Facilitair management

Kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra: ze zijn nérgens zonder facilitair management. Hoe zorg je ervoor dat organisaties en bedrijven optimaal (blijven)...

Lees verder >

Kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra: ze zijn nérgens zonder facilitair management. Hoe zorg je ervoor dat organisaties en bedrijven optimaal (blijven) draaien? Ook als nieuwe technologieën het werkveld veranderen, klanten meer en meer ontzorgd willen...

Lees verder >

Kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra: ze zijn nérgens zonder facilitair management. Hoe zorg je ervoor dat organisaties en bedrijven optimaal (blijven) draaien? Ook als nieuwe technologieën het werkveld veranderen, klanten meer en meer ontzorgd willen worden en beleving bieden steeds belangrijker wordt?

Trends & ontwikkelingen

Facility management is onderhevig...

Lees verder >

Facilitair management: 5 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider
Toon meer opleiders

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Facilitair management

Kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra: ze zijn nérgens zonder facilitair management. Hoe zorg je ervoor dat organisaties en bedrijven optimaal (blijven) draaien? Ook als nieuwe technologieën het werkveld veranderen, klanten meer en meer ontzorgd willen worden en beleving bieden steeds belangrijker wordt?

Trends & ontwikkelingen

Facility management is onderhevig aan bepaalde ontwikkelingen. Zo verdwijnen tekorten omdat de economie aantrekt en verschuift de focus van efficiëntie naar kwaliteit. Om hier goed op in te spelen zul je als facility manager na moeten denken over toekomstige trends.

Zo is het voor onze werkomgeving niet altijd gemakkelijk om gebruik te maken van de nieuwste technologieën. De behoefte om deze technologieën in kantooromgevingen te testen zal daarom groeien, net zoals de noodzaak tot experimenteren. Hoe richt je dat het beste in?

Een andere trend is facilitair samenwerken. We hebben lang de focus gelegd op totale uitbesteding. Opdrachtgevers lijken echter moeite te hebben om deze tactiek los te laten, omdat ze graag een bepaalde vorm van controle houden. Tegelijkertijd willen ze graag worden ontzorgd. Weet jij hoe je hier het beste op in kunt spelen?

Bovendien komt de focus binnen kantooromgevingen op ervaring te liggen. Facility management zal zich daarom bezighouden met de vraag hoe medewerkers hun werk en omgeving ervaren. Wil je relevant blijven, dan zul je na moeten denken over de volgende vraag. Hoe zorg je voor de best mogelijke beleving?

Populaire opleidingen binnen Facilitair Management zijn:

Masterclass Facilitair Management

De Masterclass Facilitair Management geeft je alle handvatten die je nodig hebt om facilitair management succesvol in te zetten bij het uitvoering van de bedrijfsstrategie. Je gaat aan de slag met kernthema’s als de inrichting van de facilitaire organisatie, vastgoedmanagement en sourcingstrategie. Met diverse praktijkopdrachten pas de opgedane kennis en inzichten meteen toe in de praktijk. Je diploma kan mogelijk vrijstelling opleveren in de Master of Business Administration (MBA) van NCOI.

HBO Bachelor Facility Management

Als facility manager ben je onmisbaar voor de organisatie. Je bent een echte duizendpoot en zorgt ervoor dat de medewerkers van het bedrijf hun werk goed kunnen doen. De HBO Bachelor Facility Management helpt je om verder te groeien in je rol binnen facility management. Je verdiept je in management en organisatie en in het managen van projecten. Ook leer je over het beheren van informatie en over duurzaamheid en milieu. Kortom, met deze opleiding leg jij een stevig fundament onder je carrière.

MBO Facilitair Leidinggevende niveau 4

Wil jij je op het hoogst erkende MBO-niveau verder ontwikkelen tot leidinggevende in de facilitaire dienstverlening? Dan is deze opleiding de juiste keuze. Je verdiept je in de belangrijke onderwerpen van het facilitair management. En kunt je opgedane kennis en vaardigheden meteen in in de praktijk gebruiken. Met deze erkende opleiding MBO Facilitair Leidinggevende van NCOI behaal je het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in de branche.