Financieel management en business control

De financiële wereld ontwikkelt zich in sneltreinvaart door de kansen die data-analyse en ict bieden. Dat vraagt om financiële professionals die meegroeien...

Lees verder >

De financiële wereld ontwikkelt zich in sneltreinvaart door de kansen die data-analyse en ict bieden. Dat vraagt om financiële professionals die meegroeien met de veranderingen in hun vak. En die continu bijblijven op gebieden als bedrijfsadministratie,...

Lees verder >

De financiële wereld ontwikkelt zich in sneltreinvaart door de kansen die data-analyse en ict bieden. Dat vraagt om financiële professionals die meegroeien met de veranderingen in hun vak. En die continu bijblijven op gebieden als bedrijfsadministratie, belastingwetgeving, financiering, controle en kostencalculatie. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen....

Lees verder >

Financieel management en business control: 0 opleiding

Filteren

Filter

Help mij kiezen

Als je in je ontwikkeling gaat investeren, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Lastig? Wij helpen je graag. Met de slimme keuzehulp vind je in 4 stappen exact wat je zoekt.

 

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date? Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Leer samen

Breng individuele opleidingsplannen samen. Het effect van veel opleidingen is namelijk afhankelijk van de context. Om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen, moet de omgeving meedoen. Het hele team, de afdeling en zelfs de hele organisatie moeten aan de gang. Met elkaar leren én verbeteren op het werk is de manier om bij te blijven. En dat is noodzakelijk om niet te worden ingehaald, want het tempo van verandering in het bedrijfsleven neemt hard toe.

Lees het hele artikel

2.392

Aantal opleidingen, trainingen en cursussen op Opleiding.nl

95.500

Aantal mensen dat jaarlijks een opleiding start naast hun werk

7,7

Gemiddelde waardering van de opleiders achter Opleiding.nl

De kunst van het onderhandelen: 10 tips voor maximaal resultaat!

De een doet het dagelijks voor zijn werk, de ander alleen bij de aanschaf van een auto of huis. Maar of u nu een beginner bent of een doorgewinterde onderhandelaar, er valt altijd wat te leren. Wij geven 10 tips om meer uit uw onderhandelingen te halen.

Financieel management en business control

De financiële wereld ontwikkelt zich in sneltreinvaart door de kansen die data-analyse en ict bieden. Dat vraagt om financiële professionals die meegroeien met de veranderingen in hun vak. En die continu bijblijven op gebieden als bedrijfsadministratie, belastingwetgeving, financiering, controle en kostencalculatie. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Binnen Financieel management en Business Control zal de focus vooral op data-analyse en informatievoorziening komen te liggen. Daarnaast is de vraag naar financieel talent een belangrijk onderwerp en kunnen professionals zichzelf steeds meer ontplooien. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de aantrekkingskracht van de financiële branche.

Data-analyse en informatievoorziening zal verreweg de belangrijkste ontwikkeling worden in de financiële wereld. Deze trend is al gaande, maar zal nog meer worden uitgerold. De financieel professional wordt steeds meer informatiemakelaar die mede gaat adviseren.

Voorheen werden die adviezen, zonder data-inkijk en zonder tegenstribbelen, voor waar aangenomen. Nu wil het bedrijf, van manager tot op de vloer, inzicht hebben in de data. ‘Wat gebeurt er’, ‘waarom gebeurt dat’ en ‘hoe spelen we daar op in’ zijn belangrijke vragen. Niet  alleen de financieel professional is hier mee bezig. Het is dus aan de medewerker van de financiële afdeling de taak om de data inzichtelijk te maken voor het hele bedrijf. Het moet transparant zijn!

Financieel managers zijn vaak goed in data verzamelen en conclusies trekken, en daar voornamelijk mee bezig. Maar het wordt voor deze groep ook belangrijk om andere skills te trainen, zoals bijvoorbeeld communicatie. Dan is een training of cursus niet geheel overbodig!

Ook als financieel professional met jarenlange ervaring moet je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, want stilstand is... juist! Er is op dit moment een enorme vraag naar financieel talent. De bedrijven gaan weer mensen inhuren of met flexwerkers aan de gang.

Populaire opleidingen binnen Bedrijfsadministratie en Financial Control zijn:

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Ga op interactieve wijze aan de slag met alle onderwerpen die jij als financieel professional nodig hebt. Van inrichten van een boekhouding tot budgettering en administratie. En van projectadministratie en resultaat-berekeningen tot journaliseren van financiële feiten. Zo krijg je inzicht in diverse bedrijfseconomische onderwerpen en leer je alles om een MBA diploma te behalen.

HBO Bachelor Bedrijfseconomie

De HBO Bacheloropleiding is praktijkgericht en werkt vanuit brede onderwerpen toe naar een financieel-economische verdieping. Je krijgt inzicht in de verschillende bedrijfsprocessen en financiële stromen in organisaties en hoe je die op elkaar afstemt én je kunt je specialiseren in specifieke onderdelen van bedrijfseconomie. Van business-control tot fiscale economie tot bedrijfskundig management. Jij kiest.

Post Bachelor Financial Control

Word jij de nieuwe financieel-economisch expert die jouw organisatie vooruit helpt? Dan is een rol als financial controller zeker iets voor jou. Je verdiept je in bedrijfsbeleid en de financiële huishouding en je leert het inschatten, beoordelen en beheersen van financiële risico’s. De praktijkopdrachten van topdocenten uit de financiële zorgen dat je al je kennis direct kunt toepassen.

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
  • 088 - 9 390 000