Kwaliteit, processen en lean

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer en beter te organiseren. En steeds meer bedrijven werken agile en lean. Hoe krijg je alle medewerkers...

Lees verder >

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer en beter te organiseren. En steeds meer bedrijven werken agile en lean. Hoe krijg je alle medewerkers in dit proces mee? En hoe verbeter je de interactie tussen de teams? Daarin kun jij een verschil...

Lees verder >

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer en beter te organiseren. En steeds meer bedrijven werken agile en lean. Hoe krijg je alle medewerkers in dit proces mee? En hoe verbeter je de interactie tussen de teams? Daarin kun jij een verschil maken.

Trends & ontwikkelingen

Agile en lean zijn in het bedrijfsleven veelgehoorde termen. Toch lukt...

Lees verder >

Kwaliteit, processen en lean: 36 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (2) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (5) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een praktijkopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Trainingen (7) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Kwaliteit, processen en lean

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer en beter te organiseren. En steeds meer bedrijven werken agile en lean. Hoe krijg je alle medewerkers in dit proces mee? En hoe verbeter je de interactie tussen de teams? Daarin kun jij een verschil maken.

Trends & ontwikkelingen

Agile en lean zijn in het bedrijfsleven veelgehoorde termen. Toch lukt het weinig bedrijven ze ook echt toe te passen. Dat komt omdat de mens gewend is sequentieel (en per afdeling) te denken. Dit verhindert echter een korte time to market en die wordt steeds belangrijker om als organisatie te overleven. Klanten verwachten dat met de huidige technologieën en innovaties alles steeds sneller wordt opgeleverd.

In eerste instantie werd agile alleen op de IT-afdeling toegepast. Tegenwoordig worden echter alle belanghebbende in de organisatie direct betrokken bij productontwikkeling om vertragingen te voorkomen. Dat betekent veel interactie tussen teams waarbij coördinatie een cruciale rol speelt. Geïntegreerde agile wordt de uitdaging. De verwachting is dat in de toekomst de agile manier van werken zich zelfs niet alleen beperkt tot de organisatie maar door de hele keten zal plaatsvinden.

Directies erkennen het nut van deze lean processes en daarom neemt de vraag naar agile transformaties en agile coaches toe.

Als coach moet je echt een verschil kunnen maken en de oude manier van werken durven om te gooien. Je moet gedrag kunnen veranderen en niet bang zijn voor weerstand. Met een beetje lef van jezelf en kennis van Opleiding.nl ben je daar prima toe in staat!

Soorten opleidingen

Wil je je specialiseren in kwaliteits- en of procesmanagement? Er zijn verschillende mogelijkheden om je daarmee te helpen. Van losse trainingen tot complete opleidingen, er is altijd iets wat bij je past. De opleidingen zijn praktijkgericht en goed te combineren met je werk en privéleven.

Populaire opleidingen binnen kwaliteit, processen en LEAN zijn:

HBO Kwaliteits- en procesmanagement

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer te organiseren. Hoe kun jij daar een wezenlijke bijdrage aan leveren? Dat leer je in de HBO-opleiding Kwaliteits- en Procesmanagement. In dit programma komen drie thema’s aan de orde: integrale procesbeheersing, kwaliteitsmanagement en kwaliteitsinstrumenten.

Volg je deze opleiding in het kader van de HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde? Dan kun je bovendien gebruikmaken van de zeer aantrekkelijk voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt dan maar liefst € 1.250,- korting.

HBO Lean Six Sigma Green Belt

In dit HBO-programma draait het om het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je maakt daarbij gebruik van de systematiek van Lean Six Sigma Green Belt. Dankzij het praktijkgerichte programma kun je de opgedane kennis direct toepassen in je eigen werkomgeving. Het HBO Lean Six Sigma Green Belt maakt ook deel uit van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Dus volg je dit programma in het kader van de HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde, dan ontvang je maar liefst € 1.250,- korting.

Training Lean Six Sigma Yellow Belt

Ben je manager of lid van een team en wil je meer zicht krijgen op het verloop van de uitvoering van processen binnen je organisatie en je sector? Deze training geeft je de juiste praktische handvatten. Je ontwikkelt de vaardigheden om bedrijfsprocessen te beheersen en verspillingen te vermijden. Daarbij verdiep je je in Lean Six Sigma, een beproefde en gestandaardiseerde methode om verspillingen op te sporen. De training is door APMG geaccrediteerd op basis van de richtlijnen van LSSA (Lean Six Sigma Academy). De training voldoet daarmee aan alle kwaliteitseisen en sluit uitstekend aan bij de exameneisen.

MBO Planning en Logistiek

De MBO-opleiding Planning en Logistiek is speciaal ontwikkeld voor (magazijn)medewerkers van organisaties die met logistiek en transport te maken hebben. Dit kan bijvoorbeeld bij een vervoerder, expeditiebedrijf of een groothandel zijn. Om als medewerker planning en logistiek succesvol te zijn moet je over veel kennis en vaardigheden beschikken. Wil je die in korte tijd ontwikkelen? Dan is deze opleiding bijzonder interessant voor jou. Je diploma levert mogelijk vrijstellingen op in verschillende erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4.