Leisure en hospitality

Of mensen nu in een vliegtuig stappen, overnachten in een hotel of een kop koffie drinken in een café: succesvolle concepten zetten in op beleving, gastvrijheid...

Lees verder >

Of mensen nu in een vliegtuig stappen, overnachten in een hotel of een kop koffie drinken in een café: succesvolle concepten zetten in op beleving, gastvrijheid en kwaliteit. Vergroot je kennis over hoe je het klanten naar hun zin maakt.  

Trends &...

Lees verder >

Of mensen nu in een vliegtuig stappen, overnachten in een hotel of een kop koffie drinken in een café: succesvolle concepten zetten in op beleving, gastvrijheid en kwaliteit. Vergroot je kennis over hoe je het klanten naar hun zin maakt.  

Trends & ontwikkelingen

Nederland ontwikkelt zich in steeds meer tot een echt ‘leisureland’. We gaan vaker buitenshuis...

Lees verder >

Leisure en hospitality: 7 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

<p>Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.</p>

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Leisure en hospitality

Of mensen nu in een vliegtuig stappen, overnachten in een hotel of een kop koffie drinken in een café: succesvolle concepten zetten in op beleving, gastvrijheid en kwaliteit. Vergroot je kennis over hoe je het klanten naar hun zin maakt.  

Trends & ontwikkelingen

Nederland ontwikkelt zich in steeds meer tot een echt ‘leisureland’. We gaan vaker buitenshuis eten, op meerdere momenten van de dag, gaan meer dagen of weekendjes weg. Naast meer binnenlandse bestedingen is er ook een structurele groei van buitenlandse toeristen in Nederland. Met de impact van Brexit en de terroristische dreiging in Noordwest-Europa vlakt die groei misschien wat af. Maar het nieuwe (flex)werken zorgt weer voor een toenemende - zakelijke - vraag. Locatie wordt daarbij wel steeds belangrijker. Zit je niet op een A-locatie of in een sterke regio, dan moet je investeren in een uniek en onderscheidend concept.

Consumenten willen een bijzondere beleving of emotionele lading. Tegelijkertijd volgen de trends elkaar zo snel op, dat wat vandaag in is, morgen weer uit kan zijn. De levenscyclus van producten en concepten staat dus onder druk. De concurrentie vanuit branchevreemde spelers en online boeking- en reserveringsplatforms neemt toe. Grote leisure- en reisketens gaan intensiever samenwerken of fuseren om zo een blok te vormen tegen de opkomst van deze gamechangers. Als tegenreactie ontstaan aan de onderkant van de markt steeds meer kleinschalige, particuliere initiatieven waar duurzaamheid, authenticiteit en vakmanschap weer centraal staan. Leer om op de juiste manier in te spelen op deze trends en ontwikkelingen met de opleidingen van NCOI.

Populaire opleidingen binnen Leisure en Hospitality zijn:

HBO Leergang Hotelmanagement

Wil jij graag een serieuze functie in de fascinerende hotelwereld en evenementenbranche? In de HBO Leergang Hotelmanagement doe je een brede kennis op van hotel- en eventmanagement. Je ontwikkelt je commerciële- en managementvaardigheden en krijgt inzicht in de verschillende manieren om een evenement te plannen en te organiseren. Er is ook uitgebreide aandacht voor marketing.

MBO Luchtvaartdienstverlening niveau 4

Als luchtvaartdienstverlener staan de passagiers centraal in alles wat je doet. Je begeleidt en verzorgt ze op de luchthaven of in het vliegtuig tijdens de vlucht. Ben jij servicegericht, ga je graag met uiteenlopende mensen om, ben je een kei in organiseren en gek op de luchtvaart? Dan helpt de opleiding MBO Luchtvaartdienstverlening niveau 4 jou naar ongekende hoogten.

MBO Travel & Hospitality

Met de opleiding MBO Travel & Hospitality kun jij van reizen je beroep maken. Docenten uit de reiswereld leren je alles wat je moet weten op het gebied van reizen en het maken van boekingen.
Je krijgt in korte tijd een brede toeristische basis, zodat je op een vakkundige manier voorlichting en advies te geven. Ook ontwikkel je je commerciële talent en leer je hoe je dit inzet in verkoopgesprekken.