Kwaliteit, processen en lean

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer en beter te organiseren. En steeds meer bedrijven werken agile en lean. Hoe krijg je alle medewerkers...

Lees verder >

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer en beter te organiseren. En steeds meer bedrijven werken agile en lean. Hoe krijg je alle medewerkers in dit proces mee? En hoe verbeter je de interactie tussen de teams? Daarin kun jij een verschil...

Lees verder >

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer en beter te organiseren. En steeds meer bedrijven werken agile en lean. Hoe krijg je alle medewerkers in dit proces mee? En hoe verbeter je de interactie tussen de teams? Daarin kun jij een verschil maken.

Trends & ontwikkelingen

Agile en lean zijn in het bedrijfsleven veelgehoorde termen. Toch lukt...

Lees verder >

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Kwaliteit, processen en lean

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer en beter te organiseren. En steeds meer bedrijven werken agile en lean. Hoe krijg je alle medewerkers in dit proces mee? En hoe verbeter je de interactie tussen de teams? Daarin kun jij een verschil maken.

Trends & ontwikkelingen

Agile en lean zijn in het bedrijfsleven veelgehoorde termen. Toch lukt het weinig bedrijven ze ook echt toe te passen. Dat komt omdat de mens gewend is sequentieel (en per afdeling) te denken. Dit verhindert echter een korte time to market en die wordt steeds belangrijker om als organisatie te overleven. Klanten verwachten dat met de huidige technologieën en innovaties alles steeds sneller wordt opgeleverd.

In eerste instantie werd agile alleen op de IT-afdeling toegepast. Tegenwoordig worden echter alle belanghebbende in de organisatie direct betrokken bij productontwikkeling om vertragingen te voorkomen. Dat betekent veel interactie tussen teams waarbij coördinatie een cruciale rol speelt. Geïntegreerde agile wordt de uitdaging. De verwachting is dat in de toekomst de agile manier van werken zich zelfs niet alleen beperkt tot de organisatie maar door de hele keten zal plaatsvinden.

Directies erkennen het nut van deze lean processes en daarom neemt de vraag naar agile transformaties en agile coaches toe.

Als coach moet je echt een verschil kunnen maken en de oude manier van werken durven om te gooien. Je moet gedrag kunnen veranderen en niet bang zijn voor weerstand. Met een beetje lef van jezelf en kennis van Opleiding.nl ben je daar prima toe in staat!

Soorten opleidingen

Wil je je specialiseren in kwaliteits- en of procesmanagement? Er zijn verschillende mogelijkheden om je daarmee te helpen. Van losse trainingen tot complete opleidingen, er is altijd iets wat bij je past. De opleidingen zijn praktijkgericht en goed te combineren met je werk en privéleven.

Populaire opleidingen binnen kwaliteit, processen en LEAN zijn:

HBO Kwaliteits- en procesmanagement

Veel organisaties zijn bezig om interne processen slimmer te organiseren. Hoe kun jij daar een wezenlijke bijdrage aan leveren? Dat leer je in de HBO-opleiding Kwaliteits- en Procesmanagement. In dit programma komen drie thema’s aan de orde: integrale procesbeheersing, kwaliteitsmanagement en kwaliteitsinstrumenten.

Volg je deze opleiding in het kader van de HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde? Dan kun je bovendien gebruikmaken van de zeer aantrekkelijk voucherregeling van het ministerie van OCW. Je ontvangt dan maar liefst € 1.250,- korting.

HBO Lean Six Sigma Green Belt

In dit HBO-programma draait het om het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je maakt daarbij gebruik van de systematiek van Lean Six Sigma Green Belt. Dankzij het praktijkgerichte programma kun je de opgedane kennis direct toepassen in je eigen werkomgeving. Het HBO Lean Six Sigma Green Belt maakt ook deel uit van de unieke voucherregeling van het ministerie van OCW. Dus volg je dit programma in het kader van de HBO Bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde, dan ontvang je maar liefst € 1.250,- korting.

Training Lean Six Sigma Yellow Belt

Ben je manager of lid van een team en wil je meer zicht krijgen op het verloop van de uitvoering van processen binnen je organisatie en je sector? Deze training geeft je de juiste praktische handvatten. Je ontwikkelt de vaardigheden om bedrijfsprocessen te beheersen en verspillingen te vermijden. Daarbij verdiep je je in Lean Six Sigma, een beproefde en gestandaardiseerde methode om verspillingen op te sporen. De training is door APMG geaccrediteerd op basis van de richtlijnen van LSSA (Lean Six Sigma Academy). De training voldoet daarmee aan alle kwaliteitseisen en sluit uitstekend aan bij de exameneisen.

MBO Planning en Logistiek

De MBO-opleiding Planning en Logistiek is speciaal ontwikkeld voor (magazijn)medewerkers van organisaties die met logistiek en transport te maken hebben. Dit kan bijvoorbeeld bij een vervoerder, expeditiebedrijf of een groothandel zijn. Om als medewerker planning en logistiek succesvol te zijn moet je over veel kennis en vaardigheden beschikken. Wil je die in korte tijd ontwikkelen? Dan is deze opleiding bijzonder interessant voor jou. Je diploma levert mogelijk vrijstellingen op in verschillende erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 of 4.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000