HBO

HBO-opleidingen

Veel praktijkervaring, maar geen diploma? Of heb je een MBO-diploma en wil je graag doorleren? Met een HBO-opleiding ontwikkel je jezelf...

Lees verder >

HBO-opleidingen

Veel praktijkervaring, maar geen diploma? Of heb je een MBO-diploma en wil je graag doorleren? Met een HBO-opleiding ontwikkel je jezelf en zet je een volgende stap in je carrière. Met een HBO-diploma laat je namelijk zien dat je op...

Lees verder >

HBO-opleidingen

Veel praktijkervaring, maar geen diploma? Of heb je een MBO-diploma en wil je graag doorleren? Met een HBO-opleiding ontwikkel je jezelf en zet je een volgende stap in je carrière. Met een HBO-diploma laat je namelijk zien dat je op hoog niveau denkt en werkt. Je kunt een opleiding volgen in elk vakgebied, zoals zorg, marketing, IT, bedrijfskunde...

Lees verder >

Onze beste opleidingen

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

HBO

HBO-opleidingen

Veel praktijkervaring, maar geen diploma? Of heb je een MBO-diploma en wil je graag doorleren? Met een HBO-opleiding ontwikkel je jezelf en zet je een volgende stap in je carrière. Met een HBO-diploma laat je namelijk zien dat je op hoog niveau denkt en werkt. Je kunt een opleiding volgen in elk vakgebied, zoals zorg, marketing, IT, bedrijfskunde, bouwkunde, hrm en psychologie.

Flexibel studeren met een deeltijd HBO-opleiding

Met deeltijd HBO-opleidingen studeer je wanneer het jou uitkomt. Je kunt kiezen voor een opleiding in de avonduren, overdag, op zaterdag of op afstand met online ondersteuning. Werken en leren op HBO-niveau is daardoor ook voor jou altijd mogelijk.

Alle klassikale HBO-opleidingen worden verzorgd op locaties door heel Nederland, van Leeuwarden tot Maastricht, van Zwolle tot Rotterdam. Op die manier kun je jouw opleiding dicht bij je woonplaats of werk volgen en blijft je reistijd beperkt. Een deeltijd HBO-opleiding is dus prima te combineren met je privéleven en je werk.

De praktijk centraal

HBO-opleidingen voor volwassenen onderscheiden zich door hun praktijkgerichte aanpak. Je kunt wat je geleerd hebt meteen toepassen in je werk. Tijdens de interactieve bijeenkomsten, onder leiding van ervaren docenten, wordt telkens een brug geslagen tussen theorie en praktijk. Hierdoor kun je direct met de kennis aan de slag.

Het beste overzicht HBO-opleidingen

Bij ons vind je een overzicht van alle HBO-opleidingen: van een kort HBO-programma tot een officieel erkende HBO Bacheloropleiding. Alle HBO-opleidingen en -programma’s voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld.

HBO Bachelor

Met een HBO Bacheloropleiding behaal je een officieel erkend getuigschrift. Hiermee heb je een zeer waardevol diploma in handen, dat internationale waarde heeft. De HBO Bacheloropleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Met een Bacheloropleiding combineer je werken en leren op een doeltreffende manier. Je maakt praktijkopdrachten in je eigen werkomgeving. Deze opdrachten maken het leren leuk en efficiënt. Het is voor deze aanpak wel belangrijk dat je werkplek goed aansluit bij de opleiding, zodat je de opdrachten goed kunt maken. Anders kun je eventueel stage lopen om de opdrachten toch in de praktijk uit te voeren.

Post Bachelor

Na het behalen van een Bachelordiploma blijft er altijd ruimte voor verdieping. Je wilt je verder ontwikkelen in een specifiek gebied of op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in je vak. Dat kan met een Post Bachelor. Je gaat praktijkgericht aan de slag en ontdekt hoe je de theorie in de praktijk toepast.

HBO Associate degree

Vind je een volledige Bachelor te lang? Maar wil je wel een wettelijk erkend diploma? Kies dan voor een HBO Associate degree. Met dit HBO-programma volg je een deel van een HBO Bacheloropleiding. Je volgt dezelfde vakken, zodat je verzekerd bent van dezelfde kwaliteit. Wil je na afloop toch verder studeren? Je kunt dan makkelijk een Bacheloropleiding volgen en krijgt mogelijk vrijstelling voor de onderdelen die je hebt gedaan in de HBO Associate degree.

HBO-programma

Je kunt ook een HBO-programma volgen. Dit zijn korte programma’s over een specifiek onderwerp. Vaak bestaat dit uit delen van een HBO-Bacheloropleiding. Als je zo’n HBO-programma hebt gevolgd, kun je deze daarna inbrengen voor vrijstellingen in een volledige Bachelor. Een HBO-programma kun je volgen op alle mogelijke gebieden, zoals IT, bedrijfskunde, bouwkunde, psychologie, verpleegkunde, marketing of management.

Persoonlijk opleidingsadvies nodig?

Wil je een HBO-deeltijdopleiding volgen, maar twijfel je, heb je vragen of wil je even sparren? Bel dan met onze opleidingsadviseurs.

Schrijf je nu in voor een Bacheloropleiding, Associate Degree, Post Bachelor of HBO-programma en til je carrière naar een hoger plan. Werken en leren op HBO-niveau is ook voor jou mogelijk. Bekijk alle deeltijd HBO-opleidingen en behaal een HBO-diploma of erkend Bachelorgetuigschrift!