Kostenoverzicht aanvragen

BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid

Gedegen voorbereiding op het landelijk examen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) moet u bekwaam zijn in het uitoefenen van opsporingsbevoegdheden en het opmaken van een proces-verbaal. Deze training bereidt u voor op deelname aan het door het ministerie van Veiligheid en Justitie vastgestelde landelijk examen. Als u dit examen met goed gevolg aflegt, ontvangt u het getuigschrift Buitengewoon Opsporingsambtenaar, dat nodig is om te kunnen worden aangesteld als BOA. Er is binnen de opleiding voldoende tijd om de stof goed in u op te nemen. Met de kennis die u opdoet in deze boeiende training, legt u een stevige basis om uiteindelijk als Buitengewoon Opsporingsambtenaar aan de slag te gaan.

Uw resultaat

Nadat u deze training heeft gevolgd, bent u in staat het landelijk examen met goed gevolg af te leggen.

Doelgroep

U wilt de kennis en vaardigheden verwerven (MBO-niveau) die nodig zijn om het landelijk examen BOA succesvol af te leggen voor uw toekomstige aanstelling als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) binnen de domeinen Openbare Ruimte, Milieu & Welzijn of Werk, Inkomen en Zorg.

Aanpak

In de training wordt veel aandacht besteed aan de voorbereiding op het examen. Zo oefent u intensief met de trainer de vaardigheden. Onze docenten kennen de dagelijkse praktijk van de BOA door en door. Zij leggen dan ook makkelijk verbanden tussen theorie en de praktijk. Het aantal kandidaten dat hierdoor in 1 keer slaagt voor het examen is bijzonder hoog.

U volgt een deel van de training online. De theorie wordt u zo aangeboden op een leerzame en prettige manier. Ook krijgt u een veelheid aan informatie aangereikt via video’s, achtergronden en opdrachten.

Het examen voor de BOA Basisbekwaamheid zal afgelegd worden bij Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). Voor het theoretische deel (rechtskennis) zal een schriftelijk examen worden afgenomen. De vaardigheden voor het uitschrijven van een combibon en gespreks- en benaderingstechnieken zullen door middel van een praktijkexamen (rollenspel) worden getoetst. U moet zich zelf voor het examen bij ExTH aanmelden. De kosten zullen door ExTH rechtstreeks met u worden verrekend.

Permanente her- en bijscholing

BOA’s moeten het basisexamen iedere 5 jaar afleggen, behalve als de BOA in één van de domeinen werkt waar permanente her- en bijscholing verplicht is. In dat geval moet de BOA na de basisopleiding de permanente her- en bijscholing volgen. Bij Bestuursacademie Nederland kunt u zich onder meer laten bijscholen in domein I en II.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Theorie (rechtskennis)
  • Combibon
  • Gespreks- en benaderingstechnieken
  • Voorbereiding landelijk examen BOA

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar’ van Bestuursacademie Nederland.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Data en plaatsen

Deze training duurt 4 dagen.

  • 9, 30 oktober, 13 en 27 november 2019
  • 16, 30 januari, 13 februari en 5 maart 2020
  • 21 april, 12, 26 mei en 9 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-

Trainingskosten: € 1.299,-

Trainingsmateriaal: € 99,50

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.