Assertiviteitstrainingen

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg...

Lees verder >

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg je je gemakkelijker door het leven, zowel privé als op je werk. Geef je persoonlijke ontwikkeling...

Lees verder >

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg je je gemakkelijker door het leven, zowel privé als op je werk. Geef je persoonlijke ontwikkeling een flinke impuls met een assertiviteitstraining!

Trends & ontwikkelingen

Assertiviteitstrainingen bestaan...

Lees verder >

Assertiviteitstrainingen: 27 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Variant
Toon alle varianten
Duur
Toon alle opties

Trainingen (26) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Assertiviteitstrainingen

Wil je je zelfvertrouwen vergroten, beter opkomen voor jezelf en je eigen belangen goed leren verwoorden? Met de juiste assertiviteitsvaardigheden beweeg je je gemakkelijker door het leven, zowel privé als op je werk. Geef je persoonlijke ontwikkeling een flinke impuls met een assertiviteitstraining!

Trends & ontwikkelingen

Assertiviteitstrainingen bestaan al een lange tijd en de voordelen van het volgen van een assertiviteitstraining zijn in de basis hetzelfde. In vergelijking met andere opleidingen op Opleiding.nl spelen bepaalde trends en ontwikkelingen niet echt een belangrijke rol. Maar wat is dan wel belangrijk om te weten?

Het allerbelangrijkste is dat assertiviteit werkt. Het werkte eeuwen geleden, het werkt nu, en het zal ook in de toekomst werken. Assertiviteit is dus van alle tijden. Wel kunnen we steeds meer leren over assertiviteit, dankzij wetenschappelijke onderzoeken.

Zo is door middel van wetenschappelijk onderzoek bewezen dat het streven naar win-winsituaties werkt. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat assertiviteit tot meer zelfvertrouwen leidt. En meer zelfvertrouwen komt goed van pas om je angsten te overwinnen, jezelf te ontplooien en motiveren. Het helpt je om allerlei lastige situaties op een assertieve manier op te lossen. Handig, toch?

Bovendien helpt assertiviteit je om beter oplossingsgericht te denken. Als een probleem zich voordoet, denk je niet alleen aan jezelf of aan de andere partij. Je denkt aan beide. Dit helpt je om constructieve oplossingen te bedenken, die voor iedereen werken.

Tot slot ben je minder gestrest wanneer je assertiever bent. Stress is met name een gevolg van het opkroppen van emoties. Bovendien speelt een gebrek aan zelfvertrouwen een rol. Meer assertiviteit leidt dus tot minder stress. Heb jij wellicht baat bij een assertiviteitstraining?

Populaire opleidingen binnen Assertiviteitstrainingen zijn:

Natuurlijk Assertief Optreden

Wil jij graag sterker, zelfbewuster en weerbaarder zijn ten opzicht van je collega’s? Wil je bewuste keuzes maken en dichter bij jezelf blijven? Dan is de training Natuurlijk Assertief Optreden een goede keuze. Deze praktische training helpt je stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling. Je leert zichtbaarder te zijn en je eigen belangen goed en met respect te verwoorden. In de training oefen je met een trainingsacteur verschillende stijlen van assertief optreden.

Assertiviteit op de werkplek

In de training Assertiviteit op de werkplek ga je aan de slag met je persoonlijke communicatie. Je leert hoe je gedachten en gevoelens makkelijker uit kunt spreken in situaties waarin anderen iets anders willen dan jij. In de training leer je omgaan met feedback en krijg je tools om gedachten die assertief gedrag belemmeren om te zetten naar helpende gedachten. Na deze training kom je beter voor jezelf op, ben je weerbaarder en zichtbaarder op je eigen werkplek.

Assertiveness

In the Assertiveness training you will develop your personal communication skills. You will learn how to express thoughts and feelings more easily in situations where others want something different than you. In the training you will learn how to deal with feedback and you will get tools to present yourself. After this training you are able to express your wants and needs while still considering those of others.