Lees verder >

Projectmanagement: 56 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (3) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Professional Master (6) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (6) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (2) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (6) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (12) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MHBO (3) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (6) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (11) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Onze beste opleidingen

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Projectmanagement

Projectmanagement en agile werken, je kunt het haast niet meer loskoppelen. Deze manier van werken heeft invloed op de teams maar ook op de keuze van software. Steeds meer taken worden geautomatiseerd. En door het gebruik van sociale samenwerkingstools wordt projectmanagement zoals we dat kenden op een hoger plan gebracht. Ontwikkel jij je tot een succesvol projectmanager?

Trends & ontwikkelingen

De agile methodologie wordt steeds vaker bedrijfsbreed toegepast: business agile. Dit heeft impact op de resultaten, maar ook op de manier waarop wordt gerapporteerd en mensen worden aangestuurd. Projectmanagers zullen steeds vaker te maken krijgen met agile, lean practises en Scrum. Ze zullen worden ingezet als adviseur in agile projecten, maar in toenemende mate zal worden verwacht dat ze de filosofie pro-actief toepassen.

Door het inzetten van millennials als projectmanager zal de toepassing van agile op de werkvloer verder versterken. De principes van de methodologie sluiten aan bij de intrinsieke motivatie van deze nieuwe generatie: platte hiërarchie binnen de agile teams en een continue uitwisseling van informatie in plaats van jaarlijkse evaluaties. De millennial projectmanager zal meer gebruikmaken van sociale samenwerkingstools dan van formele projectmanagement producten. Hun manier van werken zal de gevestigde projectmanagement routines op de schop gooien.

Terwijl the Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) zich in de nabije toekomst verder ontwikkelen, zullen ze voelbaar zijn in projectmanagement software en de rol van de projectmanager. Veel projectmanagement taken zullen worden geautomatiseerd, zoals het matchen van mensen aan taken, het berekenen van de kosten–batenanalyse, het creëren van een kennisplatform en het creëren van objectieve rapportages.

Soorten opleidingen

Wat heb jij nodig om je tot een succesvol projectmanager te ontwikkelen? Er zijn verschillende mogelijkheden, kies wat bij je past. Ga je voor een Master en daarmee wat meer theoretische onderbouwing, of wil je liever een praktijkgerichte training of HBO-programma? Bij Opleiding.nl vind je altijd een passende opleiding!

Populaire opleidingen binnen projectmanagement zijn:

Master Projectmanagement

Ben je verantwoordelijk voor steeds belangrijker wordende projecten? En wil je uitgroeien tot een toonaangevende en succesvolle projectmanager? Deze Masteropleiding brengt je de kennis, vaardigheden en inzichten die je zoekt. Je ontwikkelt je tot een professional op het gebied van strategisch projectmanagement; een waardevolle, breed onderlegde gesprekspartner op alle managementniveaus. Je bent in staat diverse projecten aan te sturen terwijl je oog hebt voor de  bijdrage van deze projecten aan het organisatieresultaat. Een rol met enorm veel perspectief!

HBO Projectmanagement

Ben je werkzaam binnen de informatica en wil jij je kennis en vaardigheden vergroten op het gebied van projectmanagement? Volg dan de HBO-opleiding Projectmanagement. In dit korte, intensieve programma leer je projectmanagement op HBO-niveau over projectvoorbereiding en -doelstellingen en verdiep jij je in planningsmethoden. Volg je dit programma in het kader van de HBO Bacheloropleiding Informatica, dan kun je aanspraak maken op de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt dan maar liefst € 1.250,- korting.

IPMA B Certified Senior Project Manager

Heb je minstens vijf jaar projectervaring in de afgelopen acht jaar (waarvan drie als verantwoordelijk programmamanager of projectmanager van complexe projecten)? En wil je het internationaal gewaardeerde IPMA B-certificaat bemachtigen? Dan is het programma IPMA B Certified Project Manager zeer interessant voor jou. Met de hulp van een coach werk je in dit hoogwaardige programma toe naar een certificering. Je coach beschikt over uitgebreide projectmanagementervaring en is op de hoogte van de IPMA B-eisen. Kortom: de ideale sparringpartner. Dat maakt deze opleiding bijzonder inspirerend.