Openbare orde en veiligheid

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En...

Lees verder >

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En met die behoefte groeit de vraag naar professionals die gevaarlijke situaties kunnen identificeren....

Lees verder >

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En met die behoefte groeit de vraag naar professionals die gevaarlijke situaties kunnen identificeren. Professionals die zich durven vastbijten in veiligheidsvraagstukken om tot oplossingen te komen. Behoor jij...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Openbare orde en veiligheid

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En met die behoefte groeit de vraag naar professionals die gevaarlijke situaties kunnen identificeren. Professionals die zich durven vastbijten in veiligheidsvraagstukken om tot oplossingen te komen. Behoor jij tot deze vakmensen?

Trends & ontwikkelingen

Onze maatschappij kan steeds meer worden beschouwd als een complex van verbindingen, tussen mensen, tussen organisaties en apparaten. Door het internet en Internet of Things (IoT) zijn we altijd en overal met elkaar verbonden, met verschillende apparaten op diverse netwerken. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor de waarborging van de openbare orde en veiligheid, omdat het aantal kanalen om te monitoren alsmaar toeneemt. De overheid, het bedrijfsleven en particulieren zijn kwetsbaarder dan ooit voor cyberaanvallen, zo blijkt uit het groeiende aantal cyberaanvallen.

Tegelijkertijd biedt het gebruik van internet en IoT juist aanzienlijk veel kansen. Overheidsinstanties gebruiken nieuwe technologieën om de dienstverlening te verbeteren, de handhaving te versterken, de transparantie te vergroten en de burger te betrekken. Met de beschikbare data, afkomstig van netwerken en apparaten, is het mogelijk om situaties te analyseren en incidenten te signaleren. Nieuwe technologieën worden ingezet om sneller en beter te reageren op calamiteiten en om potentiële aanslagen te voorspellen. De uitdaging is echter: hoe ver kun je gaan in het gebruik van data? Privacy is een gevoelig onderwerp. Met de nodige regels en richtlijnen wordt deze privacy zorgvuldig bewaakt. Ken jij de ins en outs van de privacywetgeving?

Populaire opleidingen binnen Openbare orde en veiligheid zijn:

HBO Bachelorprogramma Integrale Veiligheid

Hoe worden rampen voorkomen en crisissituaties beheerst? Als deze vragen je interesseren dan zit je goed bij het HBO Bachelorprogramma Integrale Veiligheid. Je verdiept je in veiligheidskunde met een integrale aanpak. Aan de hand daarvan ontwikkel je actueel en doeltreffend veiligheidsbeleid. Tijdens deze studie ga je ook aan de slag met de implementatie van veiligheidsbeleid.

Bevoegdheden Openbare Orde

In de training Bevoegdheden Openbare orde leer je alles over de regelgeving die aan de handhaving van de openbare orde ten grondslag ligt. Ook de jurisprudentie komt aan bod. Een hele interessante training, in de samenleving ligt de nadruk immers steeds meer op veiligheid en risicobeheersing, waardoor het openbare orderecht volop in de belangstelling staat.

Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Meer weten over arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden? De opleiding Hogere Veiligheidskunde richt zich op professionals die een heldere en kritische houding ten opzichte van veiligheid willen ontwikkelen. Je richt je op veiligheidsvraagstukken op beleidsniveau en leert veiligheidsrisico’s herkennen. Daarnaast leer je om de juiste maatregelen te nemen om de risico’s te beperken.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000