BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid

Gedegen voorbereiding op het landelijk examen

Vanaf

€ 0,00

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) moet je bekwaam zijn in het uitoefenen van opsporingsbevoegdheden en het opmaken van een proces-verbaal. Deze training bereidt je voor op deelname aan het door het ministerie van Veiligheid en Justitie vastgestelde landelijk examen. Als je dit examen met goed gevolg aflegt, ontvang je het getuigschrift Buitengewoon Opsporingsambtenaar, dat nodig is om te kunnen worden aangesteld als BOA. Er is binnen de opleiding voldoende tijd om de stof goed in je op te nemen. Met de kennis die je opdoet in deze boeiende training, leg je een stevige basis om uiteindelijk als buitengewoon opsporingsambtenaar aan de slag te gaan.

Jouw resultaat

Nadat je deze training hebt gevolgd, ben je in staat het landelijk examen met goed gevolg af te leggen.

Na het succesvol afronden van het examen kun je aan de slag als buitengewoon opsporingsambtenaar,

Aanpak

In de training wordt veel aandacht besteed aan de voorbereiding op het examen. Zo oefen je intensief met de trainer de vaardigheden. Onze docenten kennen de dagelijkse praktijk van de BOA door en door. Zij leggen dan ook makkelijk verbanden tussen theorie en de praktijk. Het aantal kandidaten dat hierdoor in één keer slaagt voor het examen is bijzonder hoog.

Je volgt een deel van de training online. De theorie word je zo aangeboden op een leerzame en prettige manier. Ook krijg je een veelheid aan informatie aangereikt via video’s, achtergronden en opdrachten.

Het examen voor BOA Basisbekwaamheid zal afgelegd worden bij Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). Voor het theoretische deel (rechtskennis) zal een schriftelijk examen worden afgenomen. De vaardigheden voor het uitschrijven van een combibon en gespreks- en benaderingstechnieken zullen door middel van een praktijkexamen (rollenspel) worden getoetst. Je moet je zelf voor het examen bij ExTH aanmelden. De kosten zullen door ExTH rechtstreeks met je worden verrekend.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je wilt de kennis en vaardigheden verwerven (MBO-niveau) die nodig zijn om het landelijk examen BOA succesvol af te leggen voor je toekomstige aanstelling als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) binnen de domeinen Openbare Ruimte, Milieu & Welzijn of Werk, Inkomen en Zorg.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
Staatsvormen in Nederland
Het Rijk, de provincie en de gemeente
Provinciale en gemeentelijke verordeningen

 • Wetgeving algemeen
 • Opsporingsambtenaren
 • De politieorganisatie
 • Bevoegdheid tot opsporen strafbare feiten
 • Rol instanties/personen bij opsporen strafbare feiten
 • Ambtsmisdrijven
 • Bescherming persoonsgegevens
 • Functie proces-verbaal
 • Wettelijke eisen proces-verbaal
 • Organisatie rechtspraak
 • Onderzoek ter terechtzitting
 • Aangifte/klacht
 • Toepasselijkheid Nederlandse strafwet
 • Strafbaarheid feiten
 • Begrippen schuld en poging in het strafrecht

Materieel en formeel strafrecht

 • Strafbaarheid rechtspersonen
 • Strafuitsluitingsgronden
 • Jeugdige personen
 • Toepassen dwangmiddelen

Begrippen heterdaad, aanhouden en voorgeleiden

 • Ophouden onderzoek
 • Rechten verdachte
 • Onderzoek aan kleding en lichaam
 • In beslag nemen van voorwerpen
 • Betreden van plaatsen
 • Combibon

Gespreksvaardigheden, gespreks- en benaderingstechnieken

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid’ van Bestuursacademie Nederland.

Let op: pas na het behalen van het officiële examen bij Exameninstelling Toezicht en Handhaving mag je als BOA optreden.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze training BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid duurt 4 dagen.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Lesgeld: € 1.299,-
Studiemateriaal: € 99,50
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,2

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.