Openbare orde en veiligheid

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En...

Lees verder >

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En met die behoefte groeit de vraag naar professionals die gevaarlijke situaties kunnen identificeren....

Lees verder >

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En met die behoefte groeit de vraag naar professionals die gevaarlijke situaties kunnen identificeren. Professionals die zich durven vastbijten in veiligheidsvraagstukken om tot oplossingen te komen. Behoor jij...

Lees verder >

Openbare orde en veiligheid: 20 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Openbare orde en veiligheid

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En met die behoefte groeit de vraag naar professionals die gevaarlijke situaties kunnen identificeren. Professionals die zich durven vastbijten in veiligheidsvraagstukken om tot oplossingen te komen. Behoor jij tot deze vakmensen?

Trends & ontwikkelingen

Onze maatschappij kan steeds meer worden beschouwd als een complex van verbindingen, tussen mensen, tussen organisaties en apparaten. Door het internet en Internet of Things (IoT) zijn we altijd en overal met elkaar verbonden, met verschillende apparaten op diverse netwerken. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor de waarborging van de openbare orde en veiligheid, omdat het aantal kanalen om te monitoren alsmaar toeneemt. De overheid, het bedrijfsleven en particulieren zijn kwetsbaarder dan ooit voor cyberaanvallen, zo blijkt uit het groeiende aantal cyberaanvallen.

Tegelijkertijd biedt het gebruik van internet en IoT juist aanzienlijk veel kansen. Overheidsinstanties gebruiken nieuwe technologieën om de dienstverlening te verbeteren, de handhaving te versterken, de transparantie te vergroten en de burger te betrekken. Met de beschikbare data, afkomstig van netwerken en apparaten, is het mogelijk om situaties te analyseren en incidenten te signaleren. Nieuwe technologieën worden ingezet om sneller en beter te reageren op calamiteiten en om potentiële aanslagen te voorspellen. De uitdaging is echter: hoe ver kun je gaan in het gebruik van data? Privacy is een gevoelig onderwerp. Met de nodige regels en richtlijnen wordt deze privacy zorgvuldig bewaakt. Ken jij de ins en outs van de privacywetgeving?

Populaire opleidingen binnen Openbare orde en veiligheid zijn:

HBO Bachelorprogramma Integrale Veiligheid

Hoe worden rampen voorkomen en crisissituaties beheerst? Als deze vragen je interesseren dan zit je goed bij het HBO Bachelorprogramma Integrale Veiligheid. Je verdiept je in veiligheidskunde met een integrale aanpak. Aan de hand daarvan ontwikkel je actueel en doeltreffend veiligheidsbeleid. Tijdens deze studie ga je ook aan de slag met de implementatie van veiligheidsbeleid.

Bevoegdheden Openbare Orde

In de training Bevoegdheden Openbare orde leer je alles over de regelgeving die aan de handhaving van de openbare orde ten grondslag ligt. Ook de jurisprudentie komt aan bod. Een hele interessante training, in de samenleving ligt de nadruk immers steeds meer op veiligheid en risicobeheersing, waardoor het openbare orderecht volop in de belangstelling staat.

Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Meer weten over arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden? De opleiding Hogere Veiligheidskunde richt zich op professionals die een heldere en kritische houding ten opzichte van veiligheid willen ontwikkelen. Je richt je op veiligheidsvraagstukken op beleidsniveau en leert veiligheidsrisico’s herkennen. Daarnaast leer je om de juiste maatregelen te nemen om de risico’s te beperken.