Marketing

Potentiële kopers boeien en binden, adviseren over nieuwe markten, slim inspelen op behoeftes van consumenten: marketing is een dynamisch vak. Haal jij...

Lees verder >

Potentiële kopers boeien en binden, adviseren over nieuwe markten, slim inspelen op behoeftes van consumenten: marketing is een dynamisch vak. Haal jij bijvoorbeeld al het maximale uit e-mailmarketing, influencer campagnes en branding? Hoe snel reageer...

Lees verder >

Potentiële kopers boeien en binden, adviseren over nieuwe markten, slim inspelen op behoeftes van consumenten: marketing is een dynamisch vak. Haal jij bijvoorbeeld al het maximale uit e-mailmarketing, influencer campagnes en branding? Hoe snel reageer jij op nieuwe kansen en ontwikkelingen?

Trends & ontwikkelingen

Mailboxen zitten tegenwoordig vol met mails...

Lees verder >

Marketing: 203 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (11) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Professional Master (8) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (8) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (3) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (26) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (5) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Praktijkopleiding (32) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (105) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

<p>Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.</p>

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Marketing

Potentiële kopers boeien en binden, adviseren over nieuwe markten, slim inspelen op behoeftes van consumenten: marketing is een dynamisch vak. Haal jij bijvoorbeeld al het maximale uit e-mailmarketing, influencer campagnes en branding? Hoe snel reageer jij op nieuwe kansen en ontwikkelingen?

Trends & ontwikkelingen

Mailboxen zitten tegenwoordig vol met mails - gelezen en ongelezen, belangrijke en onbelangrijke. Om te kunnen opvallen in deze zee van berichten, zal de rol van de videoboodschap steeds groter worden. Een persoonlijke video, want de klant wil weer persoonlijk contact hebben. Om deze reden groeit ook de behoefte aan live chat apps op websites. Dit gaat net iets sneller en is handiger dan bellen of mailen, en klanten zullen daardoor eerder daadwerkelijk contact opnemen. Een gestandaardiseerde e-mail aan de massa is tijdsbesparend, maar het effect zal niet groot meer zijn. Juist door de digitalisering van ons leven, krijgen we steeds meer behoefte aan een persoonsgericht contact. Was eerder de prijs doorslaggevend, nu worden klanten juist aangetrokken door service, klantgerichtheid en vertrouwen.

Om de klant zo persoonlijk mogelijk te kunnen aanspreken, moet je de klant leren kennen op basis van verzamelde gegevens. Doordat het verzamelen van persoonsgegevens steeds makkelijker wordt door de technische en digitale ontwikkelingen, worden de regels omtrent de bescherming van deze gegevens steeds scherper. De Europese privacywet zal in de toekomst zorgen voor veel verplichtingen voor organisaties op dit gebied, en overtredingen zullen bestraft worden met enorme boetes.

Als marketeer van de toekomst moet je dus over uiteenlopende vaardigheden beschikken: hoe kun je de technische ontwikkelingen het beste benutten? Hoe blijf je opvallen met een persoonlijke benadering? Hoe kun je het gedrag van de prospects blijven volgen zonder in overtreding te gaan?

Soorten opleidingen

Welke opleiding kies jij om persoonsgericht contact te bewerkstelligen voor je bedrijf? Uiteraard kun je een Masteropleiding volgen, maar er is ook op HBO- en MBO-niveau een meer praktijkgerichte benadering mogelijk. Natuurlijk kun je je specialiseren in bijvoorbeeld online- of e-mailmarketing en kiezen voor deeltijd of voltijd.

Populaire opleidingen binnen Marketing zijn:

Master in Marketingmanagement

Sterke merken creëren, doelgroepen bereiken en producten verkopen. In deze NVAO-geaccrediteerde Master verdiep jij je in strategisch marketingmanagement. Je leert hoe je  sterke merken creëert. Hoe je doelgroepen bereikt en producten verkoopt. De praktijk staat in deze opleiding centraal en je gaat aan de slag met onderwerpen als strategie, customer insight, branding, business intelligence en marketinginnovatie. Het programma is speciaal ontwikkeld voor werkenden en zo georganiseerd dat het prima te combineren valt met een baan.

HBO Marketing

Dit HBO-programma biedt de (aankomend) marketing- en communicatiemedewerker een stevige basis. Alle belangrijke onderwerpen komen aan de orde. Denk hierbij aan marktsegmentatie, product- en prijsbeleid en marketingstrategie. Zo ontwikkel jij je in korte tijd tot een breed onderlegde marketingdeskundige. Je wordt hierbij begeleid door docenten uit de marketingpraktijk. Hun inbreng en de concrete, praktijkgerichte aanpak zullen je bijzonder aanspreken. Dit programma kan je mogelijk vrijstelling opleveren in een volledige HBO Bacheloropleiding.

HBO NIMA Consumentenmarketing A en B

Wil jij je op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van marketing? En heb je de ambitie om de officiële NIMA-diploma’s te behalen? Volg dan het HBO-programma NIMA Consumentenmarketing A en B. Dit is een zeer praktijkgericht en actueel programma met drie waardevolle diploma’s: de officiële NIMA-diploma’s NIMA A Marketing en NIMA B Marketing en, omdat je dit programma afrondt met een plan op HBO-niveau, het diploma HBO Consumentenmarketing A en B. Dit diploma biedt mogelijk vrijstelling in een geaccrediteerde HBO Bachelor.