Financiële dienstverlening

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied...

Lees verder >

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is. Enerzijds door wijzigingen in regel- en wetgeving, anderzijds door vergaande...

Lees verder >

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is. Enerzijds door wijzigingen in regel- en wetgeving, anderzijds door vergaande automatisering en nieuwe technologieën. Om bij te blijven moet je boven op de actuele ontwikkelingen  zitten....

Lees verder >

Financiële dienstverlening: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Financiële dienstverlening

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is. Enerzijds door wijzigingen in regel- en wetgeving, anderzijds door vergaande automatisering en nieuwe technologieën. Om bij te blijven moet je boven op de actuele ontwikkelingen  zitten.

Trends & ontwikkelingen

Op het gebied van financiële dienstverlening aan het MKB en particulieren zijn vele trends gaande. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de professionals in dit vakgebied en het takenpakket zal worden uitgebreid. Wanneer jij werkzaam bent in de financiële dienstverlening, zal je vooral te maken krijgen met meer vraag naar professioneel advies.

Als we naar de ontwikkelingen binnen de financiële dienstverlening kijken, zien we vooral het volgende:

  • Middelgrote kantoren zoeken steeds vaker de samenwerking op.
  • Middels XBRL zullen de drie grootste banken het digitaal opvragen van jaarrekeningen starten.
  • Digitalisering is in opkomst. Vooral op het gebied van rapportages en facturering.
  • Ook de automatisering zet door, vooral in de controlepraktijk.
  • ICT wordt steeds vaker ingezet voor het behoud van relaties.

Op het gebied van professioneel advies is er voor de financiële dienstverlening nog veel winst te behalen. Als accountant kun je toegevoegde waarde leveren bij relaties door te adviseren over financiële en economische vraagstukken. Klanten zullen proactief advies waarderen.

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf blijft ontplooien. Ten eerste zal de stijgende automatiseringsgraad bij MKB bedrijven het werkaanbod, en dan vooral de standaard werkzaamheden, verminderen. Daardoor ontstaat er wel meer vraag naar controle en begeleiding.

Populaire opleidingen binnen financiële dienstverlening:

Master of Business Administration (MBA) voor de Financiële Dienstverlening

De financiële dienstverlening verandert continu. Financiële organisaties worden meer en meer IT-organisaties. Daarom wil jij je graag specialiseren in de ontwikkelingen in de financiële dienstverlening op Masterniveau. Tijdens deze studie verdiep je je in bedrijfsprocessen, financiële producten en richt je je op thema´s als beleid maken, analyseren en adviseren. De opleiding is sterk praktijkgericht.

HBO Leergang Sociaal Juridische Dienstverlening

Wil jij je ontwikkelen tot sociaal-juridisch dienstverlener op HBO-niveau? Zodat je mensen kunt adviseren die werkloos zijn, in financiële zorgen zitten of slachtoffer zijn van vandalisme, aanranding of andere geweld? Dan is dit dé opleiding voor jou. Je leert juridische vaardigheden, mediation, juridische schuldhulp- en dienstverlening. Kortom, alles om deze mensen écht te helpen.

HBO Leergang Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Je ondersteunt mensen met het oplossen van problemen in hun dagelijks leven of in hun werk. Problemen als huurschuld of werkloosheid, opvoedings- of relatieproblemen; kortom, zaken waardoor mensen depressief, verdrietig of opstandig worden. Inderdaad, maatschappelijk werker en dienstverlener is een pittige baan. In deze HBO-opleiding leer je gelukkig alles dat je nodig hebt om je rol goed te vervullen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000