Opfris- en Actualiteitendag Besluit ­Begroting en Verantwoording

Je kennis weer up-to-date

Vanaf

€ 0,00

Duur

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Provinciewet en Gemeentewet schrijven voor dat provincies respectievelijk gemeenten een begroting, meerjarenraming, jaarrekening en jaarverslag maken. Ook geven ze enkele vereisten waaraan de genoemde documenten dienen te voldoen. Artikel 190 van de Provinciewet en artikel 186 van de Gemeentewet bepalen dat de begroting, de begrotingswijzigingen, de meerjarenraming, het jaarverslag en de jaarrekening, van provincies en gemeenten voldoen aan, bij of krachtens een algemene maatregel van bestuur te geven regels. Vanaf begrotingsjaar 2004 geldt hiervoor het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten. Inmiddels is de vernieuwing BBV sinds begrotingsjaar 2017 van toepassing.

Jouw resultaat

Door de interactieve opzet heb je niet alleen je netwerk weer up-to-date, maar ben je ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Besluit begroting en verantwoording.

Doelgroep

Je hebt kennis van de gemeentelijke financiën en het huidige BBV.

Aanpak

Je wordt in 1 dag bijgepraat over alle relevante actualiteiten. Wat is er gebeurd, wat staat je te wachten? Samen met andere professionals ga je aan de slag met actuele ontwikkelingen en vernieuwingen. Met interactieve werkvormen verfris je je kennis over de onderwerpen. Er is mede daardoor voldoende ruimte om met en van elkaar te leren, waardoor je tot andere, nieuwe inzichten kunt komen. Het gaat dus niet alleen om de regelgeving, maar meer hoe daarmee om te gaan.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Opfris- en Actualiteitendag Besluit ­Begroting en Verantwoording

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.